Το Κόμμα “Ταυτότητα και Δημοκρατία” (πρώην Κίνημα για μία Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας) είναι μια συμμαχία ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων που ιδρύθηκε το 2014.

Η πολιτική ομάδα του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το IDENTITY and DEMOCRACY PARTY (ID) (Ομάδα “Ταυτότητα και Δημοκρατία”)

Τα κόμματα-μέλη του Κόμματος “Ταυτότητα και Δημοκρατία” είναι:

Αυστρία, Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας
Βέλγιο, Φλαμανδικό Συμφέρον
Βουλγαρία, Volya
Τσεχία, Ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία
Εσθονία, Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Εσθονίας
Γαλλία, Εθνικός Συναγερμός
Ελλάδα, Νέα Δεξιά
Ιταλία, Λέγκα του Βορρά
Ολλανδία, Κόμμα για την Ελευθερία
Πολωνία, Συνέδριο για τη Νέα Δεξιά
Σλοβακία, Είμαστε Οικογένεια
Ηνωμένο, Βασίλειο Κίνημα για τη Βρετανία

Οι ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του Κόμματος “Ταυτότητα και Δημοκρατία” είναι οι κάτωθι:

Σεβασμός στην αρχή της Δημοκρατίας
Το Κόμμα “Ταυτότητα και Δημοκρατία” και τα μέλη του βασίζουν το πολιτικό τους πρόγραμμα στον σεβασμό των δημοκρατικών αρχών και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και επομένως καταδικάζουν κάθε συμμετοχή, κατά το παρελθόν ή επί του παρόντος, κάθε σχέση ή συμπάθεια προς οποιοδήποτε αυταρχικό ή ολοκληρωτικό πρόγραμμα.

Εθνική Κυριαρχία
Στο Κόμμα “Ταυτότητα και Δημοκρατία” πιστεύουμε πως η εθνική κυριαρχία των κρατών και των λαών, που βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ των εθνών, είναι η λύση. Απορρίπτουμε, λοιπόν, κάθε πολιτική που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός υπερ-κράτους και κάθε υπερεθνικό μοντέλο. Η αντίσταση στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας σε υπερεθνικούς φορείς ή σε ευρωπαϊκούς θεσμούς αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αρχές που ενώνουν τα μέλη του Κόμματος “Ταυτότητα και Δημοκρατία”.

Ταυτότητα
Τα κόμματα-μέλη και οι Ευρωβουλευτές του Κόμματος “Ταυτότητα και Δημοκρατία” βασίζουν την πολιτική τους συμμαχία στην ιδέα της διατήρησης της ταυτότητας των λαών και των εθνών της Ευρώπης, με σεβασμό προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε λαού. Το δικαίωμα ελέγχου και ρύθμισης της μετανάστευσης, επομένως, αποτελεί θεμελιώδη αρχή για όλα τα μέλη του Κόμματος “Ταυτότητα και Δημοκρατία”.

Διαφορετικότητα
Τα μέλη του Κόμματος “Ταυτότητα και Δημοκρατία” αναγνωρίζουν το δικαίωμα του κάθε κράτους να υπερασπίζεται τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά στην Ευρώπη οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και εδαφικά μοντέλα του. Το Κόμμα “Ταυτότητα και Δημοκρατία” στοχεύει στην προστασία της διαφορετικότητας των πολιτικών προγραμμάτων των μελών του.

Ελευθερίες
Τα μέλη του Κόμματος “Ταυτότητα και Δημοκρατία” βασίζουν το πολιτικό τους κίνημα στην υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και υπογραμμίζουν την ιδιαίτερη σημασία της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης και ιδίως της ψηφιακής ελευθερίας που απειλείται όλο και περισσότερο.

Ο πολιτισμός ως βάση της πολιτικής δράσης
Στο Κόμμα “Ταυτότητα και Δημοκρατία” θεωρούμε ότι ο πολιτισμός βρίσκεται στην καρδιά κάθε πολιτικής δράσης και πως μόνο η πολιτισμική και επιστημονική παιδεία μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης του πολίτη.

H Νέα Δεξιά είναι από τις 15 Μαρτίου 2018 επίσημο και ισότιμο μέλος του Κόμματος “Ταυτότητα και Δημοκρατία” (πρώην Κινήματος για μία Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας) , ύστερα από απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος.

