Δηλώσεις του Γραμματέα Δικαιοσύνης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κ. Γιώργου Παλάζη στο ετήσιο μνημόσυνο 365 εκτελεσθέντων Αξιωματικών Οπλαρχηγών και ανδρών της ΠΑΟ (Βίντεο)

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ   
ΤΟΜΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ   

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 365 
ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 

Την Κυριακή 07 Νοεμβρίου 2021 η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, εταίρος του συνασπισμού Δημιουργία, τίμησε με την παρουσία της στο ετήσιο μνημόσυνο των 365 εκτελεσθέντων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΑΟ κλπ.) από τις δυνάμεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο και Οστεοφυλάκιο στο 4ο χλμ της οδού Σερρών – Άνω Βροντούς (Ελαιώνας).

Την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νομού Σερρών και Γραμματέας Δικαιοσύνης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κ. Γεώργιος Παλάζης, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο εκ μέρους του συνασπισμού Δημιουργία,προς τιμή των 365 εκτελεσθέντων Ελλήνων από τους συμμορίτες κομμουνιστές, ο Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Νομού Σερρών κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος και
το μέλος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κ. Βαλτσιάνη Ελένη.

Κατά την αποχώρηση των Βουλγάρων από την περιοχή των Σερρών Βούλγαροι Στρατιώτες και άνδρες του ΕΛΑΣ συνέλαβαν στην περιοχή Μυρκίνου Μυρίνης και Παλαιάς Ζίχνης 350 άτομα άνδρες της οργανώσεως ΠΑΟ με τον επικεφαλής αξιωματικό τους τον Συνταγματάρχη Παπαγεωργίου οι οποίοι οι περισσότεροι ήσαν αξιωματικοί και στρατιώτες και αφού τους συγκέντρωσαν στην Ν. Ζίχνη τους μετέφεραν εν συνεχεία στις τότε φυλακές των Σερρών και αφού επί μέρες τους βασάνισαν τους μετέφεραν καθ’ ομάδας σε μια χαράδρα του δρόμου προς Άνω Βροντού και τους εξετέλεσαν.
Στο Μνημείο φυλάσσονται τα οστά των εκτελεσθέντων πατριωτών, από αδελφικά χέρια, απλά και μόνο γιατί αντιστάθηκαν και δεν δέχθηκαν να ενταχθούν στις τάξεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ.

Απούσα από την τελετή, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δυστυχώς τιμά τους αγώνες της αριστεράς.
Οφείλουμε να διατηρούμε άσβεστη την αδιάψευστη ιστορική μνήμη και να τηρούμε το χρέος μας προς τους Έλληνες πατριώτες, που θυσιάστηκαν για να μην μετατραπεί η Πατρίδα μας σε δορυφόρο της Σοβιετικής Ένωσης.

Δηλώσεις του Γραμματέα Δικαιοσύνης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κ. Γιώργου Παλάζη στο ετήσιο μνημόσυνο 365 εκτελεσθέντων Αξιωματικών Οπλαρχηγών και ανδρών της ΠΑΟ, στο Μνημείο 4ο χλμ της οδού Σερρών – Άνω Βροντούς (Ελαιώνας), σήμερα Κυριακή 7 Νοέμβριου 2021.

Προηγούμενο άρθροΗ Τομεάρχης Οργανωτικού κα Βασιλική Τσουκαλά παραβρέθηκε στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κ. Φαήλο Κρανιδιώτη.
Επόμενο άρθροΗ δοσιλογική ηγεσία της Ε.Ε.