ΠΕΝΤΕ (5) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ

1. Καθιέρωση στενού ελέγχου της εταιρείας που παρέχει τις υπηρεσίες διεξαγωγής των εκλογών και έκδοσης των αποτελεσμάτων.

2. Αντικατάσταση του παραβάν από εκλογικά ATM, τα οποία θα αποδεικνύουν επί τόπου στον εκλογέα ότι πράγματι ψήφισε το κόμμα και τους υποψηφίους της επιλογής του μέσα από προβολή του εγγράφου που αυτομάτως θα εκδίδεται από το μηχάνημα ως έγχαρτη ψήφος. Ο εκλογέας δεν θα λαμβάνει αντίγραφο της ψήφου του, διότι αυτό θα παραβίαζε την αρχή της μυστικότητας, η οποία είναι συνταγματικό δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, και θα καθιστούσε την ψήφο αντικείμενο συναλλαγής.

3. Καθιέρωση δειγματοληπτικού ελέγχου – αυθεντικοποίησης των αποτελεσμάτων των δικαστικών αντιπροσώπων ασχέτως της υποβολής ενστάσεως εκ μέρους συνδυασμών ή υποψηφίων.

4. Δυνατότητα για κρατική ενίσχυση όλων των νομίμως συγκροτημένων κομμάτων, που έχουν λάβει μέρος σε εκλογές τουλάχιστον δύο (2) φορές, μέσω δεσμευμένων κουπονιών των 5, 10 & 20 ευρώ, τα οποία θα διανέμονται σε όλους τους Έλληνες πολίτες με δικαίωμα του εκλέγειν μέχρι του ποσού των 50,00 €.

5. Νομοθετική απαγόρευση καθόδου στις εκλογές πολιτικών κομμάτων που έχουν δημιουργήσει χρέη σε ύψος δεκαπλάσιο των ετησίων εσόδων τους.

Προηγούμενο άρθροΠροσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ κατέθεσε η #ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Επόμενο άρθροΔΕΚΑ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