Κυριάκο, έλα στο Μαυρομμάτι να μαζέψεις ελιές.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σήμερα μία δήλωση εναντίον και εμού, διότι προ 8 ετών συνέταξα και επέδωσα (την δίκασε άλλος συνάδελφος), στον περιβόητο Μανώλη Βασιλάκη και άλλους κατά νόμον υπευθύνους του Athens Review of Books, μηδενιστική ψευτοκουλτούρα, αγωγή του Νϊκου Κοτζιά για συκοφαντική δυσφήμηση.
Καταδικάστηκαν αμετάκλητα κι όχι απλά γιατί τον είπαν “σταλινικό” αλλά πχ γιατί έγραψαν πως “Ο κ. Κοτζιάς, λοιπόν, σπούδασε με την ευγενική φροντίδα του κόμματος στην Ανατολική Γερμανία, την εποχή της παντοδυναμίας του χασάπη Χόνεκερ” ενώ σπούδασε στην Δυτική Γερμανία και στην Αγγλία.
Ο Κυριάκος φαίνεται δεν ξέρει τι πάει να πει μαχόμενος δικηγόρος, τι πάει να πει δουλειά, πελάτης.

Νομίζει ίσως πως όλοι ζουν μια ζωή κερασμένη από τον λαό και το κράτος ή με ρουσφέτια του Σημίτη και του Καρατζά στον μπαμπά τους ή με χορηγίες από εταιρείες οικογενειακών φίλων με τηλεφωνικά κέντρα, αυγοκόφτες κλπ.
Για να αποκτήσει, επιτέλους, σχέση με τον κόσμο της εργασίας και να ιδρώσει λίγο από αιτία διαφορετική από το τέννις στην Εκάλη, του προτείνω να πάει στην μάνα μου στο Μαυρομμάτι να μαζέψει ελιές. 35 ευρώ τίμιο μεροκάματο, καφές, δεκατιανό, και γεύμα αρβανίτικο δωρεάν. Όχι μόνο κάλους από τη ρακέτα.
Κι επειδή μερικοί ξεχνάνε, να σας θυμίσω ποιος είναι ο Μανώλης Βασιλάκης, που έχει διατελέσει αποσπασμένος στο γραφείο του Σκανδαλίδη, διευθυντής στον “Κήρυκα” Χανίων, λιβελογράφος κατά του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, του μακαριστού Χριστόδουλου και εμού και πολλών άλλων πατριωτών.Μαζί με τους θερμούς μου χαιρετισμούς στο μελάτο αρχοντόπουλο της Πειιραιώς, που το πιο σημαντικό βιοτικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει είναι το δίλημμα “κανέλλα ή τριμμένη σοκολάτα στον καπουτσίνο;” του αφιερώνω ένα φιλί στο σβέρκο και την περίφημη δήλωση του φίλου του, που κατέθεσα στο Εφετείο Αθηνών και στον Άρειο Πάγο, το πρωτότυπο είναι εις χείρας μου, για να την (ξανα)εμπεδώσει και να δείτε κι εσείς τι και ποιον υπερασπίζεται με τόση ζέση:
« ΔΗΛΩΣΗ
Αισθάνομαι την ανάγκη μετά από διάστημα πέραν της διετίας και συνεχείς δικαστικούς αγώνες να περατώσω μία σοβαρή εκκρεμότητα που ταλανίζει εμένα αλλά και άλλους.
Οντως με τα α) τα τέσσερα δημοσιεύματά μου στην ” Εξουσία ” στις 21-2-99, 1-3-99 και 11-3-1999 με τίτλους ” Συμμορίες και συμμωρίες Ι ” ” Συμμορίες και συμμωρίες ΙΙ “, “Συμμορίες και συμμωρίες ΙΙΙ ” και ” Το παρακράτος θεσμός ισχυρότερος του κράτους”, β) με την συνέντευξή μου στον κ. Νικήτα Λιοναράκη στην εκπομπή του Α΄ Προγράμματος της Ε.ΡΑ. ” Γειτονιές της Ελλάδας ” στις 24-3-1999, κατόπιν προσυνεννόησης μαζί του για το περιεχόμενο αυτής, αφού άλλωστε γνώριζε την διένεξή μου με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη και το ” Δίκτυο 21 ” και γ) με δήλωσή μου που δημοσιεύθηκε σε άρθρο της ” Αυριανής ” στις 3-10-1999, προσέβαλα την τιμή και την υπόληψη του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη.
Με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις μου αυτές επετράπη δυστυχώς να αιωρούνται απαράδεκτες και αδικαιολόγητες από τα πραγματικά γεγονότα αμφισβητήσεις για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τον πατριωτισμό, την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική εντιμότητα και αξία του, ενώ συχνά στα άρθρα μου και στην παραπανω συνέντευξη μου στο Α΄Πρόγραμμα χρησιμοποίησα ύβρεις, όπως ” παρακρατικός”, ” φωνασκούντες κακούργοι των media”, «νευροπαθείς ψευδοπατριώτε»’ κ.α., που αδίκησαν και πρόσβαλαν τον κ. Κρανιδιώτη, ενώ αναφέρθηκα σε γεγονότα που ήταν αναληθή ή ενέπλεξα τον κ. Κρανιδιώτη σε επιλήψιμες δραστηριότητες και ενέργειες , με τις οποίες ουδεμία σχέση είχε.
Εκανα επίσης τις εν λόγω δημοσιεύσεις και δηλώσεις, μεσούσης της υπόθεσης Οτσαλάν, μετέχοντας σε ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς ” πληροφορίες “, τους διακινητές των οποίων κωλύομαι ν΄αποκαλύψω για ευνοήτους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο.
Δηλώνω λοιπόν ότι τιμώ και σέβομαι τον κ. Φ. Κρανιδιώτη ως άνθρωπο, ως ενεργό πολίτη και ως επαγγελματία δικηγόρο και του ζητώ συγγνώμη για τις προσβολές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που του απηύθυνα με τα άρθρα μου, τις δηλώσεις μου και την ραδιοφωνική μου συνέντευξη.
Τα αυτά ισχύουν και για το σωματείο ” Κεντρική Ομάδα 21-Δίκτυο 21- Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης”‘ καθώς και για τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Τσίρκα και Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, τους οποίους επίσης σέβομαι και τιμώ για την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τον πατριωτισμό τους.

Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με τις κατευθυνόμενες ψευδείς ” πληροφορίες ” με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχθηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι ” φίλοι ” μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν.
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2001
Μανώλης Βασιλάκης
»

ΥΓ. Τον εν λόγω, επειδή διάβασα κάτι συκοφαντικό που δημοσιεύτηκε, θα τον πάω άλλον ένα δικαστικό “στρατιωτικό περίπατο” και αυτή τη φορά δεν θα δεχθώ δήλωση μετανοίας.

Προηγούμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Χρόνια Πολλά στην Πολεμική Αεροπορία μας
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Κατσίφας: “Και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει!”