Ανακοίνωση για την προσχώρηση της Κίνησης Ανένταχτων Πολιτών Πιερίας στη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, η Κίνηση Ανένταχτων Πολιτών Πιερίας, αποτελούμενη από 74 ενεργά μέλη, προσχώρησε στη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, αφού είχε αποχωρήσει από το κόμμα του Κυρ. Βελόπουλου “Ελληνική Λύση” καταγγέλοντάς το ως αναξιόπιστο.

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Κίνησης Φιλήμων Δημολιός είπε τα εξής:

“Μετά την ομαδική αποχώρηση και παραίτηση μας, ως μέλη της Νομαρχιακής και Συντονιστικής Επιτροπής στον Ν. Πιερίας, από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, που έλαβε χώρα την 2 Φεβρουαρίου 2019 και συνοδεύτηκε ταυτόχρονα και από την παραίτηση τριών πολιτευτών, για τους λόγους που καταστήσαμε ήδη γνωστούς και δημοσίως διά του τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παραμείναμε σύσσωμοι εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην περιφερειακών πυρήνων της τοπικής οργάνωσης σε ενεργή πολιτική δράση. Διατηρήσαμε μέχρι σήμερα την αυτόνομη υπόστασή μας πλέον, ως ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, χωρίς ωστόσο να υποστείλουμε την πίστη μας στις κοινές μας και διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Στο διάστημα αυτό μέχρι σήμερα και μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις και επαφές μας, αναζητώντας, ενόψει των επικειμένων εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο και ακολούθως για το Εθνικό Κοινοβούλιο, αξιόπιστο πολιτικό φορέα που να βρίσκεται κοντά στις πολιτικές μας ιδέες και στις αρχές της απόλυτης αφοσίωσης στα γνήσια δημοκρατικά ιδεώδη, στον αληθινό πατριωτισμό και στις αξίες της διαχρονικής παράδοσης που σφυρηλατήθηκε με τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό και τρόπο ύπαρξής μας ως Έθνους μέχρι σήμερα και φυσικά να έχει στον μέγιστο βαθμό τα εχέγγυα για την απαρέγκλιτη υλοποίηση και ανυποχώρητη υπεράσπισή τους, καταλήξαμε τελικά μετά από ομόφωνη απόφαση (74) παρόντων μελών και των τριών παραιτηθέντων πολιτευτών, να στηρίξουμε τον Φαήλο Κρανιδιώτη και να συμπορευθούμε μαζί του και με το κόμμα που ηγείται, την «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ».
Οι λόγοι, που εμείς, ως ανένταχτοι μέχρι χθες, πολίτες της Πιερίας και προερχόμενοι μεν πολιτικά από όλους σχεδόν τους υφιστάμενους πολιτικούς χώρους και κόμματα, πλην όμως πλήρως απογοητευμένοι από αυτά και την μέχρι σήμερα πολιτική τους δράση και «προσφορά» στον κατήφορο της πατρίδας μας και στην εξαθλίωση των Ελλήνων, προκρίναμε για την επιλογή μας αυτή, συμπυκνώνονται στα εξής βασικά σημεία :1) Μας εκφράζουν απόλυτα οι πατριωτικές θέσεις του στα εθνικά θέματα, της καταγγελίας και ακύρωσης με κάθε τρόπο της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών, και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του απανταχού Ελληνισμού και των Ελλήνων όπου γης.

2) Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών και των ανεξάρτητων και κυρίαρχων Εθνών – Κρατών και όχι στην επικυριαρχία των οικονομικών ελίτ και αυτών των Κρατών που ό,τι δεν κέρδισαν με αιματηρούς πολέμους το επιτυγχάνουν πλέον αναίμακτα.

3) Συμμεριζόμαστε, ως όρο της Εθνικής μας υπόστασης και επιβίωσης, τον έλεγχο με κάθε τρόπο των μεταναστευτικών ροών στην χώρα μας, και της νομιμότητάς τους στην παραμονή τους στην Ελλάδα.

4) Είναι ιστορική Εθνική και δίκαιη η απαίτηση του πραγματικού δικαστικού ελέγχου της νομιμότητας των κατάπτυστων μνημονίων στα οποία σύρθηκε η πατρίδα μας από τους κυβερνήσαντες μέχρι σήμερα και η απόδοση ευθυνών σε κάθε υπαίτιο.

