ΚΕΦΑΛΑΙΟ “Α” – ΓΕΝΙΚΑ

ΑΡΘΡΟ 1: ΙΔΡΥΣΗ, ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΕΜΒΛΗΜΑ

α. Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ ιδρύθηκε στις 13 Μαΐου 2016, με ιδρυτική δήλωση, την οποία κατέθεσε στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος του κόμματος, Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης, με την ιδρυτική διακήρυξη, υπογεγραμμένη από 225 Έλληνες κι Ελληνίδες πολίτες .

β. Το απόσπασμα πρακτικών του συνεδρίου και την ομόφωνη διά ανατάσεως της χειρός έγκρισή της τροποποίησης του από το Συνέδριο του κόμματος.

γ. Πρακτικό αποτελεσμάτων εκλογής θεσμικών οργάνων του 1ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος της 21ης Απριλίου 2019

δ. Το κόμμα φέρει την ονομασία «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ».

ε. Έμβλημα του κόμματος είναι ένας αετός, του οποίου ο λαιμός και η κεφαλή φέρουν βαθύ γαλάζιο χρώμα, στραμμένος προς τα δεξιά και ο κορμός αυτού είναι μια φλεγόμενη καρδιά ερυθρού χρώματος , οι φλόγες της οποίας σχηματίζουν με τρεις αιχμές τα φτερά του, ενώ στα δεξιά του αετού, με επίσης βαθύ γαλάζιο χρώμα, αναγράφεται με κεφαλαία η λέξη ΝΕΑ και από κάτω από αυτή η λέξη ΔΕΞΙΑ.

στ. Έδρα του κόμματος είναι η Αθήνα.

ΑΡΘΡΟ 2: ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Οι ιδεολογικές αρχές της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ προσδιορίζονται καταρχήν από την Ιδρυτική Διακήρυξη της.

Βασικοί άξονες που διέπουν την ιδεολογία της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ είναι η πίστη στο Έθνος και στην Διαχρονική συνέχεια του, βασικό συστατικό του οποίου είναι και η Ορθοδοξία, η υπεράσπιση της ταυτότητας του και των συμφερόντων του, τόσο στο ελλαδικό κράτος, όσο και στην ιστορική περιφέρεια, ήτοι στην Βόρειο Ήπειρο και στα λοιπά Βαλκάνια, στην Πόλη, στον Πόντο, στον Καύκασο, στην Κύπρο, στην Μέση Ανατολή, στην Μεγάλη Ελλάδα, στην Διασπορά των μεταναστών, όπου υπάρχουν Έλληνες κι ελληνικά συμφέροντα, καθώς και η πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα και τις λειτουργίες του.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ εργάζεται για την δημιουργία ισχύος, στρατιωτικής, οικονομικής, διπλωματικής και πρωτίστως ισχυρού πατριωτικού φρονήματος με βασικούς στόχους την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιους χώρους, την διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας της Πατρίδας.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ έχει ύψιστη προτεραιότητα την ενίσχυση ηθικά, ποιοτικά και ποσοτικά των Ενόπλων Δυνάμεων, την μέγιστη αξιοποίηση της Εφεδρείας για την αντιμετώπιση των σύνθετων απειλών που αντιμετωπίζει ο λαός μας, μεταξύ των οποίων ιδιαιτέρως την απειλή από τον τουρκικό επιθετικό σωβινισμό, που εξακολουθεί κλιμακούμενα να βυσσοδομεί μέσω του προξενείου στην Κομοτηνή, να παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία στον εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο, δολοφονώντας πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, διεκδικώντας παράνομα τον σφετερισμό δικαιωμάτων στην Ελληνική Λίμνη του Αιγαίου, ενώ επίσης συνεργάζεται με ισλαμιστές τρομοκράτες και διακινεί στην Ελλάδα, ως δουλέμπορος λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, που η ίδια δημιουργεί με την συναυτουργία της, ενώ πέραν των εχθρικών ενεργειών, διατυπώνει συνεχώς φραστικές απειλές κατά του όλου Ελληνισμού.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ θεωρεί βασική και αδιαπραγμάτευτη θέση μια Κύπρο Ελεύθερη, Ενιαία κι Ελληνική, χωρίς τουρκικά στρατεύματα κατοχής κι αγγλικές βάσεις, με όλους τους πρόσφυγες στις εστίες τους και διασφαλισμένη την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στην Ανατολικότερη έπαλξη του. Ο στόχος αυτός είναι πρωταρχικό καθήκον της Ελληνικής Δημοκρατίας, που εκτός των νομικών – συμβατικών ευθυνών της, έχει βαθιά κι απαράγραπτη ιστορική και ηθική ευθύνη.

