Επίθεση Ρουβίκωνα στο Σ.τ.Ε.

Με αφορμή ζημίες που προκάλεσαν στην  είσοδο του ΣτΕ οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιώργος Χ. Παλάζης, δικηγόρος και Γραμματέας Δικαιοσύνης της Νέας Δεξιάς εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια των στελεχών της έχει εκφραστεί πάμπολλες φορές ανοικτά υπέρ των “συντρόφων” της, αντιεξουσιαστών, μελών της οργάνωσης Ρουβίκωνα νομιμοποιώντας αξιόποινες συμπεριφορές οι οποίες ευτελίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Εύλογα ερωτήματα μας δημιουργεί το γεγονός ότι η επίθεση έλαβε χώρα τη στιγμή που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η συζήτηση της Ολομέλειας για τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Το παραπάνω γεγονός συνιστά παραβίαση του άρθρου 38 του Ν.2717/1999-ΚΔΔ περί της μυστικότητας των διασκέψεων, που ορίζει ότι : “Η διάσκεψη για την έκδοση απόφασης είναι μυστική και το αποτέλεσμά της είναι απόρρητο ως τη δημοσίευση της απόφασης.”

Διαπιστώνουμε ότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης διέρχεται σοβαρή κρίση αξιοπιστίας και τελεί υπό συνεχή αμφισβήτηση, με αποτέλεσμα η δικαιοσύνη ως κρατική λειτουργία να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από τους πολίτες και η ίδια να αισθάνεται ότι απειλείται από τις ενέργειες της πολιτικής εξουσίας.

Η Νέα Δεξιά σταθερά προσηλωμένη στην διατύπωση και την ουσία των συνταγματικών επιταγών, θεωρεί καθήκον της την προάσπιση και ανύψωση της δικαστικής λειτουργίας με κύριο μέλημα την απόλυτη διασφάλιση της ανεξαρτησίας αυτής και την πάταξη φαινομένων ανομίας από αντίστοιχες οργανώσεις.

Προηγούμενο άρθροΗ gay παρέλαση στην Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΣτο ΣτΕ κατά του ν. Κατρούγκαλου ο Φαήλος Κρανιδιώτης