Το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με αφορμή την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Γραμματέας Παιδείας της Νέας Δεξιάς Αθανάσιος Κατσίμπελης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο κ.Γαβρόγλου αποφάσισε να συνεχίσει την «υπουργοκεντρική» εκπαιδευτική πολιτική (Δημαράς: 1979) των πολιτικών της Μεταπολίτευσης και να προσθέσει το όνομά του στους διατελέσαντες Υπουργούς Παιδείας οι οποίοι έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Η χώρα μας έχει ανάγκη μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που θα συμβάλει στην επίτευξη της συνταγματικής επιταγής για «ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων» και «την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης» ώστε να πετύχουμε τη διάπλαση ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα ανακοινώσει σύντομα η Νέα Δεξιά βασίζεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και δεν ξεκινάει από τα πάνω προς τα κάτω, όπως κάνουν μέχρι τώρα τα κόμματα που διακυβέρνησαν τη χώρα. Αρχίζει από την προσχολική ηλικία με σκοπό την τριετή προσχολική Αγωγή και συνεχίζεται Διά Βίου με στόχο ένα κράτος που θα προσφέρει  το ύψιστο αγαθό της Παιδείας στους πολίτες του κι ένα έθνος που χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους για να διατηρήσει και να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο.

Η Νέα Δεξιά, σε αντίθεση με τις αριστερές και νεοφιλελεύθερες  ιδεοληψίες, δεσμεύεται να προωθήσει την Αριστεία με την πεποίθηση πως η έννοιά της δεν είναι μονοδιάστατη. Έχει άμεση σχέση με τις ηθικές αξίες  και θα πρέπει να διακρίνεται από τον ελιτισμό.

Οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με το οποίο θα προάγουμε τις δεξιότητες όλων των μαθητών.

Οφείλουμε να δώσουμε σε όλα τα ελληνόπουλα, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική τους προέλευση, την ευκαιρία να σπουδάσουν και να μείνουν στη χώρα για να προσφέρουν στην αναγέννησή της.

Προηγούμενο άρθροΗ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ στηρίζει τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση προσεχών δραστηριοτήτων του Κόμματος