Ηλίας Κώνστας. Υποψήφιος Βουλευτής Β3 περιφέρεια Νοτίου τομέα Αθηνών.

 

ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
Η #ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Ηλία Κώνστα, μηχανολόγου μηχανικού, για τη Β3 Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών.
Ο Ηλίας Κώνστας γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή γονέων από Ήπειρο και Άνδρο. Σπούδασε στις ΗΠΑ, Μηχανολόγος Μηχανικός, με μεταπτυχιακό σε Engineering Management. Επαγγελματικά, εξειδικεύθηκε στην παραγωγή και συντήρηση σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού και συστημάτων. Στη στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στις Διαβιβάσεις.
Στην Ελλάδα εργάστηκε στις «Αττικό Μετρό» και ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ως υπεύθυνος συντήρησης των συρμών του Τραμ και του ΗΣΑΠ, καθώς και ως σύμβουλος για τις επεκτάσεις του Μετρό.
Εργάστηκε σε ΗΠΑ, Γερμανία, Βιετνάμ, Κορέα, Ισραήλ, για μεγάλες διεθνείς εταιρείες σχεδιασμού και κατασκευής Μετρό και Τραμ, καθώς και ως σύμβουλος και project manager, σε έργα αστικών σιδηροδρόμων με μεγάλους διεθνείς οίκους.
Συμμετείχε, ανάμεσα σε άλλα έργα, στον σχεδιασμό και κατασκευή του πρώτου Τραμ, τεχνολογίας χαμηλού δαπέδου, στη Βόρεια Αμερική, στον σχεδιασμό και υλοποίηση του πρώτου Μετρό του Βιετνάμ και στην κατασκευή του πρώτου ημιαυτόματου δικτύου Τραμ του Τελ Αβίβ.
Είναι μέλος σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το FEANI (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Μηχανικών) και το VDI (Ένωση Γερμανών Μηχανικών).
Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.
Σελίδα facebook: Ηλίας Κώνστας – Elias Konstas @KonstasEuroelections
Προηγούμενο άρθροΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ. Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.
Επόμενο άρθροΝικόλαος Πλιατσιος. Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.