Δήλωση του Γ. Γραμματέα της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Θεοδ. – Ορέστη Σκαπινάκη για το Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», διότι τάχα το προωθητικό του βίντεο, σύμφωνα με την κυβερνητική ερμηνεία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρου Λιβάνιου, «θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της»! Η δε κυβέρνηση τορπίλισε εν τέλει το Συνέδριο, οδηγώντας το σε ακύρωση, αποσύροντας το ΑΠΕ – ΜΠΕ και την ΕΡΤ από τους χορηγούς επικοινωνίας του!
Το Συνέδριο αυτό ήταν ένα πρώτο δειλό βήμα (μαζί με την πρωτοβουλία της Τράπεζας Eurobank) για να τεθούν ένα – ένα σταδιακά στην κοινή γνώμη τα αίτια της δημογραφικής κατάρρευσης της Χώρας και αποκλειστικό αντικείμενο είχε την ενημέρωση και όχι την προσβολή της αυτοδιάθεσης της γυναίκας. Αυτό ήταν αμέσως αντιληπτό από οιονδήποτε παρακολουθούσε το βίντεο και διάβαζε το δημοσιευμένο αναλυτικό πρόγραμμα των θεμάτων του δίχως προκαταλήψεις και ανορθόδοξους συνειρμούς!
Εν όψει των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά η διατήρηση της καλής «εικόνας» της έναντι ανθρώπων μειοψηφικών πεποιθήσεων και συγκεκριμένου ακραίου ιδεολογικού προσήμου. Αποδεικνύεται δε, περαιτέρω, για μία ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση μάλλον δεν είναι ευχαριστημένη με τον λαό που έχει κληθεί να υπηρετήσει και προτιμά κάποιον άλλο «λαό» στην θέση του.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Γραμματέα Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Π. Καραλάζου για καθυστέρηση αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες.
Επόμενο άρθροΑντώνη, Κώστα, υστεροφημία δεν διασφαλίζεται διά παραλείψεως