ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Βασιλέως Κωνσταντίνου Β΄, πρώην Βασιλέα των Ελλήνων. Διετέλεσε νόμιμος Ανώτατος Άρχων του Ελληνικού Κράτους, φοίτησε στις στρατιωτικές σχολές και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων διετέλεσε Αρχιστράτηγος. Προσέφερε δε στην Ελλάδα χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο. Γιος, εγγονός, δισέγγονος νομίμων ανωτάτων αρχόντων της Ελλάδας, αποτελεί μέρος της Ιστορίας του Έθνους και είναι ισότιμος θεσμικά των διατελεσάντων Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Όποια και αν είναι η αποτίμηση του ιστορικού ρόλου του Βασιλέως Κωνσταντίνου και της δυναστείας εν γένει, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως ο ίδιος, σε αντίθεση με πλήθος ψευδοαντιστασιακών, ήταν ο οργανωτής της μόνης μεγάλης και σοβαρής προσπάθειας ανατροπής της Δικτατορίας με το κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 και πως στην συνέχεια μετά από ένα άνισο σε όρους διεξαγωγής δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου σεβάστηκε, ως τον θάνατο του, πάντοτε ενήργησε υπέρ των εθνικών συμφερόντων, όπως για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο δε θρόνος, υπό τον πατέρα του εκλιπόντος, Βασιλέα Παύλο, “κέρδισε” το βαθύ μίσος των μηδενιστών ανθελλήνων διότι στάθηκε ακλόνητος βράχος στην διάρκεια της χωριστικής κομμουνιστικής ανταρσίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον νικηφόρα αγώνα που απέτρεψε την επιβολή σταλινικής δικτατορίας στην Ελλάδα και απόσπασης του εδάφους της Μακεδονίας.
Καλούμε την κυβέρνηση να κηδεύσει τον Βασιλέα Κωνσταντίνο δημοσία δαπάνη, με πλήρεις τιμές Αρχηγού Κράτους και με την τιμητική συνοδεία των Ενόπλων Δυνάμεων των οποίων ήταν Αρχιστράτηγος. Θα είναι μια πράξη δίκαιη, ιστορικά και ηθικά επιβεβλημένη. Όταν τέτοιες τιμές έχουν αποδοθεί σε ανθρώπους που σήκωσαν όπλα κατά της Πατρίδας, για λόγους συμφιλίωσης, είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να πράξουμε ως Κράτος σε έναν άνθρωπο που ηγήθηκε αυτού και το υπερασπίστηκε. Ο κόσμος των εθνικών και αστικών ιδεών είναι καιρός να παύσει να αντιδρά σαν σκυλί του Παβλόφ στην αριστερή προπαγάνδα του μίσους και του διχασμού. Να σεβαστούμε και συμφιλιωθούμε με την αληθινή Ιστορία μας και διορθούμενης μιας κατάφωρης αδικίας, να αποδοθεί πάλι στην Ελληνική Βασιλική Οικογένεια η ιδιότητα των Ελλήνων πολιτών και ελληνικά διαβατήρια, τα οποία μοιράζουμε αφειδώς σε παράνομους εισβολείς. Η Δημοκρατία είναι ακλόνητη και κινδυνεύει μόνο από ανθέλληνες μηδενιστές.
Προηγούμενο άρθροΗ Πολιτισμική Ταυτότητα Μεταναστών ως Παράγοντας Ενσωμάτωσης και Εθνικό Συμφέρον
Επόμενο άρθροΟ Θάνατος του Βασιλέως Κωνσταντίνου και άλλα θέματα. #ΜετονΦαήλο… 11/01/2023