ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΚΕΡΗΣ - Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Από το 1994 εργάζεται αδιάλειπτα στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας. Στην αρχή της καριέρας του δημιούργησε με συνεργάτες μία από τις πρώτες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Internet, τη Δομή Πληροφορικής. Αμέσως μετά εργάσθηκε σε μεγάλους Εκδοτικούς Ομίλους, που επιχειρούσαν την πρώτη τους προσέγγιση με το νέο κόσμο του Internet και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. & ΙΜΑΚΟ Α.Ε.) και στη συνέχεια διετέλεσε διοικητικό στέλεχος στη FORTHNET A.E. (εισαγωγή στο ΧΑΑ), την HELLAS ONLINE A.E. (HOL) και τη LANNET Επικοινωνίες Α.Ε.
Το 2009 εργάστηκα στη Νέα Δημοκρατία, στη μηχανογράφηση του κόμματος και κατόπιν ορίστηκε Εκτελεστικό Μέλος κι αντιπρόεδρος στο ΔΣ των ΕΛΤΑ όπου και τα παρέδωσε κερδοφόρα. Ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ προερχόταν από τη ΔΗΜΑΡ.
Πιστεύει ότι η επαγγελματική του πορεία έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους πρόκληση, ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις που έχουν εμπορικό προσανατολισμό.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. (Περιοδικά 4ΤΡΟΧΟΙ, 2ΤΡΟΧΟΙ, ΠΤΗΣΗ, ΗΧΟΣ)
1995 – 1999
Κατά κύριο λόγο ανέπτυξε την θυγατρική Τεχνόπολης Α.Ε. (Techlink) που ήταν από τους πρώτους παροχείς πρόσβασης στο internet και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Σε δεύτερη φάση δημιούργησε διεύθυνση ανάπτυξης (web development department) για τη δημιουργία web sites και θεματικών portals – με πελάτες όλους σχεδόν τους εισαγωγείς αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και συστημάτων ήχου και εικόνας. Συνεργάστηκε με την εκδοτική για την δημιουργία Τεχνολογικών Περιοδικών και Ενθέτων όπως το Computer Arts.
ΙΜΑΚΟ Α.Ε. (Περιοδικά NITRO, DOWNTOWN, MEN, CAR) 1999 – 2001
Ανέπτυξε τη θυγατρική POWERNET A.E. με αντίστοιχο αντικείμενο όπως η Techlink, αλλά με νέες υπηρεσίες όπως mobile services (WAP) σε συνεργασία με την τότε PANAFON (που εξαγοράστηκε από τη Vodafone).
Επίσης υλοποίησε με επιτυχία δύο μεγάλα έργα: το πρώτο Ελληνικό portal Thea.gr και τον πρώτο ηλεκτρονικό οδηγό διασκέδασης Zoom.gr τα οποία είχαν συντακτικές ομάδες και συνεχή ενημέρωση του περιεχομένου τους.
Παράλληλε ανέπτυξε για λογαριασμό πελατών πολλά web sites και e-shops όπως Pizza Hut, Γερμανός, PANAFON, TELESTET, GOODY΄S κλπ.
Στην POWERNETΑ.Ε. διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επίσης, η POWERNET A.E. δημιουργήθηκε ώστε να εισαχθεί η ΙΜΑΚΟ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
FORTHNETΑ.Ε. 2001 – 2004
Διετέλεσε Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης και Πωλήσεων. Ανέπτυξε νέες πηγές εσόδων από καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα όπως π.χ. υπηρεσίες interactive marketing, e-applications, εφαρμογές e–ticketing κλπ.
Συμμετείχε στην ομάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία, τις διαπραγματεύσεις και τελικά πέτυχε την εξαγορά της ανταγωνίστριας HELLAS NET A.E. της οποίας παράλληλα διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου μέχρι την πλήρη συγχώνευσή της.
HELLAS ONLINE (HOL) Α.Ε. 2004 – 2007
Εργάσθηκε και πάλι ως Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης.
Επίσης συμμετείχε στο σχεδιασμό των υποδομών δικτύου οπτικών ινών (πανελλαδικό) , το μεγαλύτερο μετά του ΟΤΕ και των υπηρεσιών που θα παρέχονταν όπως video on demand, ADSL κλπ, σε συνεργασία με τις κατασκευάστριες επιχειρήσεις αλλά και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους του εξωτερικού που ήδη διέθεταν τις νέες τεχνολογίες. Από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών (εκτός των έργων του ΟΤΕ).
LANNET Communications Α.Ε. 2007 – 2009
Διευθυντής Πωλήσεων και Ανάπτυξης νέων Υπηρεσιών στη μητρική εταιρεία και μέλος ΔΣ στις θυγατρικές. Καθήκοντα ίδια με τα παραπάνω.
Είχε συνεννοηθεί με την ORANGE (Θυγατρική της France Telecom) να προλειάνει το έδαφος για την εξαγορά της LANNET (που ήταν μέλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου) από την ORANGE. Μετά από ένα έτος προετοιμασίας η France Telecom προβλέποντας την επερχόμενη κρίση αποφάσισε να εγκαταλείψει το project.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2009 – 2014
Λόγω της προσωπικής και φιλικής του σχέσης με τον Αντώνη Σαμαρά του ζητήθηκε να οργανώσει το ΙΤ και τα social media του κόμματος.
Οργάνωσε τη βάση των μελών, εκσυγχρόνισε τα πληροφοριακά συστήματα, δημιούργησε καινούργιο web site, διαμόρφωσε τα social media και καθιέρωσε τη ζωντανή μετάδοση των συγκεντρώσεων του κόμματος.
ΕΛΤΑ, Hellenic Post 2012 – 2015
Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ κι Αντιπρόεδρος ΔΣ, έχοντας υπ’ ευθύνη του την Εμπορική Πολιτική του οργανισμού, το ΙΤ και τη Διεύθυνση Οργάνωσης. Ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων, Πρόεδρος της Επιτροπής Προσλήψεων, Πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών, Μέλος της δευτεροβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής, Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσωπικού, Μέλος ΔΣ των ΚΕΚ-ΕΛΤΑ (θυγατρική με αντικείμενο την εκπαίδευση και την εξάσκηση του προσωπικού σε καινούργια προϊόντα, υπηρεσίες και καθήκοντα).
Στα ΕΛΤΑ αναπτύχθηκε και εφαρμόστηκε επιτυχημένα το πλάνο αναδιάρθρωσης του οργανισμού παρουσιάζοντας δύο συνεχείς κερδοφόρους ισολογισμούς, ενώ όταν παραλήφθηκαν υπήρχε ζημιά 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Έγιναν περικοπές σε σπατάλες και περιορίστηκαν λειτουργικά έξοδα ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ τους πρώτους 15 μήνες, ενώ τα καταστήματα για πρώτη φορά στην Ελλάδα λειτούργησαν και με απογευματινή βάρδια. Ο οργανισμός θα παρέμενε κερδοφόρος εάν ακολουθούταν η ίδια πολιτική.
EVROIA LTD 2018–
Ίδρυσε την εταιρεία το 2018 και αποτελεί το μοναδικό μέτοχο. Σκοπός της είναι η κατασκευή, ανακαίνιση και εκμετάλλευση κάθε είδους ακινήτου. Ιδιαίτερα δραστηριοποιείτε στο κέντρο της Αθήνας.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Ειδικές γνώσεις
Σε πληροφοριακά συστήματα (ERP, CRM, Intranet) και συστήματα τηλεπικοινωνιών τόσο σε software όσο και σε hardware
Ειδικές γνώσεις
Σε συστήματα e-commerce, social media, web development