Η συνταγματική εκτροπή στην Παιδεία

Συνταγματική εκτροπή και ισοπέδωση του ήδη τραυματισμένου συστήματος της Παιδείας καταγγέλλει η Νέα Δεξιά. Ο Πρόεδρος του κόμματος Φαήλος Κρανιδιώτης σχολιάζοντας τις μεταρρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η συνταγματική εκτροπή στην Παιδεία, με κουρέλιασμα του γράμματος και της ουσίας του άρθρου 16, συνεχίζεται. Ο Γαβρόγλου, σταχανοβίτης της μισελληνικής αποκολοκύνθωσης της Παιδείας. συνεχίζει την επιχείρηση τουβλοποιείο. Αντί για την επιβολή πειθαρχίας, ιεραρχικού ελέγχου, αξιοκρατίας και αριστείας, έχουμε ισοπέδωση, πειράματα που θα ξεχαρβαλώσουν κι άλλο ένα ήδη τραυματισμένο σύστημα.
Αντί η χώρα μας να γίνει παγκόσμιο κέντρο ανθρωπιστικών σπουδών, ο ΣΥΡΙΖΑ ξηλώνει κομμάτι-κομμάτι κι ό,τι είχε απομείνει από την διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών, Λατινικών, ενώ την Ιστορία την κόβουν και την ράβουν στα μέτρα του μαρασμού. Θα έχουμε πανεπιστημιακές σχολές δύο ταχυτήτων. Σε ορισμένες θα εξακολουθήσουν να μπαίνουν υποψήφιοι που απλά έγραψαν το όνομα τους.
Η Παιδεία οφείλει να ανατρέφει Έλληνες με φιλοπατρία, με πυρήνα τις ανθρωπιστικές σπουδές, την Αρχαία Ελληνική και Λατινική Γραμματεία, βάση του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Δεξιότητες» απλά, έχουν και οι πίθηκοι».

Προηγούμενο άρθροΗ Ορθοδοξία δεν θα κάνει χώρο στο Ισλάμ
Επόμενο άρθροΧάντρες, καθρεφτάκια, ξύλο και δακρυγόνα