Η Ύπατη Αρμοστεία εκδίδει φετφά

Με αφορμή την έκκληση που απηύθυνε ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Palais des Nations, την έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, ο Γραμματέας Μεταναστευτικού – Δημογραφικού της Νέας Δεξιάς Γιάννης Παγώνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας για την Ασία και την Ευρώπη κ. Charlie Yaxley κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει άμεσα τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική χώρα. Με άλλα λόγια, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μην κωλυσιεργεί με τον εποικισμό της χώρας, μιας και όσοι λαθρομετανάστες μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα, δεν θα μπορούν πλέον να επιστραφούν στην Τουρκία.
Να θυμίσουμε ότι ως καλός «υπήκοος» ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσας φρόντισε ήδη πριν την έκκληση του «αφέντη» να εγκρίνει κονδύλι πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από τα ΚΥΤ των νησιών και τη μίσθωση ακινήτων, ξενοδοχείων και διαμερισμάτων για τη στέγαση τους στην ενδοχώρα.
Η Νέα Δεξιά επιθυμεί να υπενθυμίσει στην Ύπατη Αρμοστεία ότι κουμάντο μπορεί να κάνει μόνον στα γραφεία της στη Γενεύη και ότι δεν μπορεί να εκδίδει φετφά. Επίσης, στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν είναι υπόλογη σε κανέναν «αρμοστή» παρά μόνον στον ελληνικό λαό».

Προηγούμενο άρθροΟ ανασχηματισμός της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΑπώλεια γενεών και δημογραφικό à la carte