Στόχος επίσης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ είναι η διεκδίκηση της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου κι αναγνώριση ως μειονοτικών, όλων των περιοχών όπου διαβιούν Έλληνες.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ διεκδικεί επίσης την αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή των Σκοπίων, την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και της ευημερίας τους, όπως και όπου αλλού ζουν Έλληνες το γένος.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την διασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και των δικαιωμάτων του εναπομείναντος μετά την Γενοκτονία Ελληνισμού στα όρια της σύγχρονης Τουρκίας.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ με όλες της τις δυνάμεις θα αγωνιστεί για την αναγνώριση από όλη την διεθνή κοινότητα αλλά και την ίδια την Τουρκία, της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Μικράς Ασίας, Ελλήνων, Αρμενίων κι Ασσυρίων.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ θεωρεί βασικό παράγοντα ισχύος κι ευημερίας του Έθνους την αναγέννηση της παραγωγικής βάσης μέσα από καινοτομίες και πολυποίκιλες καινοτομίες, με αναδιοργάνωση της Παιδείας και σύνδεση της με την παραγωγή, ώστε να ανακοπεί κι αντιστραφεί η αιμορραγία του επιστημονικού και εργασιακού δυναμικού μας στο εξωτερικό, με παράλληλη ενίσχυση των κλασσικών σπουδών, ώστε να καταστεί η χώρα μας το αυτονόητο: παγκόσμιο κέντρο ελληνικών σπουδών.

Βασική προτεραιότητα της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ είναι η προστασία της οικογένειας, η προστασία κι ενθάρρυνση με ηθικά και υλικά κίνητρα της μητρότητας, της Ελληνίδας Μάνας και των παιδιών της, ώστε να αντιμετωπιστεί νικηφόρα ο θανάσιμος κίνδυνος από την υπογεννητικότητα.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ πιστεύει στην εθνική και κοινωνική ενότητα, στην διασφάλιση ίσων ευκαιριών στους πάντες, ώστε μέσω της αριστείας να αναδεικνύονται οι καλύτεροι.

Πρωταρχικός στόχος του κόμματος είναι προστασία της Ελληνικής Ταυτότητας, η επαναφορά της Παιδείας στον συνταγματικό της σκοπό, δηλαδή στην εθνική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων, ήτοι στην καλλιέργεια του ελληνικού εθνικού φρονήματος, του πατριωτισμού και της ορθόδοξης πίστης.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ πιστεύει στο Έθνος Κράτος και στην αποκόμιση από κάθε συμμαχία που μετέχουμε, όπως κι η Ευρωπαϊκή Ένωση, του μέγιστου οφέλους για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ με σύντονη δράση και δημιουργώντας συμμαχίες στο διεθνές πεδίο θα επιδιώξει την επιστροφή της Ευρώπης στους βασικούς της πυλώνες, που είναι η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός, ώστε να υπάρξει αναστροφή της μηδενιστικής παρακμής, τείχος στον ισλαμικό κίνδυνο και στην εσωτερική ηθική κατάρρευση της Ευρώπης, ενίσχυση των επιμέρους εθνικών ταυτοτήτων, που είναι ο πλούτος της ηπείρου μας και μια συμμαχία Εθνικά Κυρίαρχων Κρατών, που θα προστατεύουν τα σύνορα της Ευρώπης και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, βασικό συστατικό του οποίου είναι ο Ελληνισμός.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, ως πατριωτικό κι αυτονόητα δημοκρατικό κόμμα, με επιμονή και κάθε νόμιμο μέσο αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφής ανθελληνική, μηδενιστική και ολοκληρωτική ιδεολογία και δράση, συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης «πολιτικής ορθότητας», της ολοκληρωτικής επικυριαρχίας της αριστεράς στον δημόσιο λόγο και ενάντια στην αμφισβήτηση από οποιονδήποτε του μονοπωλίου της βίας, που ανήκει μόνον στα όργανα της δημοκρατικής Πολιτείας, όταν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους που ψηφίζουν οι εκπρόσωποι του λαού.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη ενότητα της κοινωνίας, απορρίπτει κι αντιμάχεται κάθε διχαστική θεώρηση της, μαρξιστική ή άλλη, κάθε επιβολή μειοψηφικών απόψεων και πολιτικών στην πλειοψηφία.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ πιστεύει πως οι πάντες και τα πάντα οφείλουν να συντείνουν στην εθνική και κοινωνική ενότητα, στην προαγωγή των εθνικών συμφερόντων του Ελληνισμού και της ισχύος του, στην προστασία της διαχρονικής κι αδιάσπαστης στην συνέχεια της ταυτότητας του Έθνους μας, στην ευημερία των Ελλήνων και στην υπεράσπιση της Πατρίδας από κάθε απειλή και εχθρό.

Αθήνα, 3η Μαΐου 2019

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΓΑΡΟΥΦΑΗΛ (ΦΑΗΛΟΣ) Μ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

«Α» Το από 21/4/2019 Απόσπασμα Πρακτικών της Εφορευτικής Επιτροπής του 1ου Τακτικού Συνεδρίου μας που αφορά την εκλογή μου ως Προέδρου.

«Β» Το από 21/4/2019. Απόσπασμα πρακτικών του 1ου Συνεδρίου του κόμματός μας με το οποίο εγκρίνονται οι τροποποιήσεις του κατατεθέντος ενώπιον Σας στις 13/6/2019 , αρχικού καταστατικού μας .

«Γ» Έγγραφη δήλωση συγκατάθεσης υποκειμένου για πολιτική επικοινωνία