Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Αλέξανδρος Αρβανιτάκης γεννήθηκε το 1977 και κατοικεί στον Άγιο Δημήτριο. Είναι παντρεμένος με τη θεατρολόγο Αλεξάνδρα Λιακοπούλου και έχουν μια κόρη. Είναι τρίτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο και τη Μικρά Ασία. Είναι πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος, με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Διετέλεσε σύμβουλος στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, ενώ υπήρξε και υπεύθυνος επικοινωνίας της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και συνεργάτης της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε συνιδρυτής της ανεξάρτητης φοιτητικής παράταξης «Πρωτοβουλία Φοιτητών Παντείου», αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών και μέλος της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Διετέλεσε συνεργάτης των περιοδικών «Στρατηγική» και «Ελληνική Άμυνα και Ασφάλεια». Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος στη free press εφημερίδα METROPOLIS και στην ελληνική έκδοση του ECONOMIST.

Είναι εγγονός της συγγραφέως Γαλάτειας Γρηγοριάδου – Σουρέλη.

Ασχολείται με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, οικονομικής πολιτικής καθώς και κοινωνικής αλληλεγγύης.