Το… ΕΛΙΑΜΕΠ στην εξουσία

Εάν, αδελφέ μου αναγνώστη, γύριζες την πλάτη στο ΕΛΙΑΜΕΠ και πέταγες πίσω σου πέτρα, όλο και κάποιο τεφαρίκι του Σημίτη θα πετύχαινες.

Αντιπρόεδρος είναι ο Θάνος Βερέμης, που έγραψε ολόκληρη γκουμούτσα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά του διέλαθε η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Δεν το διάβασα, δεν διαβάζω τέτοια Ιστορία, γιατί πλένω τα χέρια μου, αλλά μου το είχε αναλύσει εμβριθώς ο αείμνηστος φίλος μου, ιστορικός και εκδότης, Αριστείδης Καρατζάς. Στο δε Τιμητικό Συμβούλιο είναι ο Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο Θεόδωρος Κουλουμπής.

Εάν όμως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα πτυχία, τα διδακτορικά και οι ξένες γλώσσες δεν είναι εγγύηση για ορισμένα πράγματα, σας συνιστώ να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο του προέδρου του Δ.Σ. του ευαγούς αυτού ιδρύματος, που έχει πλούσιους και ενδιαφέροντες χορηγούς, μεταξύ των οποίων οι Πρεσβείες της Αγγλίας και της Γερμανίας. Ο Λουκάς Τσούκαλης, ο πρόεδρος που λέγαμε, ομιλεί απταίστως τρεις ξένες γλώσσες, μαζί με τα ρωμέικα τέσσερις, αλλά σε καμία από αυτές δεν μπορεί να πει τη λέξη Αποτροπή.

Όλοι αυτοί του Μετώπου «Λογικής», ενός παράξενου οχήματος, που έχει μόνο όπισθεν, είτε ευθέως είτε με περικοκλάδες, όταν μιλάς για αποτροπή, ισχύ, για μια πολιτική αντίστασης στον επεκτατισμό του τουρκικού ισλαμοφασισμού, σου λένε: «Μα τι θέλετε, πόλεμο;» Και συνήθως μας εξηγούν πως, εάν δεν συμβιβαστούμε, εάν δεν κάνουμε παραχωρήσεις στους επιγόνους του κατσαπλιά Ερτογρούλ, θα πάθουμε μεγάλο κακό.

Με λίγα λόγια, αυτοί όλοι μας εξηγούν γιατί πρέπει να υποταχτούμε, να φανούμε ενδοτικοί και να χαλαρώσουμε, να το απολαύσουμε. Επειδή εγώ είμαι κακός, σκληρός και αδιάλλακτος πατριώτης, μπείτε μόνοι σας στην ιστοσελίδα του εν λόγω ιδρύματος και δείτε τους χορηγούς, δείτε τις φάτσες και τα ονόματα, ερευνήστε τα πεπραγμένα τους και διαβάστε και τις διάφορες θέσεις που έχουν αναρτήσει. Ζέχνουν τόσο πολύ πολιτική «ορθότητα» και ενδοτισμό, που θα θέλετε έπειτα να πλύνετε τα μάτια σας.

Από εκεί προέρχεται και ο έτερος Καππαδόκης της σκυφτής σωφροσύνης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, οπότε καταλαβαίνετε γιατί τούτη η στάνη βγάζει τέτοιο μαύρο γάλα.

Και ξαναλέω, μπείτε μόνοι σας και διαβάστε, ξεχάστε τη δική μου γνώμη και έπειτα δείτε μόνοι σας, ως ελεύθεροι άνθρωποι, αν αυτό το πράγμα και όσοι το στελεχώνουν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, αν οι θέσεις τους απηχούν τα δικά μας ή ταυτίζονται με άλλα συμφέροντα, αν θα έπρεπε να επιτρέπεται η λειτουργία του, να παίρνει έστω ένα ευρώ και αν θα έπρεπε να περνούν την πόρτα του γραφείου του Πρωθυπουργού. Η απάντηση, βέβαια, στο τελευταίο ερώτημα είναι πως αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε. Ο Μητσοτάκης μαζεύει τέτοιους τύπους γύρω του, διότι έχει κοντοχωριανές απόψεις μαζί τους.

