Περί της απαγόρευσης της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης»

Με αφορμή την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κατ’ εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, για τη μη δόκιμη χρήση του όρου “λαθρομετανάστης”, ο δικηγόρος και Γραμματέας Δικαιοσύνης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, κ. Γιώργιος Χ.Παλάζης εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
«Στο βωμό της politically correct φρασεολογίας θυσιάζεται η νοηματική ακρίβεια της ελληνικής γλώσσας! Το συνθετικό “λαθρό” σημαίνει κρυφά, απαρατήρητα και κατ’ επέκταση παράνομα. Περιγράφει δε με ακρίβεια όσους εισέρχονται χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα και διαδικασίες σε μια χώρα.
Μήπως να καταργούσαμε εντελώς το συνθετικό “λαθρό” ως προσβλητικό της προσωπικότητας κάποιου, πχ του λαθρέμπορου, του λαθροκυνηγού, του λαθρεπιβάτη; Τελικά τι είναι πιο αρνητικό; Μια παράνομη πράξη ή μια λέξη που περιγράφει αυτή την πράξη;
Όσο για τις εναλλακτικές λέξεις που προτείνονται, αυτές συνιστούν ευφημισμό και καθόλου δεν περιγράφουν με ακρίβεια την κατάσταση! Έμμεσα μάλιστα εξισώνουν τους νόμιμους μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο με τους λαθρομετανάστες.
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ καταγγέλλει και καταδικάζει το παραπάνω γεγονός όταν μάλιστα αυτό λαμβάνει χώρα και υπό την ανοχή ανώτατου δικαστικού λειτουργού».

Προηγούμενο άρθροΑπελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Επόμενο άρθροΓια τη δολοφονία του 25χρονου στου Φιλοπάππου