Δήλωση του Γραμματέα Εθνικής Άμυνας, κ. Ηλία Κωστόπουλου «Μετά το, οι Στρατιωτικοί είναι “αυτιστικοί και γραφειοκράτες…”, “ελβετικό τυρί τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεών μας…”»!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ «ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ…», «ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ…»!!!

«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο» και συνέχισε «Μίλησαν οι αρχηγοί των επιτελείων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με αξιωματικό ή υπαξιωματικό από εκεί (σ.σ. τη Λέσβο) και μας έλεγε για τη διάταξη στο νησί. Πέντε λεπτά μετά τους αρχηγούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας(ΥΕΘΑ) στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σε θέμα που αφορούσε στην αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία!

Με τρόπο απαξιωτικό:«θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία», στοχοποίησε:«τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο»-«προφανώς είχε μιλήσει με αξιωματικό ή υπαξιωματικό από εκεί», έστω και διερωτώμενος: «το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί;» υπονοώντας με τον τρόπο αυτό, ως ανεύθυνους τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Επιτελείων και κατ’ επέκταση τους υπευθύνους επικεφαλής τους, τον Ελληνικό Στρατό, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

Ο εκάστοτε ηγέτης κάθε επιπέδου, εκτός των άλλων , απαιτείται σε όλες τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει και ειδικά στις δύσκολες στιγμές, να προστατεύει πάντα το προσωπικό του οποίου προΐσταται, να μην το διασύρει αυθαίρετα και χωρίς τα απαιτούμενα στοιχεία, να μην το τιμωρεί άδικα έστω και «λεκτικά». Έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να μην διασύρει «ελαφρά την καρδία» τον θεσμό του Έλληνα Αξιωματικού και Υπαξιωματικού, τον Ελληνικό Στρατό.

Η «ομαδική ποινή» ακόμα και «λεκτική», που επέβαλλε ο ΥΕΘΑ μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, δεν αρμόζει κατ’ αρχήν στον Έλληνα Αξιωματικό και Υπαξιωματικό όλων των επιπέδων της ιεραρχίας,αλλά και  σε αυτόν που ηγείται, διοικεί και προΐσταται των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς απλά απαγορεύεται.

Ο ηγέτης με τους άμεσους συνεργάτες του, οφείλει να έχει εξασφαλίσει με την λήψη των  απαραίτητων  μέτρων την πιθανή διαρροή ευαίσθητων και απόρρητων πληροφοριών και να μην λειτουργεί με ευχολόγια: «εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο». Προτού μιλήσει γενικά και αόριστα, και προτού διασύρει, οφείλει να έχει διερευνήσει το θέμα, να έχει διατάξει ανάλογη εξέταση και με βάση το πόρισμα αυτής, να έχει καταρχήν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας όπως όφειλε αλλά και να έχει τιμωρήσει κάθε υπεύθυνο.

Αλήθεια είχε συζητήσει το θέμα αυτό με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων; είχε ή έχει διατάξει έρευνα για την διαρροή πληροφοριών όπως ισχυρίζεται; ή «ξαφνικά του ήρθε η κεραμίδα μέσα στην Βουλή»;.

Έχει στοιχεία ο ΥΕΘΑ ή μήπως τα συμπεράσματα του είναι αυθαίρετα και ανυπόστατα; Εάν έχει στοιχεία, οφείλει να ονοματίσει αυτόν ή αυτούς που συγκεκριμένα αφορά το θέμα αυτό και να τον ή τους ελέγξει άμεσα. Όλα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ προτρέπει τον ΥΕΘΑ, να διατάξει άμεσά έρευνα επί του σοβαρού αυτού θέματος, που ανέδειξε μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, για την διαρροή πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να διαπιστωθεί εάν πραγματικά υφίσταται τέτοιο πρόβλημα, αλλά και από ποιόν προέρχεται; αυτή η πιθανή διαρροή που ισχυρίζεται, από το προσωπικό του Στρατιωτικού ή του Πολιτικού Επιτελείου; Να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπευθύνους καθώς και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, για την πιθανή διαρροή πληροφοριών.

Επιπλέον να αντιμετωπίζει με τον πρέποντα σεβασμό τους Έλληνες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, αυτών των ανθρώπων που νύχτα και ημέρα και μάλιστα πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, μοχθούν, προσπαθούν και προστατεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Προηγούμενο άρθροΜε απόφαση του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ο κ. Γεώργιος Αναγνωστάκης, αναλαμβάνει Αναπληρωτής Γραμματέας Τουρισμού
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαγνησίας της Νέας Δεξιάς