Φαήλος Κρανιδιώτης στο iEidiseis: Ο Μπογδάνος μπερδεύει τον ίσκιο του το απόγευμα με το μπόι του

Τον διαγράψαμε για αφόρητα τοξικό ναρκισσισμό και πολιτικό αμοραλισμό χωρίς όρια, δηλώνει ο Φαήλος Κρανιδιώτης και τον κατηγορεί για «υπονόμευση Τζήμερου»: Προσπαθούσε να τον στραπατσάρει και να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Γι’ αυτό τον αποκάλεσα Ιζνογκούντ.

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Βασίλης Σκουρής
03:09 – 22/08/2022
Τελευταία ενημέρωση: 06:10 – 22/08/2022

 

Σκληρή απάντηση στα όσα καταλόγισε στον ίδιο και τον Θάνο Τζήμερο με την πρόσφατη συνέντευξή του στο iEidiseis ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δίνει ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Τον διαγράψαμε διότι αντιμετωπίσαμε έναν αφόρητα τοξικό ναρκισσισμό και έναν πολιτικό αμοραλισμό χωρίς όρια. Μπερδεύει τον ίσκιο του το απόγευμα, με το μπόι του», αναφέρει- και τονίζει: «Αφού συμφώνησε στο να είναι ο Θάνος επικεφαλής, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον στραπατσάρει και να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Γι’ αυτό τον αποκάλεσα Ιζνογκούντ».

Επιβεβαιώνει, ωστόσο, πως αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και κάνει πρόταση συνεργασίας στο κόμμα τους -εφόσον βεβαίως αυτό κατορθώσει και μπει στη Βουλή- θα είναι θετικοί στη βάση μια πολιτικής συμφωνίας, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την κράτηση όσων έχουν εισέλθει στη χώρα σε ακατοίκητα νησιά με …αντίσκηνο και στρατιωτικό συσσίτιο!

  1. Ο Κ. Μπογδάνος σας κατηγορεί ότι εσείς και ο Θ. Τζήμερος είστε σε «κανονική σχέση» με το Μαξίμου, ότι παίρνετε γραμμή και υλικό από αυτό και λειτουργείτε ως επικοινωνιακός βραχίονας της κυβέρνησης…

Πολύ καλά κάνει και τα λέει αυτά, για να καταλάβουν όλοι με τι τεφαρίκι είχαμε μπλέξει. Οι διωγμένες «πρώην» λένε πολλά ψέματα, από πίκα. Το ξέρω και από τη δικηγορική μου εμπειρία. Βέβαια το ερώτημα είναι: αφού είχε ανακαλύψει ότι τον… απατούσαμε, γιατί δεν έφευγε και περίμενε να του δείξουμε την πόρτα; Με τον Θάνο Τζήμερο κάνουμε πολιτική, όχι υστερικές εκδηλώσεις ζηλοτυπίας. Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι πατριωτική φιλελεύθερη δύναμη, και γραμμή παίρνουμε από τις αρχές μας και την κοινή λογική. Όταν κάποιος δεν αναγνωρίζει αρχές και λαϊκίζει κλείνοντας το μάτι σε οποιονδήποτε μπορεί να του φέρει ψηφαλάκια, στην πρεμούρα του να μπει στη Βουλή με κάθε τρόπο, για λόγους βιοπορισμού, όπως μας το υπενθύμιζε συνέχεια, δεν έχει θέση δίπλα μας.

