ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ – ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γαρουφαήλ (Φαήλου) Κρανιδιώτη του Μιλτιάδη, Δικηγόρου (Α.Μ. 15970 Δ.Σ.Α.), Αντιπροέδρου του εκλογικού συνασπισμού ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, κατοίκου Αθηνών, Γεωργίου Σισινη 13, Α.Φ.Μ. 043945345, τηλ. 2103252016, 6977630830, failosjran65@gmail.com.

Κ Α ΤΑ

Παντός υπευθύνου.

-‐————————————————————-

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,

Σύμφωνα με το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα “Διασπορά ψευδών ειδήσεων” προβλέπονται τα κάτωθι: “Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων”.

Τις τελευταίες ημέρες τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύσθηκαν από φερόμενες ειδήσεις και σχόλια επ’ αυτών πως δήθεν σε νησίδα στον Έβρο, που κείται εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας, βρίσκονταν απομονωμένοι μετά από επαναπροώθηση (push back) περί τους 40 παράνομους μετανάστες, αβοήθητοι, πως είχε πεθάνει ένα κοριτσάκι 5 ετών, που η μητέρα του συντηρούσε το άταφο πτώμα του στα νερά του ποταμού (!), πως η Ελλάδα εψεύδετο πως η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος και αρνείται να βοηθήσει τους πεινασμένους, αποκλεισμένους στην νησίδα πρόσφυγες και να προσφέρει ταφή στο νεκρό κοριτσάκι. Όλα τα ανωτέρω συνοδευόμενα με ύβρεις και εκφράσεις οργής.

Τα ανωτέρω διακίνησαν πλήθος λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ, με σφοδρές επιθέσεις κατά της χώρας και των κρατικών οργάνων.

Τελικώς απεδείχθη, μετά από ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, πως: 1. Η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος. 2. Δεν υπάρχει νεκρό άταφο κοριτσάκι. 3. Δεν υπάρχει καν οποιαδήποτε ανθρώπινη παρουσία στη νησίδα.

Επομένως όσοι κατασκεύασαν και διέσπειραν τα ως άνω ψεύδη, συκοφαντικά για την Πατρίδα μας, και προκάλεσαν ανησυχία στους πολίτες τέλεσαν την ως άνω αξιόποινη πράξη του άρθρου 191 Π.Κ. και μάλιστα στην επιβαρυντική του περίπτωση, μέσω του Τύπου, του διαδικτύου και κατ’ επανάληψη.

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί μετά από εντολή Σας να διακριβώσει α) ποιοι ξεκίνησαν αυτή την εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων και β) την ταυτοποίηση τους, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Κατόπιν των ανωτέρω

Α Ι Τ ΟΥ Μ Α Ι

Δια τις κατά Νόμον ενέργειες Σας.

Αθήνα, 15η Αυγούστου 2022

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ

Γαρουφαήλ (Φαήλος) Κρανιδιώτης
Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Γεωργίου Σισίνη 13, Αθήνα, 11528
Α.Μ. 15970 ΔΣΑ
2103252016, 6977630830

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Γαρουφαήλ (Φαήλου) Κρανιδιώτη του Μιλτιάδη, Δικηγόρου (Α.Μ. 15970 Δ.Σ.Α.), Αντιπροέδρου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, κατοίκου Αθηνών, επί της οδού Γεωργίου Σισίνη αριθ. 13.

‐–‐—————————————————–

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,

Σε συνέχεια της από 15/8/2022 μηνυτήριας αναφοράς μας, Σας αποστέλλω σύνδεσμο με χθεσινό δημοσίευμα από την ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, όπου περιλαμβάνονται δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Νότη Μηταράκη, από τις οποίες, με αναφορά και σε καταθέσεις των παρανόμως εισελθόντων μεταναστών, αποδεικνύεται το ψευδές των ειδήσεων που διεσπάρησαν και προκάλεσαν ανησυχία στο κοινό.

Ειδικοτερον, το συκοφαντικό για την χώρα μας αφήγημα που διέδιδαν διάφορα πρόσωπα, ήταν πως ομάδα περίπου 40 παρανόμων μεταναστών ήταν αποκλεισμένοι σε αθλία κατάσταση σε νησίδα που ανήκει στην Ελληνική Επικράτεια, όπου πέθανε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, εξαιτίας και της αδιαφορίας της Ελλάδας. Οταν δε η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως πρόκειται για νησίδα που αποτελεί τουρκικό έδαφος, και πως οι τουρκικές αρχές είπαν πως δεν βρέθηκε ανθρώπινη παρουσία στη νησίδα, διάφορα πρόσωπα κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως απεμπολεί ελληνικό έδαφος, για να μην προσφέρει βοήθεια στους παράνομους μετανάστες! Όλα αυτά πάντα συνοδευόμενα με οργίλες ύβρεις και λοιδορίες.

Από το δημοσίευμα που Σας προσκομίζουμε σήμερα και τις δηλώσεις του κ. Μηταράκη προκύπτει πως:

  1. Οι παράνομοι μετανάστες ουδέποτε ήταν αποκλεισμένοι σε ελληνική νησίδα υφιστάμενοι την δήθεν εγκληματική αδιαφορία των Ελληνικών Αρχών.
  2. Βρίσκονταν ως τις 14/8 σε τουρκικό έδαφος και υπό την ευθύνη των Τουρκικών κρατικών οργάνων.
  3. Η νησίδα, όπου κατά καταθέσεις τους, πέθανε το παιδάκι, είναι τουρκικό έδαφος, στο οποίο φυσικά δεν μπορούσε να εισβάλλει η Ελλάδα με κίνδυνο θερμού επεισοδίου.
  4. Πέρασαν στο ελληνικό έδαφος σπρωχθέντες με βία από ένοπλα όργανα του τουρκικού κράτους, μόλις στις 14/8/2022, παρέμειναν κρυμμένοι για αρκετές ώρες και μετά ειδοποίησαν τις Ελληνικές Αρχές και τους προσφέρθηκε η αρμόζουσα βοήθεια και περίθαλψη.

Ο σύνδεσμος του δημοσιεύματος είναι ο ακόλουθος:

https://www.protothema.gr/politics/article/1274532/mitarakis-apo-ton-evro-oi-tourkoi-esproxan-dia-tis-vias-tous-metanastes-pros-to-elliniko-edafos/#.YvukynqySOI.twitter

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον συσχετισμό της παρούσης με την από 15/8/2022 μηνυτήρια αναφορά μας και τις κατά Νόμον ενέργειες Σας για την διερεύνηση εάν και από ποιους τελέστηκε το αδίκημα της Διασποράς Ψευδών Ειδήσεων (191 Π.Κ) ή ενδεχομένως αν προκύπτουν και άλλες πράξεις.

Αθήνα, 17η Αυγούστου 2022

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ

Γαρουφαήλ (Φαήλος) Κρανιδιώτης
Δικηγόρος (Α.Μ. 15970 Δ.Σ.Α.), Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Γεωργίου Σισίνη 13, Αθήνα, 11528
Τηλ. 2103252016, 6977630830

Προηγούμενο άρθροΟ Φαήλος Κρανιδιώτης σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα στο STAR Β. Ελλάδος 11/8/2022
Επόμενο άρθροΟ Φαήλος Κρανιδιώτης στο FORMEDIA Radio 99,8 – 19/8/2022