Το διαβάσαμε και αυτό ….

του Σπυρίδωνος – Γερασίμου Ρώσση
Γραμματέως Μεταναστευτικού – Δημογραφικού

“Τουρκία: Αυτή είναι επιστημονική έρευνα που τρομάζει την Ελλάδα – Γιατί ανησυχούν οι αρχές.” Άρθρο από επίσημο ηλεκτρονικό ΜΜΕ που αναρτήθηκε στις 27/12/22 ώρα 06:00

Παρακολουθώ όσο αντέχω τα ΜΜΕ, και αυτό γιατί δεν μου φταίνε σε τίποτα οι συσκευές προβολής των ειδήσεων και επιπλέον η αγορά νέων σε περίπτωση καταστροφής από αυτόβουλη ενέργεια μου καθιστούν αδύνατη την αντικατάσταση τους, λόγω κόστους.

Η τουρκολαγνεία είναι πρωτοφανής. Από τα πρώτα θέματα στα ελληνικά ΜΜΕ, τι λέει ο Ερντογάν και η παρέα του σε καθημερινή βάση έχουν δημιουργήσει από την μία πλευρά φοβικά σύνδρομα στην ελληνική κοινωνία και από την άλλη εξυπηρετούν στο ακέραιο τις επιχειρήσεις επιρροής που διεξάγει η Τουρκία στη χώρα μας, χωρίς κόπο και κόστος. Για όσους δεν γνωρίζουν οι επιχειρήσεις επιρροής ή ψυχολογικές επιχειρήσεις αποτελούν αναπόσπαστο παράρτημα σε όλα τα πολεμικά σχέδια επιχειρήσεων και διεξάγονται πριν – κατά την διάρκεια και μετά το πέρας των πολεμικών επιχειρήσεων, με σκοπό να κλονίσουν το ηθικό και να κάμψουν τη θέληση ενός λαού να αγωνιστεί για τα ιδανικά του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τι ήθελε ο αρθρογράφος να μας επισημάνει δεν κατάλαβα. Αν ήθελε να προειδοποιήσει για κάτι την ελληνική πολιτεία ή απλά να διαφημίσει τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία ασχολούνται μαζί μας. Με λίγα λόγια μάς επισήμανε ότι η Τουρκία κρίνει ότι μας τρομάζει το δημογραφικό πρόβλημα και για αυτό ανησυχούν οι αρχές. Τόσο μεγάλη βαρύτητα έχει η γνώμη της Τουρκίας στους αναγνώστες για αυτό το θέμα;

Υπάρχουν μελέτες αξιόλογων Ελλήνων επιστημόνων για τη συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού από την δεκαετία του 80΄ που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, συνεχίστηκαν και στις επόμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα αλλά δυστυχώς «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Στο ίδιο έργο θεατές σε μια χώρα του «ότι να ‘ναι». Και για την οικονομική κρίση υπήρχαν μελέτες από τη δεκαετία του 80΄, πάλι οι πολιτικοί μας τις αγνοούσαν μέχρι που έσκασε η βόμβα την προηγούμενη δεκαετία και τώρα χειροκροτούμε τα επιδόματα και τα διάφορα «καλάθια»…

Το πρόβλημα που δημοσιεύουν οι Τούρκοι και επιδεικτικά αγνοούν τόσα χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί έχει όνομα και ονομάζεται δημογραφικό.

Απλά μαθηματικά είναι, οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, οι ηλικιωμένοι περισσότεροι από τους νέους, οι συνταξιούχοι περισσότεροι από τους εργαζόμενους. Το 2050 οι ελληνικές μελέτες δείχνουν ότι θα είμαστε 2.000.000 μείον, χωρίς να υπολογίζεται το εργατικό δυναμικό που φεύγει από την χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον σε άλλες χώρες! Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι με μαθηματική ακρίβεια το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει, η οικονομία θα συρρικνωθεί και άλλο, ο πληθυσμός θα μειωθεί, το στρατεύσιμο προσωπικό θα υστερεί κατά πολύ για την επάνδρωση της άμυνας της χώρας και πολλά άλλα.