Με τον Θάνο Τζήμερο είμαστε τόσο παραγωγικοί σε κείμενα, άρθρα, προτάσεις, που μπορούμε εμείς να προμηθεύσουμε με υλικό την Νέα Δημοκρατία για να βελτιώσει τις πολιτικές της, που είναι από προβληματικές μέχρι εθνοκτόνες. Αυτές τις πολιτικές ο εν λόγω τις προσυπέγραφε ή τις ανεχόταν, μέχρι που τον διέγραψαν. Εμείς τις πολεμάμε τουλάχιστον εδώ και μία δεκαετία. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να επιτρέψουμε να υπονομευτεί η σοβαρότητα του συνασπισμού μας, να μετατραπεί η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ σε κακέκτυπο των ΑΝΕΛ ή αντιπολιτευτικό παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελε να διαφωνούμε και με όσα συμφωνούμε, ακόμη και με όσα προτείναμε εμείς, αν τα υλοποιήσουν άλλοι.

Δεν μπορούσε να καταλάβει πως όταν ακομπλεξάριστα επαινέσεις κάτι σωστό που κάνει η κυβέρνηση ή ο οποιοσδήποτε, κερδίζεις σε αξιοπιστία, όταν στηλιτεύεις το λάθος. Ο λαός εκτιμά την γενναιότητα, την ευθύτητα, τον έπαινο στον αντίπαλο όταν κάτι ωφελεί την χώρα, και έτσι θέλει να πολιτευόμαστε, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον και όχι προωθώντας μικρομματικές ελπίδες γυπών: να πέσει η χώρα για να γλείψουμε κανά κόκκαλο εξουσίας και 7 χιλιάρικα το μήνα. Το άσπρο μαύρο της κομματοσκυλίασης έχει βλάψει τρομερά την Πατρίδα μας και η βουλιμία για καρέκλα είναι κακός σύμβουλος.

Στην επίθεση στον Έβρο, χωρίς συνεννόηση, και εγώ και ο Θάνος Τζήμερος στηρίξαμε τον αγώνα της χώρας ενάντια στην απόπειρα των Τούρκων να μας στείλουν χιλιάδες μουσουλμάνους εισβολείς ψευτοπρόσφυγες, και το κάναμε χωρίς υποσημειώσεις και μεμψιμοιρίες. Όταν η Ελλάδα, το κοινό μας σπίτι, αγωνίζεται, δεν υπάρχουν «ναι μεν αλλά». Χαιρετίσαμε την Ειδική Αμυντική Συμφωνία με την Γαλλία, την αγορά των Rafale και των Βelhara, και το αίτημα για F35, καθώς και την νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ και την συμμαχία με το Ισραήλ.

Επίσης πήραμε καθαρή θέση κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Όταν η Κύπρος είναι θύμα εισβολής, όταν μια αναθεωρητική επεκτατική δύναμη, η Τουρκία, μας απειλεί με τον ίδιο τρόπο, θα ήταν αυτοκτονικό να αλληθωρίσουμε υπέρ του εισβολέα και θα μας απομόνωνε μέσα στις συμμαχίες μας. Θα ήταν επίσης πρόστυχο να δεχθούμε, ως κόμμα, να χρηματοδοτηθούμε από ρωσόφιλους επιχειρηματίες, πρόταση που μας ξεφούρνισε ενθουσιωδώς και μας έπεσε το σαγόνι.

Αντίστοιχα εμείς κάνουμε την πιο τεκμηριωμένη και επίμονη κριτική στον φόβο της κυβέρνησης να σπάσει τον μαγνήτη των παροχών και των εξοργιστικών, ρατσιστικών σε βάρος των Ελλήνων, παροχών, που καθιστούν την χώρα μας ελκυστικό προορισμό για τους λαθρομετανάστες. Τα επιδόματα και τα τζάμπα σπίτια, τα διαφημίζουν οι δουλέμποροι διακινητές ακόμη και στο διαδίκτυο. Ως γνήσιοι φιλελεύθεροι ασκούμε την πιο τεκμηριωμένη κριτική, συνοδευόμενη από πρακτικές προτάσεις, για το τεράστιο έλλειμμα οικονομικής ελευθερίας, την συντριβή του αρτηριοσκληρωτικού κρατισμού και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την απελευθέρωση του δημιουργικού δαιμονίου του Έλληνα, που θα απογειώσει την Πατρίδα. Στην δε πανδημία επιμείναμε οι πολίτες να εμπιστευτούν την επιστήμη και όχι τους αλμπάνηδες των κοινωνικών δικτύων, συνωμοσιολόγους και απατεώνες, που εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο των πολιτών για να κερδίσουν ψήφους, like, χρήμα και αναγνωσιμότητα.

