Μέτρον πάντων… ο ηλίθιος άνθρωπος

Υπάρχει ένα άλλο τεράστιο ζήτημα. Μερικοί δημοσιογράφοι έχεις την εντύπωση πως είναι σαδιστές και νεκρόφιλοι

Αντί να εμψυχώνουν τον κόσμο, του σπάνε το ηθικό. Δεν υπάρχει αρκετή τιμωρία για αυτούς τους ηλίθιους και ασυνείδητους ξερόλες, που διακόπτουν ακόμη και ειδικούς, για να πουν τις τρομοκρατικές και ενίοτε φαιδρές μπούρδες τους, καβ…οι που έχουν ένα Έθνος καθηλωμένο στα σπίτια του να τους παρακολουθεί. Και όλα αυτά από την περιουσία του λαού, τις δημόσιες συχνότητες. Πρέπει να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν.

H αλήθεια είναι πως ζούμε κάτι πρωτόγνωρο. Είναι σαν ταινία, μόνο που παίζουμε εμείς οι ίδιοι και όλα είναι αληθινά. Και υπάρχουν πράγματα που δεν βοηθούν καθόλου μα καθόλου. Δεν φτάνει η αγωνία που έχουν όλοι οι πολίτες, έχουν βγει στο κουρμπέτι όλοι οι παλαβοί και οι συνωμοσιολόγοι και οι μόνοι που ξέρουν, οι ταξιτζήδες, κρατάνε επτασφράγιστη την αλήθεια. Τερατώδεις θεωρίες στα κοινωνικά δίκτυα και αν ένας ακόμη μου στείλει μήνυμα με λινκ και «διάβασέ το πριν το κατεβάσουν», θα τον επισκεφθώ με δίκαννο και σαρανταπεντάρι.

Υπάρχουν κι αυτοί που είναι σοβαροί άνθρωποι και λένε «εγώ είμαι εχέφρων, τηρώ προφυλάξεις, δεν χρειάζομαι χωροφύλακα». Δυστυχώς, αδέρφια, μέτρο των πάντων ο τελευταίος ηλίθιος, ασυνείδητος, πέστε τον όπως θέλετε. Αυτοί οι λίγοι που τα γράφουν όλα εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος, οι οποίοι κάνουν τις ψεκασμένες θεωρίες τους πράξη, πάνε όπου και όπως γουστάρουν, κάνοντας φαντασιακή επανάσταση σε ανύπαρκτους εχθρούς και συνωμοσίες και μπορεί να μολύνουν ολόκληρη κοινότητα και να στείλουν για μπάρκο στας αιωνίους μονάς τους γονείς μας, τα παιδιά μας, εμάς τους ίδιους. Προσέχουμε για να έχουμε.

Ο περιορισμός στις ελευθερίες μας είναι προσωρινός, από ό,τι φαίνεται κάποιες εβδομάδες, η ζωή όμως είναι πολύ πιο μεγάλη. Όποιοι το παίρνουν αψήφιστα και κάνουν τα νεύρα τους δήθεν πολιτική στάση και «αντίσταση», τους θυμίζω: χθες στην Ισπανία πέθαναν 1.700. Στην Ιταλία 1.000. Ένα χωριό σχεδόν κάθε μέρα αφανίζεται. Άνθρωποι αληθινοί, με αγαπημένους, όνειρα, προσωπικότητα, ελπίδες. Εμείς ως τώρα τουλάχιστον και είθε ως το τέλος, πάμε καλά. Ας φροντίσουμε να πάει έτσι, χωρίς στο μεταξύ να σφαχτούμε, να βριζόμαστε. Ο σκοπός είναι στο τέλος να μετρηθούμε και να είμαστε με τις λιγότερες απώλειες. Μετά έχουμε χρόνο και την πολυτέλεια να συνεχίσουμε την παράδοση της έριδας.

Μην παριστάνουμε πως δεν τρέχει τίποτα. Μη μιλάμε ανόητα για χούντα που στερεί τις ελευθερίες μας. Τα μέτρα είναι προσωρινά κι όποιες αστοχίες και να υπάρχουν από βλακεία, έλλειψη πρόνοιας, δικαιολογούνται. Όλοι πρώτη φορά αντιμετωπίζουν κάτι τέτοιο. Η απόδειξη όμως πως είμαστε στη σωστή κατεύθυνση είναι οι αριθμοί. Έχουμε σταθερά λίγες απώλειες ζωών. Ας κάνουμε τα πάντα να μείνει έτσι, διότι, να θυμάστε, οι νεκροί δεν έχουν ελευθερίες. Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολλούς λοιπόν από την αμέλεια και τον ωχαδερφισμό των λίγων κι αυτό δυστυχώς απαιτεί αστυνόμευση, ποινές, καταναγκασμό.

Και είδατε πώς κατέρρευσαν οι συκοφαντικοί μύθοι της εποχής των Μνημονίων που μας εμφάνιζαν ως λαό τεμπέληδων, απείθαρχων. Πέραν των στατιστικών όπου είμαστε ο πιο εργατικός λαός και τελευταίοι οι Γερμανοί, μπορεί οι Έλληνες να όρμηξαν για κάποια προϊόντα, όμως, π.χ., οι Άγγλοι δεν άφησαν παρά μόνο τα ράφια, όπως μέγας και ο πανικός των Γερμανών, ενώ το πρόβλημα των δύστυχων Ιταλών οφείλεται σε έναν βαθμό στην απειθαρχία τους και στην υποτίμηση του κινδύνου.

Σε μας η συντριπτική πλειοψηφία του λαού πειθαρχεί, όμως το Κράτος του Νόμου πρέπει να πειθαρχήσει και τη μειοψηφία των αφασιακών που θέτουν σε κίνδυνο τις οικογένειές μας. Τις υπερβολές στην αυστηρότητα θα μπορούμε να τις συγχωρήσουμε μετά και να τις ξεχάσουμε, τον θάνατο όχι. Έστω και μία (1) ζωή να σωθεί από αυτή την αυστηρότητα και την όποια υπερβολή της, αξίζει. Δεν χρωστάμε ψυχές Ελλήνων σε κανέναν.

Κι όσοι θυμώσαμε με το ύφος του Χαρδαλιά, ας κάνουμε μια απλή σκέψη, τι κουβαλάει στους ώμους του. Η σκέψη και μόνο πως θα υπήρχε περίπτωση να ζούσαμε εδώ την εκατόμβη της Ιταλίας και της Ισπανίας, θα τον κάνει να μην κοιμάται. Δεν το ζούμε αυτό, δόξα σοι ο Θεός, και είθε να πέσει η καμπύλη και στις άλλες χώρες. Μην ακούτε τους τρομολάγνους, ακούτε κάθε μέρα τον καλό αυτό άνθρωπο τον Τσιόδρα, πειθαρχήστε στα μέτρα, δεν είναι για πάντα, φροντίστε τους ανθρώπους που αγαπάτε κι όλα θα πάνε καλά. Ας κάνουμε υπομονή, ας δείξουμε αυτοπειθαρχία και αλληλεγγύη. Πάμε καλά, θα πάμε ακόμη καλύτερα. Θα τα καταφέρουμε!

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης – Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

ΠΗΓΗ:Newsbreak.gr

Προηγούμενο άρθροΆμα δεν φας θεριό, θεριό δεν γίνεσαι
Επόμενο άρθροΑληθινή καραντίνα στους λαθρομετανάστες