Με απόφαση του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ο κ. Μιχάλης Αλεξάκης αναλαμβάνει Τομεάρχης Κρήτης.

Γεννήθηκε το 1962 στα Χανιά όπου και διαμένει. Απόγονος ιστορικής οικογένειας της Κρήτης που προσέφερε πολλά στον Μακεδονικό αγώνα. Τελειόφοιτος Τεχνικής σχολής Χανίων ΔΑΙΔΑΛΟΣ στην ειδικότητα Μηχανικών αυτοκινήτων.

Φοίτησε στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο παρακολουθώντας μαθήματα ψυχολογίας.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει αποκομίσει πτυχία που αφορούν την προώθηση των πωλήσεων ακινήτων την διαχείριση ακίνητης περιουσίας και την εκτίμηση ακινήτων.
Σήμερα μεσίτης αστικών συμβάσεων και εκτιμητής, Σύμβουλος διαχείρισης ακινήτων και κατασκευαστής.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΜΕΝΟΧ συλλόγου Μεσιτών Νομού Χανίων. Ως μηχανικός αυτοκινήτων διατηρούσε επί σειρά ετών κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών και συνεργείο αυτοκινήτων σαν αντιπρόσωπος της DAIHATSU και αργότερα της SEAT στα Χανιά.
Ζωγράφος, μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες Σκλαβενίτη, Ξενάκη και άλλους έχει στο ενεργητικό του 6 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.
Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, το τελευταίο διάστημα οι εκθέσεις του έχουν φιλανθρωπικό σκοπό.

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Χανίων από το 1999 έως το 2003. Από το 1994 έως το 2012 ήταν Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. του Δήμου Αποκόρωνα και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΝΟΔΕ Χανίων στην θέση του υπεύθυνου τοπικής Αυτοδιοίκησης υπεύθυνου για τον Νομό Χανίων.
Διετέλεσε επί δύο συνεχείς τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος την μια τετραετία αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Κρυονερίδας. Το 2012 Υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες όπου και έλαβε 2.498 σταυρούς.
Στις δημοτικές εκλογές το 2014 στον συνδυασμό του Β.Καπερνάρου “ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ” όπου ήρθε τέταρτος στήν σειρά κατάταξης με 472 σταυρούς. Στις Εθνικές εκλογές 25-1 2015 Υποψήφιος βουλευτής. Στις Εθνικές εκλογές 20-9-2015 υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Ελληνές.

Απο τις 26-2-2015 εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Περιφερειάρχης Κρήτης της Γραμματείας Αλληλεγγύης και εθελοντισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων . Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημόσια παραίτηση του από τους ΑΝΕΛ 13/4/2016.
Την 15/6/2016 προσχωρεί στην ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ στο πλευρό του Φαήλου Κρανιδιώτη όπου του ανατίθενται τα καθήκοντα περιφερειάρχη Κρήτης για τον συντονισμό των μελών της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ του νησιού. Πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δεξιάς στις τελευταίες ευρωεκλογές όπου έλαβε την Τρίτη θέση κατά σειρά ψήφων με περίπου 2.500 σταυρούς.

Προηγούμενο άρθροΜε απόφαση του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ο κ. Γιώργος Καρδαμανίδης αναλαμβάνει Πρόεδρος Νομαρχιακής Έβρου.
Επόμενο άρθροΜε απόφαση του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος αναλαμβάνει Πρόεδρος Νομαρχιακής Πέλλας