Σας θυμίζω το ζήτημα των Σκοπίων, στο οποίο ταυτίζεται απολύτως μαζί τους. Ο Μητσοτάκης βολεύτηκε που του έκανε τη βρόμικη δουλειά ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχε δε ανοιχτά συμφωνήσει με τη Συμφωνία των Πρεσπών αν δεν του είχαν προκαλέσει φόβο τα συλλαλητήρια με τον όγκο τους, για τα οποία είχε βγάλει αρχικά απαγορευτικό, το οποίο κατάπιε και έτρεχε να κάνει δηλώσεις από το χιονοδρομικό, με τα κόκκινα μποτάκια του, όταν είδε το τεράστιο πλήθος στη Θεσσαλονίκη και ενημερώθηκε για το «ξύλο» που έτρωγαν τα στελέχη που αποπειράθηκαν να μεταφέρουν στους υπόλοιπους τη γραμμή της απαγόρευσης.

Μετά η ηγετική ομάδα πούλησε στο πόπολο, που ήθελε να διώξει κλοτσηδόν τον ΣΥΡΙΖΑ, το παπατζιλίκι του, ότι «να, τι να κάνουμε, είναι διεθνής συμφωνία, δεν καταγγέλλεται, για το όνομα πάπαλα πλέον, αλλά θα αγωνισθώμεν ευκλεώς για την εθνικότητα και τη γλώσσα», και άφησε τα μπατόν του σκι, έπιασε για λίγο το γκρα του Μακεδονομάχου, έστειλε στο μεταξύ τη Σπυράκη να πει στους γείτονες «μην ακούτε τι λέω, παπάτζα στους δεξιούς πουλάω», τον κάρφωσε και ο Ζάεφ προσφάτως, «τώρα να κάνουμε δουλειές», και αφού κέρδισε τις εκλογές, ξανάβαλε το γκρα στο γράσο διά μακράν αποθήκευσιν και έπιασε πάλι τα μπατόν. Η δε συμφωνία, εν τω μεταξύ, έχει γίνει σουρωτήρι από τους Σκοπιανούς, αλλά δεν πειράζει, εμείς σφυράμε κλέφτικα και χώσαμε και στα σχολικά βιβλία το «Βόρεια Μακεδονία».

Εν τω μεταξύ, οι κυρώσεις πήγαν άπατες, ο ένας σκοπός των Τούρκων και των Γερμανών επετεύχθη, αλλά οι τσανακογλείφτες της κυβέρνησης παριστάνουν ότι ήταν μια συνάντησις ήσσονος σημασίας. Στέγνωσε η γλώσσα τους. Έλλειψη ακεραιότητας να μην αναγνωρίζεις τα θετικά, ακόμα μεγαλύτερη να επαινείς ή να αποσιωπάς τα εγκληματικά λάθη. Ο Πορτοσάλτε και μερικοί άλλοι νομίζουν πως η αποτροπή και το να μη διαπραγματεύεσαι υπό απειλή με διεθνείς τραμπούκους είναι «δεξιά» θέση και το «κάνω σεξουαλικές χάρες στον εχθρό» είναι πιο «κεντρώα» θέση.

Εν τω μεταξύ, αν δεν το μάθατε, στις διερευνητικές τα δικά μας τα τσακάλια της αντιπροσωπίας είδαν έκπληκτα να μπαίνει το σκυλί του Ερντογάν (συγγνώμη, Ράινο), ο Καλίν, που δεν ήταν συμπεφωνημένη η παρουσία του. Και άλλαξαν τον τόπο των διερευνητικών, τους πήγαν για ψάρωμα στο παλάτι – έδρα του Ερντογάν. Όσο αυτοί έμειναν σαν χάχες να τον κοιτάζουν, αντί να σηκωθούν να φύγουν, ο Καλίν ή τα τσανάκια έθεσαν θέματα Αιγαίου, κυριαρχίας κ.λπ. Πάρτε τώρα την μπανάνα, πάνσοφοι σώφρονες χαζοφιλελέδες. Τι θα έπρεπε να κάνουν; Με βρετανικό φλέγμα ο κ. Αποστολίδης να έθετε τα ζητήματα της κατοχής της Κύπρου, της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, την ιταμή δράση του Προξενείου στην Κομοτηνή και άλλα πολλά. Και όταν έρθουν τον άλλο μήνα, να τους πάμε για διερευνητικές στα Δερβενάκια…

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης – Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔιώξτε την μπίχλα από την Παιδεία
Επόμενο άρθροΗ σιωπηλή πλειοψηφία που υποφέρει