ΡΩΣΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ. Υποψήφιος με την ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στην Κέρκυρα

 

Ρώσσης Σπύρος-Γεράσιμος
στην Κέρκυρα
Ο Σπύρος – Γεράσιμος Κων/ου Ρώσσης είναι Αντιστράτηγος ε.α, Επίτιμος Διοικητής Σχολής Εθνικής Άμυνας και πρώην μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.
Κατάγεται από την Κέρκυρα, όπου και κατοικεί σήμερα. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το 1981, και αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων, το 1985.
Ανήλθε στην ιεραρχία του Στρατού Ξηράς, φτάνοντας μέχρι τον βαθμό του εν ενεργεία Αντιστράτηγου, και αποστρατεύτηκε, το 2021, ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης, ως Διοικητής, μέχρι το κλιμάκιο της Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, καθώς και σε επιτελικές θέσεις στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Επιτελής και ως Διευθυντής, σε θέματα οργάνωσης, αμυντικού σχεδιασμού και προγραμματισμού, ενημέρωσης δημοσίων σχέσεων και ιστορίας στρατού.
Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική πρεσβεία της Ελλάδας, στα Τίρανα.
Έχει εκπαιδευτεί σε όλα τα βασικά σχολεία του Στρατού Ξηράς.
Βασικότερες Εκπαιδεύσεις:
Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου, της Σχολής Εθνικής Άμυνας του Πεκίνου (National Defense University – Defense and Security Course ), κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (Center of Diplomatic and Strategic Studies, CEDS).
Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.
Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες. Του αρέσει ο αθλητισμός, η μουσική, η μελέτη βιβλίων, οι διεθνείς σχέσεις, τα αμυντικά θέματα και η στρατηγική.
Περισσότερα για τον Αντιστράτηγο ε.α. Σπύρο-Γεράσιμο Ρώσση:
Προηγούμενο άρθροΔεν τους χρωστάμε. Του Φαήλου Κρανιδιώτη.
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Γραμματέα Εθνικής Άμυνας και υποψήφιου βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης Ηλία Κωστόπουλου: Κατάφωρη αδικία για τους «ευδοκίμως τερματίσαντες» την σταδιοδρομία τους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων μας