ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης γεννήθηκε το 1968 στο κέντρο της Αθήνας όπου και κατοικεί σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο 21 ετών. Είναι ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέρφια με καταγωγή από τον Αποκόρωνα και τα Σφακιά Χανίων Κρήτης και έχει σπουδάσει οικονομολόγος στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Το 1994 αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ως στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων, απολύθηκε με τον βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού. Την ίδια χρονιά κατόπιν γραπτών εξετάσεων εισήχθη στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Για μια δεκαετία έκανε καριέρα στον τραπεζικό κλάδο σε θέσεις ευθύνης στις τράπεζες ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΓΝΑΤΙΑ και τελευταία στην ΑΣΠΙΣ όπου και διετέλεσε Διευθυντής επιχειρηματικής Πίστης και υποδιευθυντής εσωτερικού ελέγχου.
Το 2004 ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του τότε Πρωθυπουργού Κων/νου Καραμανλή εγκατέλειψε τον ιδιωτικό τομέα και επί μια 6ετια εργάστηκε σε Δ.Ε.Κ.Ο των μεταφορών, ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ και ΤΡΑΜ απ όπου και αποχώρησε το 2010 ως Γενικός Διευθυντής.
Το 2012 έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον ναυτιλιακό χώρο, που αποτελεί και την μεγάλη του αγάπη και στη συνέχεια εργάστηκε ως σύμβουλος σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία στον τομέα των μεγάλων εταιρικών πελατών.

Τον ενδιαφέρουν θέματα Εθνικής άμυνας, ναυτιλίας, μεταφορών και γεωπολιτικής.