ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019

Μετά τις Ευρωεκλογές και την ανακοίνωση εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, ακούγοντας και την φωνή των πολιτών συμμετείχε εξ αρχής σε διεργασίες για την ένωση του πατριωτικού χώρου σε εκλογικό συνασπισμό για κάθοδο στις εθνικές εκλογές.

Εμείς, η ΠΑΤΡΙΕ του Ελευθέριου Συναδινού και το ΛΑΟΣ, υπό τον προεδρεύοντά του Νίκο Σαλαβράκο, δεχθήκαμε εξ αρχής μια συνεργασία υπό την ηγεσία τρίτου, μη κομματικού προσώπου, κοινής αποδοχής, πάνω σε μια βασική πατριωτική αντζέντα, ήτοι: καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, πολιτική κατά της παράνομης μετανάστευσης, δημογραφικό, ελληνική παιδεία, άρση της βαριάς φορολογίας.

Τα ζητήματα που θα έπρεπε να διευθετηθούν ήταν η επιλογή της ανεξάρτητης προσωπικότητας, ως επικεφαλής, και του ονόματος του συνασπισμού κομμάτων, ο οποίος συνασπισμός προτείναμε να λειτουργεί με απόλυτη ομοφωνία των συμμετεχόντων.

Η Ελεύθερη Πατρίδα προτάσσοντας προσχηματικές αντιρρήσεις για πρόσωπα και την διαδικασία τορπίλισε την πιθανότητα συνεργασίας, πχ δεν θέλανε τον Βασίλη Καπερνάρο “γιατί είναι επώνυμος και θα μας πάρει την έδρα της Α΄ Αθηνών” ή δεν θέλανε ως επικεφαλής τον κ. Τάτσιο πρώην Πρόεδρο των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, άγνωστο γιατί, θέλανε το ΛΑΟΣ αλλά απαιτούσαν ο Γ. Καρατζαφέρης να μην είναι ούτε υποψήφιος, οδηγώντας το ΛΑΟΣ σε αποχώρηση από την συνάντηση, ενώ τους ενοχλούσαν τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στις διεργασίες ενότητας και άλλα που δεν μπορούν να έχουν σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο.

Κατόπιν αυτών και αφού έγινε διερεύνηση διαφόρων προσωπικοτήτων για επικεφαλής, που δεν ευδοκίμησαν, στην προσπάθεια της ενότητας μέχρι τέλους μείναμε εμείς η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και η ΠΑΤΡΙΕ. Μαζί με τον Ελευθέριο Συναδινό διαπιστώσαμε το αδιέξοδο και τον ελάχιστο χρόνο, που σε συνδυασμό με το οικονομικό, δεν επιτρέπει την κάθοδο μας σε αυτές τις εθνικές εκλογές, ενώ διαπιστώσαμε την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε και εμβαθύνουμε την συνεργασία μας, καθώς και να συνομιλήσουμε και με το ΛΑΟΣ , μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας του στο συνέδριό τους τον Σεπτέμβριο, με σκοπό την συγκρότηση ενός νέου μεγάλου πατριωτικού χώρου, που θα προετοιμαστεί για τις επόμενες εκλογές, αποκλειομένων όσων υπονόμευσαν την προσπάθεια που κάναμε για ενότητα.

Χθες συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ και αποφασίσαμε:
α) τη μη κάθοδο μας σε αυτές τις εθνικές εκλογές και την αποχή από αυτές, αφού δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε καμμία παρακμιακή ηγεσία,
β) την οργανωτική ανασυγκρότηση και επέκταση του κόμματος, αφού όπου είχαμε δυναμική τοπική εκπροσώπηση πήραμε ποσοστά άνω του 1,5% και 1,2% ώστε να προετοιμαστούμε έγκαιρα για τις επόμενες εκλογές,
γ) τη συνέχιση με κάθε μέσο της παρέμβασής μας στα δημόσια πράγματα και
δ) τη στενότερη συνεργασία με την ΠΑΤΡΙΕ, ώστε να αποτελέσουμε τις αρχικές δυνάμεις αληθινής ένωσης των υγιών πατριωτικών δυνάμεων.

Οι ιδέες μας δεν νικήθηκαν κι έρχονται δύσκολοι καιροί για την Πατρίδα. Δεν υποστέλλουμε τις σημαίες μας και δεν γυρνάμε την πλάτη στις προκλήσεις του μέλλοντος. Δεν συμμετέχουμε στο πατριδεμπόριο και την καπηλεία του θρησκευτικού συναισθήματος του λαού. Δεν θα νομιμοποιήσουμε οποιαδήποτε πλευρά του ίδιου νομίσματος. Χαιρετίζουμε συναγωνιστικά τα μέλη, τους φίλους και τους συναγωνιστές μας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και όσους συμφωνούν μαζί μας κι ας μην μας ψήφισαν υπακούοντας σε ψεύτικα διλήμματα. Τους καλούμε να συμμετέχουν στην ανασυγκρότηση της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, να δημιουργήσουν ομάδες πρωτοβουλίας και να συνδεθούν μαζί μας οργανωτικά και υποσχόμαστε να εργαστούμε μαζί με άλλους για μια μεγάλη και αποτελεσματική πατριωτική συμμαχία. Δεν υποκύπτουμε, δεν υποχωρούμε, διότι υπηρετούμε με συνέπεια και σοβαρότητα την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Βανδαλισμός στο εκλογικό περίπτερο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ στις Σέρρες
Επόμενο άρθροΝα συγχαρείτε την Ορθόδοξη Εκκλησία