Χρειάζεται να γίνει πόλεμος για να χαθείς;

Επειδή όπως λέει και το τούρκικό άρθρο στον τίτλο του ανησυχούν οι αρχές, έψαξα λίγο να δω τι σκέφτονται και η λύση είχε βρεθεί! Εγώ δεν είχα ενημερωθεί, ότι από τον Ιούνιο του 2022 ο κ. Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει πρόγραμμα για ενσωμάτωση των μεταναστών για μια πολυπολιτισμική Ελλάδα, που δια μαγείας θα λύσει το δημογραφικό και ό,τι άλλο αυτό επηρεάζει, ασφαλιστικό, πληθυσμιακό, στράτευση, οικονομία κλπ.
Μια μελέτη της ιστορίας του Βυζαντίου και τους λόγους κατάρρευσης του θα ήταν χρήσιμη για τους «αρίστους» επιτελείς του επιτελικού κράτους μας.

Την προηγούμενη δεκαετία λόγω κρίσης έφυγαν από την Ελλάδα πάνω από 700.000 Έλληνες, περίπου το 40% όσων θα μας λείπουν το 2050. Επιστημονικό και εργατικό προσωπικό, έτοιμο, εκπαιδευμένο από τον ελληνικό προϋπολογισμό. Ποια πολιτική εφαρμόζεται για να δώσει κίνητρα σε όλους αυτούς που σε μεγάλο ποσοστό διαπρέπουν στις χώρες μετανάστευσης, ώστε να επαναπατριστούν;

Τι κίνητρα έχουν δοθεί στα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά; Ίσως οι πολιτικοί μας να πιστεύουν ότι οι Ελληνίδες δεν γεννούν για να μην χαλάσουν το σώμα τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν γεννούν γιατί δεν θέλουν να μεγαλώσουν Ελληνόπουλα μέσα στην ένδεια που η καταστροφική οικονομική πολιτική έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων.

Τι κίνητρα έχουν δοθεί στις πολύτεκνες οικογένειες που «βάζουν πλάτη» σε αυτό το τεράστιας σημασίας εθνικό θέμα; Σχεδόν τίποτα! Και αυτό γιατί εφαρμόζεται ισοπεδωτική κοινωνική πολιτική, ελέω ψήφων, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν προσφέρουν όλοι το ίδιο και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε αυτή την χώρα ότι η θετική αντιμετώπιση μιας κοινωνικής ομάδας που συνεισφέρει στην επιβίωση του έθνους, δεν θα πρέπει να θεωρείται διάκριση.

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ενημερωθεί για το εθνικό αυτό θέμα. Να βγουν στην επιφάνεια όλες οι εξαιρετικές μελέτες που έχουν γίνει από Έλληνες επιστήμονες, χωρίς φοβικά σύνδρομα και προπαντός χωρίς κομματική ταυτότητα. Απλά μαθηματικά δημοτικού δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί αν θέλουμε να υπάρχουμε ως έθνος. Και για όσους πιστεύουν ότι ο Ασιάτης ή ο Αφρικανός μετανάστης, θα ενσωματωθεί ή θα αφομοιωθεί, ώστε φορώντας το ελληνικό εθνόσημο θα πολεμήσει για την πατρίδα μας «πλανώνται πλάνην οικτράν». Το ζητούμενο είναι να επιβιώσουμε ως έθνος στη χώρα μας, και για να πετύχει αυτό χρειάζονται λύσεις χθες! Ξυπνήστε από το λήθαργο κ.κ. «εξαιρετικοί» αυτού του κράτους και εφαρμόστε βιώσιμες και αποτελεσματικές πολιτικές ανάγοντας το θέμα του δημογραφικού σε υψίστης προτεραιότητας εθνικό θέμα. Αν είστε ανίκανοι ή αδύναμοι να πράξετε το αυτονόητο, αφήστε ανοιχτό το πεδίο να το πράξουν κάποιοι άλλοι που νοιάζονται για την Ελλάδα μας!

Τα ελληνικά ΜΜΕ, ανεξαρτήτως «πετσώματος», ελπίζω την επόμενη φορά να αναδείξουν το ευαίσθητο αυτό θέμα και να ασκήσουν την απαιτούμενη κριτική που αρμόζει στην ελληνική πολιτεία, μέσω των ελληνικών επιστημονικών μελετών και όχι ανεβάζοντας τουρκικά άρθρα, τα οποία μειώνουν τόσα τα ίδια, όσο και το αναγνωστικό κοινό.

Προηγούμενο άρθροΒλάχος Γεώργιος. Υποψήφιος με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στη Β’ Πειραιά
Επόμενο άρθροΠαπαδόπουλος Βασίλειος. Υποψήφιος με την ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στο Νομό Πέλλης