Δήλωση του Γραμματέα Γεωργίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας κ. Πέτρου Καραλάζου: Θα πρέπει να δούμε σοβαρά την κίνηση της Ινδίας η οποία και αυτή με την σειρά της απαγόρευσε τις εξαγωγές σιτηρών.

Μαζί με Κίνα, Ουκρανία και Ρωσία έχουν περίπου το 65% της παγκόσμιας παραγωγής.

Ο στόχος τους δεν είναι ότι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην παγκόσμια αγορά, αλλά προσπαθούν και φροντίζουν να έχουν αποθέματα για το ενδεχόμενο μίας επισιτιστικής κρίσης.

Εκτός από τα οποιαδήποτε πολιτικά η γεωπολιτικά συμφέροντα τα οποία υπάρχουν, κοιτούν φυσικά να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε ότι θα επέλθει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, που ενδεχομένως μπορεί να βάλει σε περιπέτειες ολόκληρο τον πλανήτη.

Το ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα δυστυχώς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, μιας και κανένας δεν έχει την ικανότητα από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε κινήσεις που θα έχουν σαν στόχο να αποκτήσει η χώρα αυτάρκεια τουλάχιστον σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Δεν γνωρίζει κανένας αυτήν την ώρα το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε σιτηρά, κηπευτικά, και άλλα προϊόντα για τον λόγο ότι κανένας υπουργός δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση.

Το μόνο που κατάφεραν είναι να γεμίσουν τον κόσμο με ανασφάλεια, προβλήματα επιβίωσης, ανεργία και φόβο.

Πιστεύω ότι όλα τα σοβαρά κράτη αυτήν την ώρα ενημερώνουν τους πολίτες π.χ. Γερμανία, Δανία, Σουηδία, κ,α για το τι πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κρίση, δίνοντας τους οδηγίες και συμβουλές για την επιβίωση τους σε περίπτωση που επεκταθεί ο πόλεμος.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, ότι ποιος θα ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για το τι μέτρα έχει πάρει το κράτος για αυτό το ενδεχόμενο και σε τι κατάσταση βρισκόμαστε από θέμα αυτάρκειας προϊόντων πρώτης ανάγκης.

 

Προηγούμενο άρθροΗ λεηλασία συνεχίζεται
Επόμενο άρθροΔήλωση του Γραμματέα Εθνικής Αμύνης Ηλία Κωστόπουλου: ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 1941;