Σε συνέντευξή μου, στον Νίκο Χατζηνικολάου, ζήτησα τον ποινικό έλεγχο των απατεώνων αυτών, που παρέσυραν πολίτες στον θάνατο ή σε τρομερές ταλαιπωρίες, με τους οποίους σπεκουλαδόρους τώρα φλερτάρουν νεόκοποι σωτήρες, λέγοντας ψέματα πως δήθεν ζήτησα να πάνε φυλακή οι ανεμβολίαστοι, ενώ εγώ αναφέρθηκα σε δημοσιογράφους και πολιτικούς που εκμεταλλεύτηκαν τους φόβους των πολιτών αδίστακτα. Και τώρα με την αισχρή προβοκάτσια στον Έβρο με τους 38 λαθρομετανάστες και την κατάπτυστη στάση της αριστεράς και των ψευτοανθρωπιστών συναυτουργών των δουλεμπόρων, που βρίζουν την Ελλάδα, φυσικά και συνταχθήκαμε με την Μάνα μας – την πατρίδα μας – και κάναμε με τον Θάνο στις 15/8 και μηνυτήρια αναφορά στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ελεγχθούν για Διασπορά Ψευδών Ειδήσεων με το άρθρο 191 Π.Κ., όσοι συκοφαντούν την χώρα μας για όσα έκαναν οι Τούρκοι ισλαμοφασίστες. Και όσες φορές κι αν χρειαστεί θα στηρίξουμε κάθε πολιτική πράξη που υπερασπίζεται την Ελλάδα και τους Έλληνες, από την Χειμάρα ως τον Έβρο και από το Αιγαίο ως το ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα στην Κύπρο. Τα κόμματα πρέπει να είναι εργαλεία της δημοκρατίας στην υπηρεσία της Πατρίδας και όχι το ανάποδο, η Ελλάδα λάφυρο των κομμάτων, που θα ευθυγραμμίζονται ακόμη και με τον εχθρό.

  1. Αν μπείτε, όμως, στη Βουλή και η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και σας ζητήσει συνεργασία, θα το συζητήσετε…

Ψήφος ανοχής ή συνεργασία μόνο βάσει μια πολιτικής συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα πρακτικά κυβερνητικά μέτρα, όπως π.χ.: Σύλληψη, καταδίκη, κράτηση μόνο σε κλειστά κέντρα κράτησης ως την απέλαση, σε ακατοίκητα νησιά, κατάργηση όλων των παροχών σε χρήμα για τους παρανόμως εισελθόντες. Το υπογραμμίζω: κανείς δεν θα περιφέρεται αδέσποτος με θρασύτητα στους δρόμους και θα απαιτεί να τον συντηρούμε, ενώ μας βρίζει και απειλεί. Τα ισόβια να είναι ισόβια στα ειδεχθή εγκλήματα. Ιδιώνυμο για συντριβή της αριστερής βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια και ισόβια απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας με την αμετάκλητη καταδίκη.

