Δήλωση του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, Φαήλου Κρανιδιώτη για την επέτειο έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ.

Η 1η Απριλίου δεν είναι η μέρα των ψεμάτων. Είναι η μέρα του Αρχηγού Διγενή, του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα, και των παληκαριών του, τον ανθό του Κυπριακού Ελληνισμού, που ξεκίνησαν τον αγώνα για την Ένωση με την Μάνα.
Το παράδειγμά τους ηχεί βροντερά στην Ιστορία του αγωνιζομένου Έθνους μας, πλάι στην εποποιία του 1940-49, απέναντι σε ξένους εισβολείς και προδότες στασιαστές, συνέχεια των εθνικών εξορμήσεων του 1912-13 και 1919-22.
Δεν υπήρξε Εθνικός αγώνας που να είναι απούσα η Κύπρος. Μόνο το 1940, χωρίς να έχουν υποχρέωση στράτευσης, κατετάγησαν εθελοντικά στον Αγγλικό Στρατό 45.000, το 10% του πληθυσμού, για να πολεμήσουν για την Ελλάδα.
Στην Εθνεγερσία, στις κρητικές επαναστάσεις, πάντα υπήρχαν Κύπριοι εθελοντές.
Δεν ξεχνούμε, τιμούμε τον αντιαποικιακό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, παράδειγμα προς μίμηση σε λαούς στα πέρατα της Οικουμένης.
​Δεσμευόμαστε πως όταν θα έχουμε λόγο στα κέντρα των αποφάσεων, η Ελληνική Πολιτεία στην Παιδεία της και στον δημόσιο λόγο θα τιμά την ΕΟΚΑ με τρόπο αντάξιο των ηρώων της, θα διδάσκεται το παράδειγμά τους στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και θα εργαστούμε για την τελική δικαίωση, για Κύπρο Ελεύθερη, Ενιαία, Ελληνική.

Προηγούμενο άρθροΓύφτος παπάς δεν βλογάει
Επόμενο άρθροΜε τα λεφτά τους θα μας κάνουν ό,τι θέλουν;