Δελτίο Τύπου Νέα Δεξιά

Το σύστημα συνταξιοδοτήσεων το οποίο εφαρμόζεται στην Ελλάδα (αναδιανεμητικό) έχει, πλέον, πτωχεύσει και εξαντλήσει όλα τα περιθώρια βιωσιμότητας του.
Παρά τις αιματηρές περικοπές σε συντάξεις κύριες και επικουρικές, το ΕΤΕΑ βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και ζητά άλλα 70 εκατομμύρια ευρώ για να ανταπεξέλθει στην πληρωμή των συντάξεων του Δεκεμβρίου.


Σε αυτό συμβάλλει, διαρκώς, το υψηλό ποσοστό ανεργίας, το υψηλό κόστος ασφάλισης στα δημόσια ταμεία, η κακή διαχείριση των αποθεματικών τους και η υπερφορολόγηση των επιχειρηματιών και εργαζομένων.
Από την αρχή του 2016, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ρευστοποιήσει ομόλογα αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ ούτως ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τις συντάξεις των συνταξιούχων και να ανταπεξέλθουν στα πάγια αλλά και έκτακτα έξοδά τους.
Η ρευστοποίηση ομολόγων πριν την λήξη τους σημαίνει πως το μαξιλάρι ασφαλείας το οποίο είχε δημιουργηθεί, πλέον, ουσιαστικά, δεν υπάρχει και πως τα ομόλογα ρευστοποιήθηκαν σε τιμή κατά πολύ μικρότερη από αυτή την οποία θα είχαν στην λήξη τους.
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ καταγγέλλει αυτό το πτωχευμένο και μη βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα και υπόσχεται στο πρόγραμμα της να παρουσιάσει ένα απλό, συμφέρον για τον ασφαλισμένο και αποκομμένο από την κακή κρατική διαχείριση ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
Εμμανουήλ Ζαμπέτας

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>