Όταν καταστρέφεις το πνευματικό σου σπίτι βανδαλίζοντάς το, δεν δικαιούσαι να έχεις φοιτητική ιδιότητα. Ενιαίος οριζόντιος φόρος (flat tax) για φυσικά και νομικά πρόσωπα, χωρίς κλίμακες, από όπου θα εκπίπτουν όλα τα έξοδα. Το τελευταίο θα βάλει όλη την μαύρη οικονομία μέσα στην κανονική οικονομία, θα ελαφρύνει τους πολίτες, θα εξαφανίσει την φοροδιαφυγή και θα καταστήσει την χώρα μας ελκυστική για επενδύσεις. Οι πολίτες να γνωρίζουν πως εμείς θα πιέζουμε πάντα πιο εθνικά, πιο φιλελεύθερα και πάντα θα προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον. Θα γνωρίζουν πως εμείς δεν θα αντιπολιτευτούμε ποτέ την Ελλάδα. Θα στηλιτεύουμε πολιτικές που την βλάπτουν και θα στηρίζουμε ό,τι την ωφελεί.

Τελικά, για ποιο λόγο τα «σπάσατε» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο; Όντως ζήτησε την αρχηγία;

Τον διαγράψαμε διότι αντιμετωπίσαμε έναν αφόρητα τοξικό ναρκισσισμό και έναν πολιτικό αμοραλισμό χωρίς όρια. Μπερδεύει τον ίσκιο του το απόγευμα, με το μπόι του. Έλεγε ό,τι ήθελε, δεν συμφωνούσε σε καμία στρατηγική, έπιανε το μικρόφωνο και ξεχνούσε να το αφήσει μιλώντας σαν πολιτικάντης παλαιάς κοπής, ασυνάρτητα, με καταφανή ωραιοπάθεια, καμαρώνοντας για τα – ο Θεός να τα κάνει – λεκτικά ευρήματά του. Κι αφού συμφώνησε στο να είναι ο Θάνος επικεφαλής, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον στραπατσάρει και να γίνει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Γι’ αυτό τον αποκάλεσα Ιζνογκούντ. Ο Θάνος Τζήμερος, προς τιμήν του, συμπεριφέρεται ως primus inter pares, πρώτος μεταξύ ίσων, και μάλιστα του έδινε πάντα χώρο, περισσότερο από όσο δικαιούταν.

Στην πρώτη μας παρουσίαση, ο Θάνος μίλησε 17 λεπτά, εγώ 18, κι εκείνος 40! Προσπάθησε κατ’ επανάληψη με διάφορους τρόπους να με στρατολογήσει για να υποχρεώσουμε τον Θάνο να παραιτηθεί υπέρ του, ζήτησε ακόμη και από συνεργάτες μου να με πείσουν! Στην αρχή μού φάνηκε κωμικό το ψωνισμένο του πράγματος αλλά ήταν διπλή η προσβολή, διότι για να κάνει την πρόταση, του πέρναγε από το φουσκωμένο του μυαλό πως εγώ θα μπορούσα να δεχτώ να κάνω κάτι τόσο άνανδρο.

Τον νουθέτησα με το καλό, ματαίως, και αναγκάστηκα στο τέλος να του φερθώ με τόσο σκαιό τρόπο που δεν είχα φερθεί ούτε σε ανυπάκουο νεοσύλλεκτο στρατιώτη μου στις Ειδικές Δυνάμεις. Με τον Θάνο, πάνω από ενάμιση χρόνο που συνεργαζόμαστε, δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε μία αρνητικά φορτισμένη κουβέντα και οι συνεργάτες μας απο την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ συνεργάζονται άψογα μέσα στην ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Σημειώστε δε και το εξής που διαπιστώσαμε. Ενώ είχαμε φτάσει δημοσκοπικά στο 2,1 % σε δύο δημοσκοπήσεις, με την έλευση του Ιζνογκούντ πέσαμε στο 1,1%, – 1,2%. Μας έκανε ζημιά. Μας έκαναν ζημιά και οι διάφοροι οπαδοί του, που είναι στα όρια της γραφικότητας και έχουν, όπως εκείνος, μοναδικό εργαλείο την πρόκληση. Τώρα θα κερδίσουμε γρήγορα το χαμένο έδαφος.

