Ασαρίδου Σοφία. Υποψήφια με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στο Νομό Καβάλας

 

Ασαρίδου Σοφία
στο Νομό Καβάλας
Η Σοφία Ασαρίδου, γεννημένη τον Μάρτιο του 1953 σε ένα χωριό της Κατερίνης και από γονείς αγρότες, μετοικίζει με την οικογένειά της στην Θεσσαλονίκη από τα δέκα της, με σκοπό να εξασφαλιστεί ποιοτικότερη μόρφωση για τα παιδιά της οικογένειας και κατ’ επέκταση περισσότερες ευκαιρίες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Ανήσυχη από νεαρή ηλικία, ως απόφοιτη Λυκείου αποφασίζει να μεταβεί στο Λονδίνο για σπουδές – εκδίδοντας με χαρακτηριστική αποφασιστικότητα εισιτήριο μονής διαδρομής!
Εκεί εργάζεται, ενώ παράλληλα τελειοποιεί την Αγγλική και επιτυγχάνει σε διάστημα ενός έτους να γίνει αποδεκτή στην Νοσηλευτική Σχολή. Μετά την ολοκλήρωση της τριετούς βασικής της εκπαίδευσης λαμβάνει διετή ειδικότητα Νοσηλευτή Χειρουργείου.
Έπειτα επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως αδελφή χειρουργείου στον Άγιο Λουκά και Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.
Ωστόσο, σοκαρισμένη από τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και φροντίδας των ελληνικών νοσοκομειακών ιδρυμάτων, επιστρέφει στην Αγγλία για περαιτέρω σπουδές.
Το 1985 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά δημιουργώντας το δικό της φροντιστήριο ξένων γλωσσών, στο οποίο θα εργαστεί ως διδάσκουσα Αγγλικής και απ’ όπου θα συνταξιοδοτηθεί.
Ασυμβίβαστη, αδέσμευτη και αυτόφωτη, στηριζόμενηστις δικές της δυνάμεις, οραματίζεται, χρηματοδοτεί και υλοποιεί την επαγγελματική της πορεία με γνώμονα τη σκληρή δουλειά, τις ηθικές της αξίες και την ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Υπήρξε, ακόμη, επί σειρά ετών μέλος των Γιατρών του Κόσμου και διάφορων φιλοζωϊκών ομάδων προσφέροντας εθελοντική εργασία.
Η ενασχόλησή της με την πολιτική ξεκινάει με την ίδρυση του πολιτικού φορέα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, τον οποίο θεωρεί ως τον μοναδικό που δύναται να ανταποκριθεί στις αρχές και απαιτήσεις ενός πραγματικά φιλελεύθερου ατόμου.
Περισσότερα για την Σοφία Ασαρίδου:
Προηγούμενο άρθροΓαλιούρης Απόστολος. Υποψήφιος με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στην Β’ Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΗ Πολιτισμική Ταυτότητα Μεταναστών ως Παράγοντας Ενσωμάτωσης και Εθνικό Συμφέρον