Ευθύνη των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων η διαφθορά

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών με το «ψευδώνυμο» φακελάκι, για τον οποίο η Σύγκλητος αποφάσισε πειθαρχική δίωξη, ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δεξιάς κ. Χρήστος Χρηστίδης δήλωσε τα εξής: «Ένα από τα βασικά προτάγματα της Νέας Δεξιάς είναι η σιδηρά πειθαρχία στους νόμους και τους θεσμούς ώστε η διαφθορά και η κοινωνική σήψη να περιοριστεί ενεργοποιώντας τα αυτόματα κοινωνικά ανασταλτικά αντανακλαστικά που απολέσαμε ως κοινωνία πολιτών.

Να ξαναγίνουμε μια κοινωνία που κοιτάζουμε και δίπλα μας και ενδιαφερόμαστε για την κλοπή που συμβαίνει στο γείτονα μας. Μια κοινωνία που δεν διστάζει να καταγγείλει φαινόμενα σαν του «καθηγητή» στις Σέρρες χωρίς να φοβάται και να υποκύπτει στο τηλέφωνο από τον ντόπιο πολιτικάντη που ενδιαφέρεται για τον «δικό» του.

Δυστυχώς ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος διότι κανένας δεν θέλει να τσαλακωθεί και να κοντραριστεί με ένα σαθρό σύστημα που ζητά φακελάκια ή έχει σεξουαλικές απαιτήσεις προκειμένου να δώσει πτυχίο στα παιδιά μας.

Τα κόμματα και όσοι κυβέρνησαν μεταπολιτευτικά την Ελλάδα φέρουν ακέραια την ευθύνη για τέτοια φαινόμενα διαφθοράς και σήψης. Εάν αναλογιστούμε δε ότι 14 χρόνια πριν υπήρχαν αντίστοιχες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος δεν τιμωρήθηκε ποτέ, τότε μπορούμε να δούμε το μέγεθος της ανικανότητας, της ανοχής στην διαφθορά και της αναποτελεσματικότητα των κυβερνώντων…

Εμείς στη Νέα Δεξιά δεσμευόμαστε να σταματήσουμε στην πράξη και όχι στα λόγια την διαφθορά.

Προηγούμενο άρθροΦαήλος Κρανιδιώτης προς Τόσκα «Βιάσαν ή όχι 4 Σύροι φοιτήτρια στο ΑΠΘ;»
Επόμενο άρθροΗ εξωτερική πολιτική των «υπογείων»