  1. Ήταν λάθος τελικά η συνεργασία μαζί του;

Εντελώς. Όμως η πρόθεσή μας ήταν αγαθή και ειλικρινής, ακούγοντας πολλούς πολίτες, που μας έλεγαν συνεχώς για συνεργασία. Δυστυχώς όμως δεν μπορείς να αλλάξεις τον χαρακτήρα των ανθρώπων. Η μετέπειτα συμπεριφορά του μας δικαιώνει. Πιάνει στο στόμα του και την Ορθοδοξία, καθώς την αντιλαμβάνεται ως ψηφοθηρικό εφέ. Ήθελε στους Χαιρετισμούς να πάμε όλοι στην εκκλησία, για να βγάλουμε σέλφι και να μας φωτογραφίσουν να προσκυνάμε.

Πήγα μόνος μου και, φυσικά, δεν φωτογραφήθηκα. Ο Θάνος έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή αγνωστικιστής και δεν υποκρίνεται. Σέβεται όμως την χριστιανική παράδοση της χώρας και έχει γράψει ένα εξαιρετικό σχετικό άρθρο το «Ορθοδοξίας εγκώμιον». Το πρώτο που διδάσκει η Ορθοδοξία είναι ταπεινότητα. Και εγώ προτιμώ τον ηθικό, ευθύ και ειλικρινή αγνωστικιστή Θάνο, που αναγνωρίζει τον ρόλο της Ορθοδοξίας στη συγκρότηση της εθνικής μας ταυτότητας την οποία υπερασπίζεται, από τύπους που παραβαίνουν ηθικές εντολές της και φωτογραφίζονται όταν σταυροκοπιούνται, προς άγραν ψήφων.

  1. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε στο iEidiseis, ότι θα κάνει κόμμα και θα κατέβει στις εκλογές. Δεν φοβάστε πως με την περαιτέρω πολυδιάσπαση να μην εκπροσωπηθεί κανένας τελικά στη Βουλή; Γιατί ψήφοι στα δεξιά της ΝΔ υπάρχουν και ίσως και ουκ ολίγοι…

Ώρα καλή στην πρύμνη του, υγεία και τύχη αγαθή. Εμείς, η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, θα συνεχίσουμε δυνατά, πατριωτικά, φιλελεύθερα, με εργαλείο την κοινή λογική, διαφυλάσσοντας το κύρος, την φυσιογνωμία και το ήθος της προσπάθειας μας. Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη που θέλει σύγχρονο κράτος, υπεράσπιση των συνόρων και της εθνικής και κοινωνικής συνοχής, ανάσχεση της λαθροεισβολής, υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας, πρακτικά μέτρα ενίσχυσης των γεννήσεων και οικονομική ελευθερία, αληθινές μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συντριβή της δικτατορίας της πολιτικής ορθότητας.

Οι πολίτες καταλαβαίνουν από το ύφος του ανθρώπου ποιος είναι ειλικρινής και ποιος παίζει θέατρο, επειδή βρήκε ένα κενό στην πολιτική αγορά και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί. Επίσης: δεν στοχεύουμε στα «δεξιά» της ΝΔ, αλλά σε κάθε νοήμονα πολίτη που έχει καταλάβει ότι όλα τα κόμματα είναι μηχανισμός υπεξαίρεσης του εισοδήματός του υπέρ των πελατών τους. Φυσικά θεωρούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ό,τι χειρότερο έχει προκύψει ως κυβερνητική πρόταση στην Ευρώπη, από την εποχή των παγετώνων. Αλλά ντρεπόμαστε που η ΝΔ, συγκρινόμενη αυτάρεσκα μαζί του, έχει βάλει τόσο χαμηλά τον πήχυ.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Γραμματέα Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Τομεάρχη Θεσσαλίας της Νέας Δεξιάς Πέτρου Καραλάζου: Η ομηρία των αγροτών συνεχίζεται.
Επόμενο άρθροΙσχυρή οικονομία προϋπόθεση της Ελευθερίας