ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ID ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

18/ 11 / 2022

Στην συνάντηση των ηγετών του ΙD. Όπως και πέρυσι, μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση, ακριβώς γιατί ήταν χωρίς κάποιο αυστηρό πρωτόκολλο. Ο Jordan Bardella είναι ο νέος Πρόεδρος του Συναγερμού για την Γαλλία, που στις Προεδρικές Εκλογές, με την Μαρίν υποψήφια, πήρε 11.000.000 ψήφους. Ο Τοm Vand der Grieken, ηγείται του Vlaams Belang, το μεγαλύτερο σήμερα κόμμα όχι μόνο της Φλάνδρας αλλά όλου του Βελγίου. Ο φίλος Αndre Ventura, Πρόεδρος του Πορτογαλικού Chega, πέρυσι ήταν ο μοναδικός Βουλευτής, σήμερα έχει 12 βουλευτές στους 130, πήρε 10% , και στις δημοσκοπήσεις παίρνει 15%. Ο Martin Helme του Εσθονικού EKRE, μια εξαιρετικά πνευματώδης προσωπικότητα, έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών, έχει 17,8% και 19 βουλευτές στους 101 και στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Μαρτίου 2023 του δίνουν 26%. Ο Γκερτ Βιλντερς, Πρόεδρος του Ολλανδικού Κόμματος για την Ελευθερία έχει 17 βουλευτές στους 150. Ο Τόριο Οκαμούρα, Πρόεδρος του Τσεχικού SPD, έχει 20 βουλευτές στους 290και 10%. Το AfD από την Γερμανία έχει 11%. Ο Δανός Μόρτεν Μέσερσμιτ του Κόμματος του Λαού της Δανίας, έχει 3% και 5 έδρες στους 179. Το Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας στις τελευταίες εθνικές εκλογες πήρε 16,17 % και έχει 31 βουλευτές στους 183. H Lega του Ματέο Σαλβίνι πήρε 8,8% και 66 βουλευτές, συμμετέχει δε στον κυβερνητικό συνασπισμό με Πρωθυπουργό την Τζωρτζια Μελόνι και είναι Αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλιου και Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, δεν παρέστη λόγω κυβερνητικών καθηκόντων.
Σημειωτέον πως συνολικά το ID Party, με Πρόεδρο τον Νέστορα του κινήματος, Gerolf Annemans, το ευρωπαϊκό κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ανήκει η Νέα Δεξιά, έχει 53 Ευρωβουλευτές.
Από την πλευρά μου ενημέρωσα τους άλλους ηγέτες για την αυξημένη επιθετικότητα της, Τουρκίας, τον ιταμό ρόλο της ως του μεγαλύτερου λαθροδιακινητή στον κόσμο, την κατευθυνόμενη εισβολή λαθρομεταναστών σε Ελλάδα και Κύπρο, στην προσπάθεια ισλαμικού εποικισμού της Ευρώπης, τον δικό μας ρόλο ως Ακριτών της Ευρώπης και την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας, διότι στα σύνορα μας οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια όλων των ευρωπαϊκών εθνών.
Σίγουρα έχουμε και διαφορές με τους εταίρους μας στο ID, συμφωνούμε όμως απόλυτα στην ανάσχεση της λαθροεισβολής και του ισλαμικού εποικισμού, στην υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων των λαών μας, στην ενίσχυση της παραδοσιακής οικογένειας, στην απόρριψη του φασιστοειδούς δικαιωματισμού και στην ανάγκη μεταρρύθμισης της ΕΕ, που εχει εξελιχθεί σε αντιευρωπαϊκή γραφειοκρατία, εχθρική προς τα συμφέροντα και τις αξίες των Ευρωπαϊκών Εθνών. Του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ, αυτή την φορά, με την δική σας βοήθεια, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ελληνικού Έθνους.

Προηγούμενο άρθροΦ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ & Π. ΞΕΦΤΕΡΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία – RAFALE – επικαιρότητα.
Επόμενο άρθροΔήλωση του Γραμματέα Εθνικής Άμυνας κ. Ηλία Κωστόπουλου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων !