ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη σε μία από τις μεταθέσεις του στρατιωτικού πατέρα μου και έζησα σε αρκετές πόλεις, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η πρώτη μου απασχόληση ήταν παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων στην Ιταλική γλώσσα, γνωρίζοντας πολύ καλά και την Αγγλική.
Στην συνέχεια δούλεψα σαν ιδιαιτέρα γραμματέας στην ασφαλιστική εταιρεία Interamerican. Πήρα πτυχίο Οδοντοτεχνίτριας.

Απέκτησα δύο παιδιά, χάριν των οποίων, προκειμένου να δουλεύω από το σπίτι, απέκτησα γνώσεις CAD Operator.
Στην πορεία εργάστηκα σαν σχεδιάστρια σε ηλεκτρομηχανολογικό γραφείο και το επόμενο βήμα ήταν να προσληφθώ από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, όπου εξειδικεύτηκα περαιτέρω στο αντικείμενο και όπου βρίσκομαι μέχρι και σήμερα, επί 24 συνεχόμενα χρόνια.

Η πολιτική με απασχόλησε το 2006, όταν ο Γ. Καρατζαφέρης με ενέπνευσε με τις ιδέες και τον λόγο του και τον ακολούθησα στο ΛΑ.Ο.Σ., αρχίζοντας σαν απλό Μέλος Δημοτικής Οργάνωσης, συνεχίζοντας σαν Υπεύθυνη Γυναικών Νομαρχιακής και μετά Πρόεδρος Νομαρχιακής. Το 2013 με τίμησε με την εμπιστοσύνη του στην θέση της προέδρου Τομέα Γυναικών, όπου έμεινα μέχρι την παραίτηση του από την Προεδρία του κόμματος. (Με μία διακοπή κατά την οποία μου ανετέθη η Γραμματεία Ισότητας),

Εντάχθηκα στα ψηφοδέλτια σαν υποψήφια, στις εκλογές:
• 6ης Μαΐου 2012 (Λέσβος)
• 17ης Ιουνίου 2012 (επαναληπτικές – Λέσβος)
• 25ης Ιανουαρίου 2015 (Β’ Αθηνών).

Έχοντας σαν βασική στάση ζωής την έμπρακτη και ανιδιοτελή στήριξη σε ότι αποτελεί αξία, αποφασίζω να ενταχθώ στην “Νέα Δεξιά”, διότι:
• O Φαήλος Κρανιδιώτης απάντησε μέσα από την “Δημιουργία”, στο πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, για Ένωση των “Πατριωτικών δυνάμεων”, που είναι μονόδρομος για να σταματήσει η εθνική μας κατηφόρα, αλλά πάντα … σκοντάφτει σε εγωισμούς,
συμφέροντα και αναζήτηση πλήρους ταύτισης διαφορετικών προσωπικοτήτων, πράγμα ανέφικτο. Απέδειξε έτσι τις προτεραιότητές του και έβαλε το λιθαράκι του προς την σωστή κατεύθυνση.
• Στον λόγο και τις πράξεις του αναγνωρίζω την σαφήνεια, την σταθερότητα και τον δυναμισμό που απαιτείται, χωρίς να τον δεσμεύει το προσωπικό κόστος.
• Το πρόγραμμα του κόμματος αντιπροσωπεύει και τις δικές μου αρχές, τις οποίες πάντα στηρίζω.

Ελπίδα και επιδίωξή μου να καταστώ χρήσιμη στην ομαδική προσπάθεια.