Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Η πανδημία είναι αληθινή, ανεξάρτητα από τις βάσιμες υπόνοιες ότι έχει διαρρεύσει από το κινεζικό Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν. Ο δε κορωνοϊός είναι αποδεδειγμένα ένας ύπουλος και θανάσιμος ιός που σε συνδυασμό με το χρόνια ανεπαρκές Εθνικό Σύστημα Υγείας θα προκαλούσε πολλαπλάσιους θανάτους και μόνιμα προβλήματα υγείας σε ένα περιβάλλον ανείπωτου πόνου και θλίψης, αφού ακόμη και οι κηδείες των θυμάτων θα διεκπεραιώνονταν συνοπτικά με μαζικό τρόπο, αν δεν λαμβάνονταν πρωτόγνωρα μέτρα. Όσοι κινδύνευσαν ή έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα από τον κορωνοϊό γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα αυτή. Θανάσιμες πανδημίες έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν, κατά κανόνα με προέλευση από την Ανατολή, οπότε απλώς ο 21ος αιώνας μάς καλωσόρισε στην πραγματικότητα της μακραίωνης ανθρώπινης ιστορίας.
Η πανδημία αυτή, όπως κάθε πανδημία είναι ένα συλλογικό κακό που μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά μόνον με συλλογικό τρόπο, μέθοδος που προϋποθέτει ικανή ηγεσία, εφαρμογή συλλογικής πειθαρχίας, σοφή διαχείριση και κουλτούρα εμπιστοσύνης, οργάνωσης και συνεργασίας πολιτικής τάξης και λαού.
Ωστόσο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ κατά το 1ο κύμα της πανδημίας φάνηκε να αντεπεξέρχεται στην διαχείριση της κρίσης, κατά το 2ο επέδειξε τα συνήθη δείγματα παρακμιακής μεταπολιτευτικής ηγεσίας:
α) δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά την εφαρμογή των μέτρων μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και λαού ή ανάλογα με την πολιτική προέλευση των αρνητών (υποχρεωτική μάσκα για όλους τους άλλους πλην του πρωθυπουργού, υπουργών κτλ., βαριά πρόστιμα στον κάθε κακομοίρη, αλλά πλήρη ανοχή στις «ασκήσεις επαναστατικότητας» και τις πορείες της Αριστεράς και του ΚΚΕ, στους λαθρομετανάστες και κάθε «ετσιθελική» μειονότητα),
β) υπερβολικά μέτρα που έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα, ήτοι συνωστισμούς (απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 κατά το Σαββατοκύριακο κτλ.),
γ) ακατανόητο και αδικαιολόγητο «φούσκωμα» και «ξεφούσκωμα» των μέτρων ανά εβδομάδα με αποτέλεσμα ουδείς να δύναται να παρακολουθήσει την εφαρμογή τους μετά από λίγες εβδομάδες,
δ) έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού, μολονότι ήταν γνωστό από την αρχή ότι τα μέτρα θα είχαν μακρά διάρκεια (καθυστέρηση προσλήψεων στις ΜΕΘ με συνέπεια επίπεδα
θνησιμότητας ρεκόρ όπως στην ΜΕΘ Νοσοκομείου Αγρινίου),
ε) πολυγλωσσία/αντιφατικότητα όσον αφορά στις ιδιότητες, την επικινδυνότητα και τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας κατά του ιού,
στ) απρόσεκτη, προσβλητική για την νοημοσύνη του μέσου κοινωνού και τρομοκρατικής φύσεως προπαγάνδα,
ζ) εκμετάλλευση της πανδημίας για την έμμεση χρηματοδότηση και κατ’ επέκταση χειραγώγηση των ΜΜΕ και παντός αμφιβόλου μέσου επικοινωνίας υπέρ της κυβερνήσεως για μελλοντική ιδιοτελή χρήση,
η) διατήρηση στην κρίσιμη θέση του Υπουργού Υγείας ενός ακατάλληλου για τις περιστάσεις προσώπου,
θ) αγνόηση των προτάσεων των ειδικών και εφαρμογή ανορθολογικών κριτηρίων κατά την διαχείριση της πανδημίας,
ι) αποσιώπηση των παρενεργειών των εμβολίων και απόπειρα εξουθένωσης των εκφραστών αμφιβολιών για την αποτελεσματικότητα και το ασφαλές συγκεκριμένου εμβολίου.
Αυτά είναι τα βασικά αίτια του πολυπληθούς κινήματος κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, το οποίο, δυστυχώς, περιλαμβάνει και ακραίες συνιστώσες που υποστηρίζουν αβάσιμα σενάρια που εκκινούν από την διεξαγωγή βιολογικού πολέμου της παγκόσμιας ελίτ μέχρι θεωρίες που ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Για τους παραπάνω λόγους η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα παρότρυνε στην ανυποταξία και πόνταρε στον θάνατο των πολιτών για να πλήξει την κυβέρνηση, φέρουν ευθύνη για τον θάνατο και το σακάτεμα χιλιάδων συμπολιτών μας μέχρι τώρα και στο προσεχές μέλλον, παραδίδοντας για μία ακόμη φορά την πολιτεία ανοχύρωτη ενώπιον μεγάλου κινδύνου.
Η Νέα Δεξιά τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού για τον βασικό λόγο ότι είναι το μόνο παρεχόμενο μέσο προστασίας από τον θανατηφόρο ιό.
Είναι βέβαιο, με βάση την κοινή λογική, ότι εμβόλια, που δημιουργήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να ενέχουν κινδύνους. Είναι επίσης βέβαιο ότι κάποια εμβόλια σίγουρα είναι καλύτερα από κάποια άλλα. Ωστόσο, ο κίνδυνος από τον ιό είναι πολύ μεγαλύτερος, ειδικά για κάποιες κατηγορίες συνανθρώπων μας, έναντι του κινδύνου από ένα όχι και τόσο δοκιμασμένο εμβόλιο.
Επομένως, η ενδεδειγμένη λύση είναι απλή και ασφαλής μετά από στάθμιση του κινδύνου.
Εμείς, επειδή δεν είμαστε κόμμα στην λενινιστική λογική «Όσο χειρότερα πάνε τα πράγματα, τόσο το καλύτερο για μας» ούτε κόμμα που πολιτεύεται εκμεταλλευόμενο κάθε ταπεινό ένστικτο, επιλέγουμε να σκεπτόμαστε με όρους κυβερνητικούς: δηλαδή προτείνουμε ως θέση μας ό,τι θα εφαρμόζαμε εάν ήμαστε κυβέρνηση και όχι με βάση την ατομική μας ιδεολογική προτίμηση, φοβία κτλ. Διότι, όταν έχεις την ευθύνη για πολλούς δεν μπορείς να έχεις την ίδια συμπεριφορά με όταν έχεις την ευθύνη για τον εαυτό σου. Γιατί όταν έχεις την ευθύνη για τους πολλούς μετράει μόνον το αποτέλεσμα και όχι η προσπάθεια.

​22/07/2021
Θεόδωρος – Ορέστης Σκαπινάκης – Δικηγόρος, Γενικός Γραμματέας της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Γραμματέα Εξωτερικής Πολιτικής Παναγιώτη Καράμπελα για τις ανακοινώσεις Ερντογάν για την Αμμόχωστο.
Επόμενο άρθροΟι Τούρκοι θα φύγουν μονάχα όπως ήρθαν!