 

 

Συνάντηση των Προέδρων του κόμματος “Ταυτότητα και Δημοκρατία” στις Βρυξέλες (18/11/21)​


​Παρούσα η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ για ακόμα μια φορά σε συνδιάσκεψη των ευρωπαίων πατριωτών.
Αυτή τη φορά στις Βρυξέλες όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντησητων Προέδρων του κόμματος “Ταυτότητα και Δημοκρατία”. ​

Από την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτριος Κεκερής.​

Σε ότι αφορά τις ξένες παρουσίες το παρών έδωσαν η Πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού και διεκδικήτρια της Προεδρίας της Γαλλίας Marine Le Pen μαζί με τον Αντιπρόεδρο και Ευρωβουλευτή του κόμματος Jordan Bardella.
Επίσης, ο αρχηγός του Φλαμανδικού Συμφέροντος Tom Van Grieken από την Φλάνδρα, o Geert Wilders του Κόμματος της Ελευθερίας από την Ολλανδία καθώς και ο Tomio Okamura του τσεχικού SPD.
Συμμετοχή ακόμα είχαν και οι Martin Helme Πρόεδρος του Εσθονικού EKRE, André Ventura από την Πορτογαλία και το CHEGA καθώς και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής του AFD Jörg Meuthen.​
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην παρουσία του επικεφαλής του Identity and Democracy Party, Ευρωβουλευτή Gerolf Annemans.​

Η συγκεκριμένη διάσκεψη είχε καθαρά άτυπο χαρακτήρα και έτσι δόθηκε η δυνατότητα ανάμεσα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες
γύρω από το Ευρωπαϊκό πατριωτικό ρεύμα αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες ξεχωριστά.​

Εν τέλει όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν πως τα κυριότερα προβλήματα της Γηραιάς Ηπείρου σήμερα είναι η λαθρομετανάστευση, η ασφάλεια των χωρών, η οικονομία, οι θέσεις εργασίας αλλά και η γραφειοκρατία όπου μόνο με την διοίκηση υγιών εθνικών κινημάτων μπορούν αυτά να ελεγχθούν και να εκλείψουν εντελώς.
Τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Νέα Δεξιά στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας (12/05/19)

Στη Μπρατισλαβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας, βρέθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Φαήλος Κρανιδιώτης, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. του κόμματος, Χρήστο Χρηστιδη. Συμμετείχε στη συνδιάσκεψη που οργανώθηκε από το Κίνημα για μια Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ΜΕΝL), στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές, με παρουσία της Προέδρου του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, του Ευρωβουλευτή κ. Γκέοργκ Μάγιερ από το Αυστριακό FPÖ και οικοδεσπότη τον Μπορίς Κόλλαρ, Πρόεδρο του σλοβακικού κόμματος SME Rodina.

Την Κυριακή το βράδυ οι οικοδεσπότες παρέθεσαν δείπνο στους προσκεκλημένους εκπροσώπους κομμάτων. Την Δευτέρα 13/5 έγινε ξενάγηση στο κάστρο της Μπρατισλάβα και στο Σλοβακικό Κοινοβούλιο και ακολούθησαν ομιλίες των τριών ηγετών και του Αυστριακού εκπροσώπου σε οπαδούς του σλοβακικού κόμματος.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη Τύπου. Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ αναφέρθηκε στην απόλυτη εκτροπή της Ε.Ε. από τις ευρωπαϊκές αξίες, τόνισε πως η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και τα κόμματα του ΜΕΝL είναι οι μαχητές για την αληθινή Ευρώπη, οι υπερασπιστές της ταυτότητας, της Ελευθερίας των Ευρωπαϊκών Εθνών, απέναντι στον ισλαμικό εποικισμό, την παγκοσμιοποίηση και την επίθεση στην οικογένεια. Χαρακτηριστικά είπε “λέμε δυνατά και καθαρά την αλήθεια που άλλοι δεν τολμούν ούτε να ψιθυρίσουν. Είμαστε οι Έλληνες στρατιώτες στον αγώνα για μια άλλη Ευρώπη, μια συμμαχία ελευθέρων Εθνών Κρατών”

 

 

Η Νέα Δεξιά στη Σόφια της Βουλγαρίας (16/11/18)

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Φαήλος Κρανιδιώτης, συνοδεύομενος από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Χρήστο Χρηστίδη, παρακολούθησαν τις εργασίες της συνδιάσκεψης του Κινήματος για την Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, που έλαβε χώρα στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2018.

