ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σημαντική η συμμετοχή της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ στη συνδιάσκεψη του MENF στη Σόφια

Με επιτυχία στέφθηκε το τριήμερο ταξίδι του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, προέδρου της Νέας Δεξιάς και του κ. Χρήστου Χρηστίδη, Γενικού Γραμματέα του κόμματος, στη Σόφια της Βουλγαρίας για τη συμμετοχή στην συνάντηση του MENL (Movement for a Europe of Nations and Freedom – Κίνημα για μια Ευρώπη των Εθνών και την Ελευθερία).
Εκεί, ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών πατριωτικών κινημάτων που συμμετείχαν στη σύνοδο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κρανιδιώτης έκανε κατ’ ιδίαν συναντήσεις και είχε εκτεταμένο διάλογο για ευρωπαϊκά, διεθνή αλλά και τα εθνικά ζητήματα με την κ. Μαρίν Λεπέν, πρόεδρο του γαλλικού Rassemblement National, τον κ. Tomio Okamura, πρόεδρο του Τσεχικού Κινήματος για την Ελευθερία και την Άμεση Δημοκρατία, τον οικοδεσπότη της συνάντησης κ. Veselin Mareshki, Πρόεδρο του κόμματος VOLYA, τον κ. Gerolf Anneman, αντιπρόεδρο του MENL και ευρωβουλευτή του Φλαμανδικού Vlaams Belang, τον κ.  Paolo Borchia, εκπρόσωπο της Lega Nord του Matteo Salvini και πολιτικό σύμβουλο του MENL καθώς και με μια σειρά άλλη πολιτικών στελεχών των ευρωπαϊκών κομμάτων.
Στην σύσκεψη του συνόλου των εκπροσώπων της MENL ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, μεταξύ άλλων, έθεσε μεταξύ άλλων το θέμα της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία.
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε υποβλήθηκε σειρά ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους των βουλγαρικών ΜΜΕ, τα οποία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την κάλυψη των δραστηριοτήτων της MENL.
Οι ελληνικές θέσεις και τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν και τις χώρες των μελών της MENL εξηγήθηκαν με σαφήνεια στους εκπροσώπους των κομμάτων της MENL.

Προηγούμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ συμμετέχει στις εργασίες της MENL στη Σόφια
Επόμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ανάξιοι της Πατρίδας