Δήλωση του Γραμματέα Εθνικής Αμύνης Ηλία Κωστόπουλου: Το ιερότερο σύμβολο του έθνους μας, η εθνική σημαία μας, η ελληνική σημαία μας, δεν είναι «κουρελόπανο»

ελληνική σημαία greek flag

Ένα θλιβερό γεγονός ξετυλίχτηκε πρόσφατα σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου στην πόλη της Ξάνθης. Κατά την στιγμή της αποκάλυψης του μνημείου, το οποίο ήταν καλυμμένο με μία μεγάλη Ελληνική Σημαία, την Εθνική μας Σημαία, με μεγάλη λύπη αντικρύσαμε από εκπροσώπους της Κυβέρνησης αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μην συμπεριφέρονται με τον πρέποντα σεβασμό προς το ιερότερο σύμβολο της Πατρίδας μας, την Ελληνική Σημαία.

Η Ελληνική Σημαία δεν είναι ένα «απλό πανί» ή «ένα κουρελόπανο» ή «ένα ριχτάρι» ή «ένα τυχαίο υφασμάτινο περιτύλιγμα», που έκανε τη δουλειά του και το πετάμε ή το σέρνουμε, αλλά είναι το σύμβολο του Έθνους μας το οποίο υπηρετούμε, αυτό που κουβαλάει την ιστορία μας και το αίμα των χιλιάδων ηρώων μας που θυσιάστηκαν στα πεδία των μαχών και απαιτεί τον ανάλογο σεβασμό και τιμή από όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες αλλά και από όλα τα ξένα κράτη.

Η Σημαία του Έθνους μας ,σε καμία στιγμή, δεν πρέπει να ακουμπάει στο έδαφος, να σέρνεται, να κουρελιάζεται και να πετιέται στην άκρη σαν ένα «απλό πανί».
Το σύμβολο του Ελληνικού Έθνους, δεν έπρεπε σύμφωνα με τον Νόμο 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του….» στο Άρθρο 6,Παράγραφος 11γ «Σημαιοστολισμός – Απονομή Τιμών και Σεβασμού προς τας Σημαίας»όπου σαφώς καθορίζεται ότι: «Η Εθνική Σημαία: Δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα Εθνικά χρώματα.»

Επιπλέον στον παραπάνω νόμο, αναφέρονται και οι ποινικές κυρώσεις στο Άρθρο 8 «Ποινικαί κυρώσεις: Οι μη συμμορφούμενοι προς τας διατάξεις του παρόντος νόμου και των εις εκτέλεσιν αυτού εκδιδομένων Π. Δ/των τιμωρούνται δια κρατήσεως μέχρι 2 μηνών, ή προστίμου ή και δι΄αμφοτέρων των ποινών τούτων, εφ΄όσον κατ΄ άλλας διατάξεις δεν προβλέπεται βαρυτέρα ποινή.»

Οι Έλληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους την Εθνική μας Σημαία, την Ελληνική μας Σημαία. Η Εθνική μας Σημαία, είναι το ιερότερο σύμβολο μας, με τεράστια σημασία για την Πατρίδα μας, το Έθνος μας, για όλους τους Έλληνες, καθώς περικλείει τους αγώνες και τις θυσίες μας, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, την βαθιά θρησκευτική μας πίστη και δίνει υπόσταση στην έννοια του Ελληνικού Έθνους μας.

Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο, την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας στον Λευκό Πύργο με τον πρέποντα σεβασμό και τιμή προς αυτήν: https://www.youtube.com/watch?v=uuK7zOjRJNU&t=46s

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Φαήλου Κρανιδιώτη πρόεδρου της Νέας Δεξιάς και εταίρου του συνασπισμού Δημιουργία, στην κοπή της πίτας στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΟι εξελίξεις μετά το διάγγελμα Πούτιν και η ενεργειακή κρίση – Με τον Φαήλο… 23/2/2022 #FailosLive