Η Ομίλία του προέδρου Φαήλου Κρανιδιώτη στη συνέντευξη τύπου στη βουλγαρική βουλή

Αγαπητοί φίλοι,

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω το κόμμα Volya και τον πρόεδρο του για την θερμή φιλοξενία.
Η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία είναι η πρώτη γραμμή του μετώπου στον πόλεμο ενάντια στην παράνομη μετανάστευση και τον χρηματοδοτούμενο ισλαμικό εποικισμό της Ευρώπης.
Η διεφθαρμένη ευρωκρατία, οι πάρα, μα πάρα πολύ καλά πληρωμένοι γραφειοκράτες και κυρίως η ΕυρωπαΪκή Επιτροπή, με τους τόσο στενούς δεσμούς με τους τραπεζίτες, τον Σόρος και το δίκτυο του των ΜΚΟ υποστηρίζουν την καταστροφή των εθνικών κρατών, των εθνικών συνόρων αλλά και των ίδιων των εθνών, στοχοποιώντας τον Χριστιανισμό, τις διαφορετικές κουλτούρες μας, την κανονική και μόνη αληθινή οικογένεια και τις αξίες της, διακινδυνεύοντας την ίδια την ύπαρξη της ηπείρου μας, του καλύτερου μέρους στον κόσμο για να ζεις.
Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, το Ιταλικό Έθνος με μία εμπνευσμένη ηγεσία πολεμά πρόσωπο με πρόσωπο τους αληθινούς εχθρούς της αληθινής Ευρώπης, την σκοτεινή και αυταρχική ηγεσία αυτής της μετασοβιετικής αλλά ανάπηρης αυτοκρατορίας.
Είναι δικό μας πατριωτικό καθήκον, με όλες μας τις δυνάμεις και την ενέργεια να προσφέρουμε ισχυρή αλληλεγγύη στο Ματτέο Σαλβίνι και το Έθνος του, για να σπάσει την προδοτική, ανήθικη και αντιευρωπαϊκή πίεση ενάντια στην κυρίαρχη κυβέρνηση της Ιταλίας. Η Ιταλία δεν θα υποταχτεί και αυτό θα είναι μια νίκη για τον κοινό μας σκοπό.
Η αγαπημένη μου Πατρίδα, το μεγάλο μας Έθνος, οι Έλληγες έχουμε μετατραπεί σε πειραματόζωα μιας τερατώδους και καταστροφικής πειραματικής πολιτικής.
Μόνο μετά από πόλεμο και παράδοση άνευ όρων ο λαός μας υπέφερε περισσότερο και τον λήστεψαν σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Όχι μόνον αυτοί οι εχθροί της αληθινής Ευρώπης στις Βρυξέλλες έκλεψαν την εθνική μας κυριαρχία αλλά επίσης χρηματοδοτούν την καταστροφή των συνόρων και της κοινωνικής μας συνοχής, υποστηρίζοντας οικονομικά την παράνομη είσοδο και εγκατάσταση ορδών παρανόμων που σχεδόν το 85% από αυτούς δεν έρχονται από ζώνες πολέμου, δεν τους καταδιώκει κανείς και είναι σχεδόν όλοι νέοι και μουσουλμάνοι. Είναι μια οργανωμένη εισβολή.
Το Κίνημα μας μάχεται για μια νέα συμμαχία ανεξαρτήτων κρατών που θα αναστρέψει την πλημμυρίδα της παράνομης μετανάστευσης, θα καταστρέψει τα εγκληματικά δίκτυα των ΜΚΟ, που δρουν ως εγκληματικές οργανώσεις και στην πραγματικότητα είναι διακινητές που κερδοσκοπούν από τις γκανγκστερικές δραστηριότητες τους.
Πρέπει να απαγορεύσουμε όλες τις δράσεις τους, να κόψουμε τα χέρια του Σόρος μέσα στις κοινωνίες μας, αποκαλύπτοντας παράλληλα τους μπράβους του στα ΜΜΕ και στην πολιτική.
Θα ήταν επίσης πολύ αποτελεσματικό οι φορολογικές αρχές να ελέγξουν όλες τις οικονομικές δραστηριότητες των ΜΚΟ από τότε που η κάθε μία ιδρύθηκε, μέχρι και σήμερα και να ενεργηθούν τα δέοντα
Η ανθρωπιστική βοήθεια θα πρέπει να δίνεται μόνο μέσα από τις κυβερνήσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και γενικά μέσω των κρατικών οργάνων των ανεξαρτήτων κρατών και όχι από ιδιώτες ή νομική πρόσωπα με σκοτεινούς δεσμούς και δραστηριότητα.
Οι Πατριώτες κυβερνούν στην Ιταλία και συμμετέχουν στην Αυστριακή κυβέρνηση. Η Μαρίν Λεπέν πλέον προηγείται του Μακρόν στις δημοσκοπήσεις. Ο Βίλντερς είναι δυνατός. Ο Τόμιο Οκαμούρα είναι επίσης μια ανατέλλουσα δύναμη, ενώ ο καλός μας φίλος Γκέρολφ ΄Αννεμανς και το κόμμα του διπλασίασαν τις δυνάμεις τους μετά τις πρόσφατες εκλογές και η AfD καλπάζει προκαλώντας εκνευρισμό στο κατεστημένο. Και μην ξεχνάτε πως στην Ουάσινγκτον κυβερνάει ένας Πρόεδρος που αποκαλεί τον εαυτό του Εθνικιστή, και που έχει εξευτελίσει την “πολιτική ορθότητα” και την υστερική αριστερά και τους φιλελεύθερους
Η Πατριωτική Ευρώπη ανθίζει. Η Άνοιξη θα έρθει για τα Έθνη μας, καταπιεσμένα από τους ανακυκλωμένους αριστερούς, τους τραπεζίτες, τους εχθρούς των λαών μας, της ταυτότητας μας και της ευημερίας μας.
Θα επικρατήσουμε. Γιατί εμείς είμαστε οι αληθινοί Ευρωπαίοι, οι υπερασπιστές των αληθινών ευρωπαϊκών αξιών”.

