44 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Για την συμπλήρωση 44 ετών από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η εισβολή και κατοχή της Κύπρου από το κράτος – συμμορία παραμένει, 44 χρόνια μετά, το πρώτο εθνικό ζήτημα για κάθε Έλληνα με στοιχειώδες αίσθημα τιμής, ιστορική γνώση και ένστικτο συλλογικής αυτοσυντήρησης. Ο εχθρός είναι ακόμη εκεί, στην Κερύνεια, στην Αμμόχωστο, στην Μόρφου. “Λερώνει” τη γη μας, τους τάφους των ηρώων μας και των προπατόρων μας.
Ο Παπαδόπουλος απογύμνωσε αμυντικά την Κύπρο με την απόσυρση της Μεραρχίας και ο Ιωαννίδης με το πρόσχημα του πραξικοπήματος “κάλεσε” τους βάρβαρους, όπως και ο Μακάριος από το βήμα του ΟΗΕ, και στην συνέχεια εγκατέλειψε τους πολεμιστές της Κύπρου, που τίμησαν τον όρκο και την στολή τους. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τους εγκατέλειψε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το «Η Κύπρος κείται μακράν», η σιγή των ελλαδικών όπλων από τον Έβρο εως το Καστελλόριζο και στους δύο «Αττίλες» και η ατιμωρησία των πολιτικών και στρατιωτικών υπευθύνων, θα παραμένουν αιώνιο όνειδος.
Η Νέα Δεξιά παραμένει σταθερή στον σκοπό του αγώνα, στο τρίπτυχο Κύπρος ενιαία, ελεύθερη, ελληνική. Κι αν η ψευτοελίτ κουράστηκε, το Έθνος δεν κουράστηκε.
Θα περιμένουμε, πιστοί στο όραμα του Αρχηγού Διγενή, στο παράδειγμα του Κουρούπη, του Παπαμελετίου, του Κατσάνη, του Κατούντα και όλων των συμπολεμιστών τους. Εάν η Κύπρος ήταν κοντά για τις τριήρεις με τα κουπιά και τα πανιά, σήμερα είναι μία ανάσα δρόμος».

Προηγούμενο άρθροΒεβήλωση μνημείου Εβραίων στο ΑΠΘ
Επόμενο άρθρο«Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη»