ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΡΑΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και κατοικεί μόνιμα στον Ζωγράφο Αττικής.

Το 1997 εισήχθη στο τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 2001.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Στρατό Ξηράς (Πεζικό) από τον Μάρτιο του 2002 έως τον Οκτώβριο του 2003 και απολύθηκε με τον βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού.

​Το Νοέμβριο του 2003 διορίστηκε ως Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και είναι μέλος στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Έκτοτε, ασκεί μάχιμη δικηγορία ασχολούμενος με ευρύ φάσμα υποθέσεων Αστικού και Διοικητικού Δικαίου.

​Από το 2013 δραστηριοποιείται συστηματικά στον τομέα της ενέργειας και των υποδομών, παρέχοντας υπηρεσίες στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (2013-2016).

​Από το 2017 εργάζεται σε κορυφαία στον τομέα της ενέργειας δικηγορική εταιρεία ως συνεργάτης, εξειδικευμένος στο ρυθμιστικό πλαίσιο των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας / φυσικού αερίου καθώς και το δίκαιο έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Είναι ιδρυτικό μέλος της άτυπης ένωσης δικηγόρων Δικαιόπολις (2008) και έχει πραγματοποιήσει νομικές δημοσιεύσεις και δράσεις ενάντια στο νέο πλαίσιο για την Ελληνική Ιθαγένεια (2010), την αχρήματη κοινωνία και τη διόγκωση του δημοσίου χρέους.

Αγαπά ιδιαίτερα τη μελέτη της Ιστορίας και έχει συνεισφέρει σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια (Παραγωγή Ενωμένη Ρωμηοσύνη /ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV 2015).

Έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα dikaiopolis.gr και σε άλλες ιστοσελίδες ενεργειακού και ευρύτερου ενδιαφέροντος καθώς και στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.