Δείτε το πλήρες βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/MENLeuropa/videos/1504336186376863/
Η ομιλία του προέδρου μας από το 27:45

Η Νέα Δεξία με εθνικά χρώματα στη Νίκαια της Γαλλίας (02/05/18)

Σημαντική αλλά και εθνικά ωφέλιμη ήταν η παρουσία της Νέας Δεξιάς στην Νίκαια της Γαλλίας, την Τρίτη 1η Μαϊου, στο πλαίσιο της «Γιορτής των Εθνών». Ο Πρόεδρος του κόμματος Φαήλος Κρανιδιώτης, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Παναγιώτη Δούμα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρήστο Χρηστίδη και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Αναστάσιο Φαραντάτο, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το MENL (Κίνημα για μια Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας), το οποίο αποτελείται από την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου ENF (Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας) αλλά και άλλα κόμματα της Γηραίας Ηπείρου, έθεσε εκ νέου θέματα εθνικής σημασίας για την Ελλάδα, όπως η τουρκική επιθετικότητα. Η σημασία της παρουσίας της Νέας Δεξιάς στον συγκεκριμένο εορτασμό φάνηκε και από το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ (το γαλλικό tv3, ο γερμανογαλλικός τηλεοπτικός σταθμός Arte tv, η Le Figaro, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Αυστρίας ORF), τα οποία πέραν των αναφορών τους στο κόμμα, φιλοξένησαν και αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Κρανιδιώτη.

Tόσο στην ομιλία του, όσο και στις επιμέρους συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έθεσε εκ νέου το θέμα της ομηρίας των δύο στρατιωτικών μας, την τουρκική επιθετικότητα και του δουλεμπορικού ρόλου της Τουρκίας: «Το κράτος συμμορία του Ερντογάν σπρώχνει χιλιάδες παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί και αυτούς και τους πρόσφυγες ως όπλο ενάντια σε όλη την Ευρώπη και κρατά παράνομα ομήρους 2 στρατιωτικούς μας. Σας καλώ και από εδώ να ενώσουμε τις φωνές μας για την απελευθέρωση τους», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς και κατήγγειλε τις καθημερινές παραβιάσεις των ελληνικών συνόρων από την Τουρκία, η οποία μεταξύ άλλων «έδιωξε με απειλές εξέδρα της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ από την ΑΟΖ της Κύπρου και εξακολουθεί να κατέχει παράνομα το 40% του εδάφους της, μιας χριστιανικής ευρωπαϊκής χώρας».

