Με απόφαση του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, ο κ. Σπύρος – Γεράσιµος Ρώσσης, Αντιστράτηγος ε.α., αναλαμβάνει Τομεάρχης Ιονίων Νήσων

Σπύρος – Γεράσιµος Ρώσσης Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιµος Διοικητής Σχολής Εθνικής Άµυνας – Πρώην µέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συµβουλίου

Σύντοµο Βιογραφικό
Ο Σπύρος – Γεράσιµος Ρώσσης κατάγεται από την Κέρκυρα και γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά, όπου τελείωσε το γυµνάσιο και το λύκειο. Εισήλθε το 1981 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε το 1985 ως Ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισµένων.

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες Τεθωρακισµένων σε όλα τα µάχιµα κλιµάκια διοικήσεως και θέσεις ευθύνης σε περιοχές του Έβρου, του Ανατολικού Αιγαίου και της Κύπρου.
Το 2008 υπηρέτησε σε επιτελική θέση στο ΓΕΣ και το 2009 επιλέχθηκε να φοιτήσει στην σχολή εθνικής άµυνας του Πεκίνου (National Defence University NDU). To 2010 τοποθετήθηκε επιτελης στην ΑΣΔΕΝ.

Από το 2011 έως το 2014 υπηρέτησε ως ακόλουθος άµυνας στην πρεσβεία της Ελλάδας στα Τιρανα. Το 2014 προήχθη στον βαθµό του Ταξίαρχου και τοποθετήθηκε ως διευθυντής στην διεύθυνση µέριµνας προσωπικού του ΓΕΣ, το 2015 µετατέθηκε ως διοικητής τεθωρακισµένης ταξιαρχίας και το 2016 ως διευθυντής στην διεύθυνση οργανώσεως του ΓΕΣ.

Το 2017 προήχθη στον βαθµό του Υποστράτηγου και υπηρέτησε για δυο χρόνια, ως διοικητής τεθωρακισµένης µεραρχίας. Το 2019 τοποθετείται ως διευθυντής κλάδου στο ΓΕΣ σε θέµατα οργάνωσης, αµυντικού σχεδιασµού και προγραµµατισµού ενηµέρωσης, δηµοσίων
σχέσεων και ιστορίας στρατου.

Το 2020 προάγεται στον βαθµό του Αντιστράτηγου και τοποθετείται διοικητής στην σχολή εθνικής άµυνας και µέλος του ανώτατου στρατιωτικού συµβουλίου.
Το 2021 κρίνεται ως ευδοκίµως τερµατίσας την σταδιοδροµία του και του απονέµεται ο τιµητικός τίτλος του επίτιµου διοικητή της σχολης εθνικής άµυνας.

Έχει εκπαιδευτεί σε όλα τα βασικά σχολεία του ΣΞ και των τεθωρακισµένων, την ανώτατη σχολή πολέµου, την σχολή εθνικής άµυνας του Πεκίνου (National defence University NDU), κατέχει µεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το κέντρο διπλωµατικών και στρατηγικών µελετών (Center of diplomatic and strategic studies, C.E.D.S ),

Του έχουν απονεµηθεί όλα τα προβλεπόµενα για τον βαθµό του παράσηµα, µετάλλια και δια µνηµονεύσεως, καθώς και µεγάλος αριθµός συγχαρητηρίων, εύφηµων µνειών για το έργο του κατά την διάρκεια της σταδιοδροµίας του στον Ελληνικό Στρατό.
Οµιλεί την αγγλική γλώσσα.

Είναι παντρεµένος και έχει τρεις κόρες. Ασχολείται µε τον αθλητισµό, τα θαλάσσια σπορ, την µουσική και την µελέτη ιστορικών, πολιτικών θεµάτων, τις διεθνείς σχέσεις, τα αµυντικά θέµατα και την στρατηγική.

[td_block_social_counter facebook="tagdiv" style="style6 td-social-boxed" open_in_new_window="y" f_counters_font_family="394" f_network_font_family="891" f_counters_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_network_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjExIiwicG9ydHJhaXQiOiI5In0=" counter_color="#ffffff" counter_color_h="#ffffff" network_color="#ffffff" network_color_h="#ffffff" tdc_css="eyJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsInBob25lIjp7Im1hcmdpbi1ib3R0b20iOiI0MCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3NjcsImFsbCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNDAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv"]