5) Η ανυποχώρητη υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και η διασφάλιση της εκμετάλλευσης του Εθνικού μας πλούτου υπέρ της πατρίδας και του λαού μας.

6) Η διαμόρφωση συνθηκών πραγματικής ελεύθερης οικονομίας με τον αναγκαίο φυσικά κρατικό έλεγχο και εποπτεία και χωρίς ξεπούλημα των πάντων στους ιδιώτες – ολιγάρχες καθώς και η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προστασίας των Ελλήνων.

7) Η επιστροφή της πραγματικής πολιτικής στην εντιμότητα και διαφάνεια της διαχείρισης και άσκησης της εξουσίας, στην απόλυτη πάταξη της διαφθοράς, στην εξαφάνιση του «πελατειακού» κράτους και στην αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, είναι Εθνική αδήριτη ανάγκη για να βγεί η Ελλάδα από το τέλμα και το αδιέξοδο στο οποίο είναι βυθισμένη.

Βέβαια και παρά πολλές άλλες από τις πιο εξειδικευμένες θέσεις και προτάσεις στα επί μέρους θέματα, που πρεσβεύει και υποστηρίζει ο Φαήλος Κρανιδιώτης και η «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ» με το πρόγραμμα τους, μας εκφράζουν και μας αγγίζουν αλλά δεν είναι του παρόντος η λεπτομερής αναφορά τους.

Αλλά και το εξίσου σημαντικό και βασικό κριτήριο της επιλογής μας αυτής, να συστρατευθούμε μαζί του, και το οποίο βάρυνε στην τελική μας απόφαση, είναι το ήθος, η μαχητικότητα, το πατριωτικό του φρόνημα, η πίστη και σταθερή προσήλωσή του στις δημοκρατικές αξίες και στην δημόσια πολιτική δράση, η μέχρι τώρα μακρόχρονη και άμεμπτη δημόσια παρουσία και πορεία του που δείχνει την συνέπεια λόγων και έργων του ανδρός και σηματοδοτεί βέβαια και την αξιοπιστία του για την τήρηση και υλοποίηση των διακηρυγμένων προγραμματικών θέσεων και δεσμεύσεών του και κυρίως η δεδηλωμένη ανεξαρτησία του από οικονομικούς παράγοντες και συμφέροντα ολίγων, «πορφυρογέννητους» γόνους και «τζάκια» – δυναστείες, που όλοι τους όμως καμμία πραγματική σχέση και επαφή με τον λαό και τις ανάγκες του έχουν.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ως απλοί μεν αλλά ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου, που σεβόμαστε, τιμούμε και αγαπούμε όσο τίποτε άλλο, και χωρίς καμμία προσωπική ιδιοτέλεια, ότι η συμπόρευση και συστράτευσή μας στον κοινό μας πλέον αγώνα με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, θα δικαιώσει σύντομα την απόφαση μας αυτή και τις προσδοκίες, όχι μόνον τις δικές μας αλλά και πολλών άλλων συμπατριωτών μας, οι οποίοι, προδομένοι ίσως στο παρελθόν πολλές φορές, παραμένουν απογοητευμένοι και επιφυλακτικοί.

Τους καλούμε λοιπόν να συστρατευθούν και αυτοί και όλοι μαζί, όσοι θέλουμε την Ελλάδα μας να βρεί τον δρόμο της Εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, να πλαισιώσουν αγωνιστικά και με πίστη την κοινή προσπάθεια μας αυτή και να στηρίξουμε την ελπίδα για μια καλλίτερη και ελεύθερη Ελλάδα, όπως μας αξίζει και όπως είμαστε υποχρεωμένοι να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μας.

Διότι το παρόν μπορεί να είναι δικό μας αλλά το μέλλον το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους προγόνους μας. Σε δύο μόλις χρόνια, το 2021, θα γιορτάσουμε (;) τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης μας από τον Οθωμανικό ζυγό, και τι θα πούμε και θα παραδώσουμε;

Προηγούμενο άρθροΤην Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες
Επόμενο άρθροΕυρώπη οχυρό, Ελλάδα κάστρο