ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΗΝΟΠΕΤΡΑΣ

Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας το έτος 1955
Υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό ως Έφεδρος Άξιωματικός (Τ\Θ)(1975).
Κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής, (1976).
Πτυχιούχος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (1984).
Υπηρέτησε στη διάρκεια της 35ετούς υπυρεσίας του,σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες της Χωροφυλακής-Αστυνομίας, αποστρατευθείς με το βαθμό του Αντιστράτηγου.
Συμμετείχε κατ΄επανάληψη στο εξωτερικό (Βρυξέλλες), ως εκπρόσωπος εμπειρογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ, στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού συστήματος αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων (Eurodac)
-Παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια του Σώματος ειδικών γνώσεων, και αποφοίτησε με ΑΡΙΣΤΑ από τις επιμορφωτικές Σχολές της Αστυνομίας ( Σχολή Μετεκ-δευσης Επιμόρφωσης Επιτελών-Στελεχών ΕΛ.ΑΣ και Σχολή Εθνικής Ασφάλειας ).
-Εκπαιδεύτηκε σε θέματα Τακτικών Διοικητών/Διαχείριση κρίσεων κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων.
Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων (2003-2004), συμμετείχε ως βασικό επιχειρησιακό στέλεχος στο σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και λοιπών ζωτικών επιχειρήσεων/εγκαταστάσεων και κατά την διάρκεια των αγώνων διετέλεσε Διοικητής Ασφάλειας της Ολυμπιακής εγκατάστασης του ΤΕΝΝΙS / ΟΑΚΑ.
Εκπαιδεύτηκε για ένα (1) μήνα στo F.B.I. (ΗΠΑ) σε θέματα Αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Δραστηριοποιήθηκε ενεργά με το συνδικαλισμό στην Αστυνομία (πριν ακόμη νομιμοποιηθεί )και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ (σημερινή ΠΟΑΞΙΑ).
Δίδαξε στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας(Αξιωματικών-Μετεκ\σης) ως καθηγητής, θέματα Επιστημονικής Αστυνομίας\ Δακτυλικά αποτυπώματα και Αστυνομική δεοντολογία, επί σειρά ετών.
Έχει συγγράψει ειδικά επιστημονικά άρθρα και διδακτικά βοηθήματα με θέμα τα Δακτυλικά αποτυπώματα και είναι Δικαστικός Πραγματογνώμονας στα θέματα αυτά.
-Είναι Πτυχιούχος ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστημίου-Kοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών\ Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης.
-Κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στις σπουδές της στρατηγικής και πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας.
Είναι Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Ένωσης Εγκληματολογικών Επιστημών και μέλος της επιστημονικής επιτροπής.
Κατόπιν εξετάσεων στον ΕΟΠΠΕΠ, κατέχει Πιστοποίηση ως Εκπαιδευτής ενηλίκων kaι είναι Εισηγητής σε πραγματοποιούμενα σεμινάρια ασφαλείας του ΚΕΜΕΑ – ΕΟΠΠΕΠ.
Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών.(2016-2018)