Υπογραμμίζοντας ότι σέβεται τις Πατρίδες των φίλων ευρωπαίων, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των χωρών οι οποίες και πρέπει να διατηρηθούν και ότι αυτό που ενώνει το κόμμα του με τα υπόλοιπα κόμματα είναι ακριβώς η αγάπη για την πατρίδα: «Αγαπώ με πάθος την γη και τον λαό μου, γι’ αυτό αντίστοιχα σέβομαι τις Πατρίδες των φίλων και αδερφών μου» δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι: «Τα Έθνη της Ευρώπης είναι τα κάστρα των αξιών της, οι θεματοφύλακες της κουλτούρας της. Σε όλη την Ευρώπη οι πατριωτικές δυνάμεις συκοφαντούνται ως δήθεν ακραίες και δήθεν αντιευρωπαϊκές. Οι πραγματικοί αντιευρωπαίοι όμως είναι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι προαγωγοί της παράνομης μετανάστευσης, οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” του Σόρος, του απρόσωπου χρήματος και της ισοπέδωσης των Ευρωπαϊκών Εθνών. Σε αυτούς απαντάμε: Εμείς είμαστε οι υπερασπιστές των Πατρίδων μας και των αληθινών Ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών. Εμείς είμαστε οι αληθινοί δημοκράτες που πολεμάμε τον ολοκληρωτισμό τους, την δικτατορία της “”πολιτικής ορθότητας” και της παγκοσμιοποίησης»
Οικοδεσπότης της ετήσιας «Γιορτής των Εθνών»,η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Ακρόπολις», ήταν το Front National της Marine Lepen, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στην καταγωγή του ελληνικού ονόματος της Νίκαιας, για να ζητήσει την νίκη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Παρόντες στον εορτασμό, που ξεκίνησε με την είσοδο στον χώρο των σημαιών των εθνών που εκπροσωπούσαν (με πρώτη μάλιστα την ελληνική, την οποία συνόδευε καταχειροκροτούμενος ο Φαήλος Κρανιδιώτης), ήταν όλοι οι εκπρόσωποι των πατριωτικών κινημάτων της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ. Nicolas Bay, Γάλλος ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της ENF, Gerolf Annemans, Φλαμανδός ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του MENL, ο Veselin Mareshki Πρόεδρος του κόμματος Volya της Βουλγαρίας, Michal Marusik, ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του πολωνικού κόμματος Κογκρέσσο της Νέας Δεξιάς, ο Tomio Okamura, Πρόεδρος του Τσεχικού κόμματος SPD και Αντιπρόεδρος της τσέχικης Βουλής και ο Harald Vilimsky Γενικός Γραμματέας του FPO της Αυστρίας και αντιπρόεδρος του ENF. Τηλεοπτικό μήνυμα έστειλε ο Matteo Salvini, πρόεδρος της Λέγκας.

Κοινός τόπος όλων των ομιλητών, ήταν η ανάγκη της χειραφέτησης των Εθνών της Ευρώπης από τις διευρυμένες εξουσίες των Βρυξελλών, η υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων, που αποτελούν και τον πολιτιστικό πλούτο αυτής και η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων που τα απειλούν. Στην δεξίωση που ακολούθησε, η αντιπροσωπεία της Νέας Δεξιάς είχε μια σειρά επαφών και εκτενών συζητήσεων, τόσο για τα εθνικά μας όσο και για τις επερχόμενες εκδηλώσεις του MENL αλλά και τις ευρωεκλογές.
Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η παρουσία Ελλήνων, κατοίκων Γαλλίας, υποστηρικτών του Front National, που μετά το πέρας της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τα υπόλοιπα στελέχη της αντιπροσωπείας της Νέας Δεξιάς για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ειδικά για την προκλητική στάση της Τουρκίας.

 

Έμπρακτη στήριξη της ENF στην υπόθεση των 2 ελλήνων αξιωματικών 23/04/2018

Για την ισχυρή θέση που έλαβε υπέρ της χώρας μας η ENF κατά την διάρκεια της συζήτησης για τους Έλληνες στρατιωτικούς στο Ευρωκοινοβούλιο ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Νέας Δεξιάς κ. Παναγιώτη Δούμα ο αντιπροέδρος της ευρω-κοινοβουλευτικής ομάδας «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» (ENF), που υποστηρίζεται από το «Κίνημα για μια Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας».

