ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Θανάσης Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος του Ζ’ Λυκείου Αθηνών. Σπούδασε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ απ’ όπου αποφοίτησε το 1986 και στη συνέχεια προχώρησε με υποτροφία σε μεταπτυχιακά στο Cranfield University (UK) με αντικείμενο εφαρμοσμένα ενεργειακά μέτρα και διαχείριση περιβάλλοντος (1987). Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό (1988- 1990).

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών ενέργειας, ειδικών βιομηχανικών επενδύσεων, ανάπτυξης συστημάτων ποιότητας, μελετών κτιριακών και ενεργειακών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε κτίρια γραφείων, ξενοδοχείων, ειδικών χρήσεων, έργων υποδομής, αναπτύξεις ακινήτων, συνολικού προϋπολογισμού έργων πλέον των 2 δις €, περιβαλλοντικών μελετών και ειδικών αναπτυξιακών και οικονομικών μελετών.

Εκτός Ελλάδας, εργάστηκε στην Σουηδία, το Ισραήλ, το Κατάρ στους παραπάνω τομείς καθώς και στην Κομισιόν στις Βρυξέλλες σαν σύμβουλος αξιολόγησης ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων. Γνωρίζει καλά αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Είναι μέλος του ΤΕΕ. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία και διακρίθηκε στην ποδηλασία, ενώ από το 1999 συμμετέχει ερασιτεχνικά στους αγώνες του κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Είναι παντρεμένος και έχει 2 κόρες.

Πολιτικοποιημένος από τα φοιτητικά χρόνια στο ΕΜΠ, σταθερά προσηλωμένος μέχρι σήμερα στις αρχές του πατριωτικού φιλελευθερισμού αλλά ανένταχτος κομματικά, δραστηριοποιήθηκε πρώτη φορά το 2011 με το πολιτικό κόμμα «Δημιουργία ξανά!», όπου διετέλεσε τομεάρχης οικονομίας, ανάπτυξης, ενέργειας και περιβάλλοντος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια το 2013 προσχώρησε στην «Δράση» όπου εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι το 2015.

Προσωπικό πολιτικό μήνυμα: Πιστεύω στον πατριωτικό φιλελευθερισμό και αγωνίζομαι για ουσιαστικές, ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις της χώρας με γνώμονα την πλήρη απεξάρτηση από το οθωμανο-σοβιετικού τύπου κοινωνικό και ψηφοθηρικό μοντέλο και τον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε ένα σύγχρονο, αναπτυσσόμενο, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου με ορίζοντα ελπίδας για την νέα γενιά.
ΝΑΙ σε Πατρίδα, παιδεία, αριστεία, ελευθερία έκφρασης, ατομική ευθύνη, καινοτομία, οργανωμένη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, κράτος δικαίου, ισονομία, ενεργειακή αυτάρκεια, προστασία περιβάλλοντος, σε ελεγχόμενη μετανάστευση, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς & αξίες, στην ενεργή συμμετοχή στην πολιτική και στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, ΟΧΙ σε κάθε είδους ολοκληρωτικές ιδεολογίες μαύρες ή κόκκινες, κινήματα πολιτιστικού νεομαρξισμού, καταστολή ελεύθερης έκφρασης, κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις, διάλυση παιδείας, κρατικό δανεισμό μη αναπτυξιακού χαρακτήρα, αργομισθίες, καριέρα πολιτικής, ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές στην χώρα ή σε άλλη χώρα της ΕΕ.