Δελτίο Τύπου Νέα Δεξιά

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε σύγκληση των απόψεων του Σύριζα και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ χρήση πλαστικού χρήματος. Εκτός από την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για υποχρεωτική προμήθεια –με πόρους του κάθε Ιδιώτη- και λειτουργία POS μηχανισμών από κάθε επιχείρηση από 1/1/2017, διαβάσαμε και τις προτεινόμενες θέσεις του οικονομικού επιτελείου του κ.Μητσοτάκη για εξωφρενική μείωση του ορίου χρήσης μετρητών στα 500 ευρώ μόνο, και για πληρωμή ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ του μισού μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων σε ειδικό λογαριασμό που θα τον χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ και όχι Μετρητών (!!!).

Η τελευταία άκρως ανελεύθερη και αυταρχική πρόταση, είχε υποβληθεί ξανά από τον κ.Μητσοτάκη σε άρθρο με τίτλο «Πλαστικό χρήμα ή μετρητά;» τον Ιούλιο του 2015.

Η Νέα Δεξιά θεωρεί ότι σε ένα κράτος ελευθερίας δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική η χρήση πλαστικού χρήματος, κυρίως με σκοπό την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων και συναλλαγών των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν το Κράτος για λόγους φοροεισπραχτικούς, να μειώνει την Ελευθερία των Πολιτών για χρήση -κατά την δικιά τους βούληση- χαρτονομισμάτων ή πλαστικού χρήματος, με κυβερνητικά ελεγχόμενο ηλεκτρονικό φακέλωμα συναλλαγών, αντίθετο στο άρθρο 9Α του Συντάγματος. Δυστυχώς, τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όσο και ο «προοδευτικός» κ.Μητσοτάκης, ενδιαφέρονται απλά για το πώς θα αδειάσουν το κομπόδεμα των Ελλήνων, αφού πρώτα έχουν υφαρπάξει τις περιουσίες τους.
Επίσης, δεν μπορεί ο κ.Μητσοτάκης να προτείνει τους Δημόσιους Υπαλλήλους ως πειραματόζωα, που θα πληρώνονται εξαναγκαστικά τον μισό μισθό τους σε «πιστωτικές μονάδες» που μόνο μέσω Κάρτας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, σεβόμενη την ελευθερία των Ελλήνων να διαθέτουν και να διακινούν την περιουσία τους, όπως οι ίδιοι επιθυμούν ως ύψιστο αγαθό, καλεί τους πολιτικούς μας ταγούς να δώσουν εκείνοι το σύνθημα εξυγίανσης του φορολογικού μας συστήματος, αρχίζοντας από τα πόθεν έσχες τους και κυρίως από την δημόσια τοποθέτησή τους για το ΠΩΣ βιοπορίζονται.

Στη Νέα Δεξιά τασσόμαστε υπέρ της Ελεύθερης επιλογής από τους Πολίτες του μέσου πληρωμής των συναλλαγών τους (μετρητών ή πλαστικού χρήματος). Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν μπορεί παρά να είναι προαιρετικές και να ενθαρρύνονται από το κράτος με κίνητρα, και όχι να επιβάλλονται με σοβιετικού τύπου νόμους.

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>