Συγκεκριμένα, η ομάδα των πατριωτικών κομμάτων της Ευρώπης έκρινε πολύ ήπιο το ψήφισμα που προτάθηκε από μερίδα ευρωβουλευτών υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και μη θέλοντας να το καταψηφίσει προέβη σε πρόταση τροποποιήσεων, που περιλαμβάνουν τις πολλαπλές περιπτώσεις της τουρκικής επιθετικότητας κατά της Ελλάδος της Κύπρου και της Ιταλίας. Στις αντιπροτάσεις περιλαμβάνεται η άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και η διακοπή της προενταξιακής βοήθειας προς αυτήν.

Η Νέα Δεξιά, ως μέλος της ENF χαιρετίζει τις προτάσεις αυτές και τονίζει ότι η πρακτική του κατευνασμού απλά αποθρασύνει το κράτος-δουλέμπορο.

Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από όλους τους Ευρωβουλευτές της «Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας» με εξαίρεση τους δύο εκπροσώπους της Ολλανδίας, οι οποίοι έκριναν το ψήφισμα υπερβολικά ήπιο απέναντι στην Τουρκία και το κατεψήφισαν.
Συνολικά οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του ψηφίσματος που δεν έγιναν δεκτές από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι οι εξής:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι στρατιωτικές προκλήσεις της Τουρκίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα, ιδίως στους συνοριοφύλακες και το στρατιωτικό προσωπικό της Ελλάδος, συνιστούν παραβιάσεις των δικαιωμάτων των κρατών-μελών στα σύνορά τους ,

Ότι οι Έλληνες στρατιώτες στο ελληνικό νησί της Ρω μπόρεσαν να αποτρέψουν ένα τουρκικό ελικόπτερο που προσέγγιζε τον ελληνικό εναέριο χώρο από την παραβίαση του στις 10 Απριλίου 2018 μόνο με την χρήση προειδοποιητικών πυρών ·

Ότι στις 9 Φεβρουαρίου 2018 τα Τουρκικά πολεμικά πλοία απέτρεψαν ένα σκάφος γεώτρησης ναυλωμένο από τον ιταλικό όμιλο ενέργειας Eni να εισέλθει σε περιοχή εξερεύνησης φυσικού αερίου που βρίσκεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας ·

Ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2018 ένα τουρκικό περιπολικό σκάφος εμβόλισε ένα πολύ ελαφρύτερο καράβι της Ελληνικής ακτοφυλακής μπροστά από τα Ελληνικά νησιά των Ιμίων ·

Ότι στις 2 Μαρτίου 2018 σε μια βαριά δασώδη παραμεθόρια περιοχή σε κακές καιρικές συνθήκες, δύο Έλληνες στρατιώτες, μετά από ισχυρισμούς ότι διήλθαν τα σύνορα με την Τουρκία, κρατούνται από τις αρχές της Τουρκίας με αμφίβολο το κατά πόσον η σύλληψη πραγματοποιήθηκε πραγματικά στο τουρκικό έδαφος ·

Καλεί την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές προκλήσεις και τις συνοριακές παραβιάσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου

Καλεί τις κρατικές αρχές της Τουρκίας να ολοκληρώσουν γρήγορα τις δικαστικές διαδικασίες και να απαλλάξουν τους δύο Έλληνες στρατιώτες από κάθε υποψία κατασκοπίας

Επικρίνει την απόφαση του τουρκικού Δικαστηρίου να απορρίψει τον επαναπατρισμό των στρατιωτών

Υπενθυμίζει την απόφαση του αρμοδίου Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιώτες που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, και οι οποίοι ζητούσαν άσυλο εκεί, να μην εκδοθούν στην Τουρκία.

Υπενθυμίζει στην Τουρκία ότι οι στρατιώτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο επειδή φοβόντουσαν τα βασανιστήρια και τα αντίποινα στην πατρίδα τους λόγω των πολιτικών τους απόψεων

Καλεί την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να τερματίσουν οριστικά και άμεσα τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ζητεί την οριστική παύση της προενταξιακής βοήθειας