ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το ΠΑΣΟΚ ως εγκληματική οργάνωση

Για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου θα αποφανθεί η τακτική δικαιοσύνη. Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η περίοδος της διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη (1996 – 2004) έχει αφήσει μέχρι τις μέρες μας μία σειρά από… ποινικά ίχνη.
H παρακαταθήκη του Κώστα Σημίτη στις επόμενες γενιές είναι το όνειδος των Ιμίων, η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, το φιάσκο των S300, η συμφωνία της Μαδρίτης, η ληστεία του Χρηματιστηρίου, τα Ολυμπιακά έργα, ο αφελληνισμός, ο εγκλεισμός στη φυλακή και η καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για δωροδοκία, η παραδοχή του Θόδωρου Τσουκάτου ότι μετέφερε χρήματα της Siemens στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η παραδοχή του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και πρώην Υπουργού Τάσου Μαντέλη ότι λάμβανε προεκλογικές χορηγίες από τη Siemens και η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για την γνωστή υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Είναι αληθινά αξιοπερίεργο πώς κατόρθωσε ένα κόμμα να κυβερνήσει την χώρα επί σειρά ετών λειτουργώντας σαν σκληρή εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε με αποκλειστικό σκοπό τον πλουτισμό σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου ή κυβερνητικοί εταίροι με την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν έχουν κληθεί από τη δικαιοσύνη για να εξηγήσουν γιατί επέλεξαν να συνεργαστούν πολιτικά με προσωπικότητες που έδρασαν κατά αυτόν τον τρόπο.
Τέλος, οι αρχές του τόπου οφείλουν να εξετάσουν την δια πράξεων ή παραλείψεων συμμετοχή των προαναφερθέντων στη δράση των επιφανών πλην σεσημασμένων σοσιαλιστών που απασχολούν τις δικαστικές αρχές. Ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος πρέπει να δώσουν πολλές εξηγήσεις στους καθ’ ύλην αρμοδίους.
Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια της Τουρκίας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Νέας Δεξιάς για τη διαμάχη Καμμένου Κοτζιά