ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης γεννήθηκε το 1965 στον Κορυδαλλό, όπου ζει μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων Κορυδαλλού και στο 1ο Λύκειο Κορυδαλλού και σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία εθελοντικά στις Ειδικές Δυνάμεις επί 23 μήνες ως έφεδρος Αξιωματικός στην Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών και ασκεί αποκλειστικά ελεύθερη μαχόμενη δικηγορία από το 1992, χωρίς αντιμισθίες ή αργομισθίες.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου 21, μέλος του Κέντρου Ερεύνης και Μελέτης Ελληνισμού και της Επιτροπής για την Κύπρο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών. Είναι μέλος της Λέσχης Καταδρομέων – Ιερολοχιτών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος στο πλευρό του ιδρυτή του Αντώνη Τρίτση, όταν συνεργάστηκε με τη ΝΔ και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των Κούρδων αγωνιστών στα δικαστήρια, με στενούς συναγωνιστικούς δεσμούς με το ΕΑΜ Κουρδιστάν και τις οργανώσεις των Κυπρίων, Βορειοηπειρωτών, Κωνσταντινουπολιτών, Ποντίων, Ιμβρίων και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή.

Ήταν συνεργάτης του αγωνιστή Θεόφιλου Γεωργιάδη που δολοφονήθηκε το 1994 στη Λευκωσία από όργανα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ βρέθηκε στο πλευρό του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αδιάλειπτα από το 1993.

Συνέταξε την εισηγητική έκθεση και την πρόταση νόμου, με την οποία αναγνωρίστηκε το 1996 από τη Βουλή των Ελλήνων η Γενοκτονία των Αρμενίων από το τουρκικό καθεστώς.

Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων και του Λαϊκού Κογκρέσου του Κουρδιστάν στην Αθήνα.

Ήταν συνήγορος του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλλάχ Οτσαλάν, στην Ελλάδα, στο πλευρό του οποίου βρέθηκε τον Φεβρουάριο του 1999 στο Ναϊρόμπι.

Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, συνετέλεσε στην αποκάλυψη των μεθοδεύσεων που οδήγησαν στην ατιμωτική παράδοση του Κούρδου ηγέτη στα χέρια της Άγκυρας.

Είναι πατέρας δύο κοριτσιών.