ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΛΩΣΗ ΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ;

του Σπυρίδωνος – Γερασίμου Ρώσση
Γραμματέως Μεταναστευτικού – Δημογραφικού

 

Στα ψιλά γράμματα πέρασε από τα συστημικά ΜΜΕ, αλλά και από το πολιτικό σύστημα, η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, κάποιων βασικών στοιχείων  που προέκυψαν από την απογραφή του πληθυσμού που έλαβε χώρα το 2021.

Τα μαθηματικά λένε πάντα την αλήθεια και δυστυχώς για τη χώρα μας οι δείκτες που ανακοινώθηκαν είναι απογοητευτικοί και δείχνουν το αποτέλεσμα, και αυτό είναι ότι η Ελλάδα συρρικνώνεται, ότι ο Ελληνισμός βιολογικά πεθαίνει!

Η μείωση του πληθυσμού έφτασε την τελευταία δεκαετία κοντά στις 400.000 και αφορά στον μεικτό πληθυσμό (γηγενής – αλλοδαποί). Το σύνολο της μείωσης των Ελλήνων ξεπέρασε τις 800.000, κάνοντας αναγωγή εισροών – εκροών μεταναστών προς και από την χώρα μας.

Ο δείκτης γονιμότητας βρίσκεται στο 1,3 περίπου, όταν για την διατήρηση ενός πληθυσμού απαιτείται να είναι στο 2,1, και αυτός ο δείκτης κατατάσσει την χώρα μας 3η από το τέλος στο σύνολο των χωρών της ΕΕ!

Η δε γήρανση του πληθυσμού μάς φέρνει στη 5η θέση  στην παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν  ότι το 2050 θα είμαστε λιγότεροι κατά περίπου 1,5 – 2 εκατομμύρια και η αναλογία εργαζόμενων προς συνταξιούχους θα είναι 10/7 δηλαδή για κάθε 10 εργαζόμενους θα αντιστοιχούν 7 συνταξιούχοι.

Τι σημαίνουν για τη χώρα μας όλα  αυτά; Αδυναμία επιβίωσης. Με απλά λόγια και χωρίς υπερβολή. Οι οικονομικές, γεωπολιτικές, πολιτισμικές, εθνικές επιπτώσεις θα είναι  τεράστιες και καθώς όλες οι δομές του κράτους θα επηρεάζονται φαίνεται είτε να καταρρέουν, είτε να συρρικνώνονται.

Το πρόβλημα ονομάζεται ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ και είναι γνωστό στους Έλληνες πολιτικούς, γόνους και μη, από το 1980.

Παρότι ήταν γνωστό αδιαφόρησαν και συνέχισαν τις εφαρμοσμένες λαϊκίστικες πολιτικές (εφαρμόζονται με επιτυχία από τον θάνατο του Καποδίστρια και έπειτα) του «εδώ και τώρα», του «ότι να ναι», της «ψηφοθηρίας» , της «παραπλάνησης του ελληνικού λαού» κλπ., αντί  να «σκύψουν» στο πρόβλημα και να βρουν λύσεις ενήργησαν ως συνήθως, προτάσσοντας το προσωπικό και κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό.

Αυτό και ως μια λογική απάντηση γιατί απορούν κάποιοι που ο Έλληνας Π/Θ από διεθνές φόρουμ καλεί μετανάστες να έρθουν, να εγκατασταθούν, να ζήσουν και να δουλέψουν  στην Ελλάδα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν ανεβάσει το εργατικό δυναμικό της χώρας στα αμέσως επόμενα χρόνια, το ασφαλιστικό σύστημα της θα καταρρεύσει. Αυτό όμως οδηγεί σιωπηλά στην αντικατάσταση των Ελλήνων με μετανάστες και μάλιστα από την Ασία και την Αφρική, οι οποίοι από που έρχονται; Μα φυσικά από την Τουρκία. Ως νόμιμοι; Αν τους καλέσεις, ναι είναι νόμιμοι, αν δεν τούς καλέσεις είμαι παράνομοι, κοινώς λαθρομετανάστες. Το ερώτημα είναι γιατί δεν ξεκινάει να εφαρμόζει πολιτικές για τον επαναπατρισμό των 400.000 και πλέον Ελλήνων που μετανάστευσαν, λόγω οικονομικής κρίσης και κατευθείαν καλεί μετανάστες.

Η Ελλάδα  κύριε Π/Θ  δεν  χρειάζεται απλά κατοίκους, αλλά Έλληνες και αυτό γιατί είναι Χώρα και όχι Χώρος.

Φαίνεται ότι ο κ. Π/Θ έχει διαβάσει το βιβλίο του πρώην υπουργού εξωτερικού της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου «Στρατηγικό Βάθος» και ενστερνίζεται τις θέσεις του, θέσεις που ως πολιτικές εφαρμόζει η Τουρκία για τα Βαλκάνια, εκμεταλλευόμενη μετακινήσεις μουσουλμανικών πληθυσμών, ώστε με  βεβαιότητα  να δηλώσει σε συνέντευξη του στο CNN   ότι δεν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία. Γιατί να γίνει άλλωστε απαιτείται; Όταν όπως φαίνεται η άλωση έρχεται από μέσα !

Τεράστιο πολυσύνθετο πολυδιάστατο είναι το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ πρόβλημα για την χώρα μας.

Οι εγκληματικές πολιτικές των τελευταίων 40 χρόνων μάς οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, ώστε να αναρωτιόμαστε αν τελικά αυτή η χώρα έχει προοπτική επιβίωσης.

Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι προβληματική από τα συστημικά ΜΜΕ και αποσιωπούν (Silence Pass), αλλά είναι εντυπωσιακό που αποσιωπά και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας η οποία θα έπρεπε άμεσα να συγκαλέσει το συμβούλιο των  πολιτικών αρχηγών και να αναγνωρίσει το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ως υπ’ αριθμ. 1 εθνικό κίνδυνο και απειλή για το Έθνος. Να εκπονηθεί  μια μακροπρόθεσμη δημογραφική πολιτική, η οποία θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και ανεξάρτητα εκλογικού κύκλου, μήπως καταφέρουμε όχι να λύσουμε, αλλά σε πρώτη φάση να σταθεροποιήσουμε τους δείκτες του δημογραφικού και να τούς βελτιώσουμε εν συνέχεια.

Το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ χρειάζεται συνεργασία και κοινή προσπάθεια από όλους πολιτικούς, επιστημονική κοινότητα, ελληνική κοινωνία κλπ. Δεν αντέχει μικροπολιτικές και λαϊκισμούς.

Χρειάζεται αφύπνιση όλων των φορέων του Κράτους, ανιδιοτέλεια και προ παντός αγάπη για την πατρίδα μας, εάν θέλουμε τα επόμενα χρόνια να τήν έχουμε ακόμη δική μας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Προβοκάτσια κατά της χώρας στον Έβρο και άλλες αθλιότητες. #ΜετονΦαήλο… 25/01/2023 στις 21:00′
Επόμενο άρθροΈλληνας Ιωάννης Υποψήφιος με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στο Νομό Ηλείας