Δήλωση του Γραμματέα Εθνικής Αμύνης Ηλία Κωστόπουλου για την διαδικασία πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) 2021.

Για να συνεχίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας να χαίρουν της ανεπιφυλάκτου εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού πρέπει να κατοχυρώνεται ο υπερκομματικός χαρακτήρας τους από όλες
ανεξαρτήτως τις κυβερνήσεις.
Ό,τι δε σχετίζεται με αυτές, όπως η πρόσληψη ΕΠΟΠ, είναι
απαραίτητο να φέρει τα εχέγγυα της αξιοκρατίας και της
διαφάνειας.
Σχετικά με τις προκηρύξεις για την επιλογή Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έτους 2021 στις Ε.Δ, προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά σχετικά με την αξιοκρατία και την διαφάνεια της διαδικασίας, διότι:
– Δεν δόθηκε η δυνατότητα στους υποψήφιους εφόσον πληρούσαν τα απαιτούμενα προσόντα να δηλώσουν περισσότερες από μία ειδικότητες στον αντίστοιχο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων.
– Απαγορεύτηκε (ρητά στην προκήρυξη) η κατάθεση ενστάσεων επί των αρχικών αποτελεσμάτων και δεν δόθηκε δυνατότητα ενστάσεων και επί των τελικών αποτελεσμάτων.
– Δεν αναρτήθηκαν δημόσια πίνακες καταλλήλων υποψηφίων με τα μόρια εκάστου ανά ειδικότητα, καθώς και πίνακες ακατάλληλων υποψηφίων με την αιτιολογία απόρριψής τους.
– Δεν ανακοινώθηκαν οι πίνακες υποψηφίων που κλήθηκαν για ψυχοτεχνικές-υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις.
Αυτές οι ενέργειες αντίκεινται στις συνήθεις διαδικασίες σύμφωνα με το Ν. 4765/2021 που ακολουθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο είναι το αρμόδιο όργανο για την επιλογή προσωπικού του δημόσιου τομέα. Επιπλέον αντίκεινται στις διατάξεις του άρθρου 103 παρ. 7 του Συντάγματος, όπου κατοχυρώνονται οι αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Στα πλαίσια των αρχών αυτών, πρέπει να αναρτώνται στο διαδίκτυο οι αντίστοιχοι πίνακες των υποψηφίων σε κάθε στάδιο του εκάστοτε διαγωνισμού πρόσληψης, γεγονός που δεν εφαρμόζεται στις πρόσφατες διαδικασίες επιλογής ΕΠΟΠ.
Εύλογο είναι το ερώτημα, γιατί εφαρμόζονται από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και την Κυβέρνηση αυτές οι μυστικές διαδικασίες στην πρόσληψη των ΕΠΟΠ ;
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ πιστεύει, ότι όλοι οι πολίτες και ειδικά οι νέοι, σε μία χώρα όπως η Πατρίδα μας με υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι και οι εφαρμοζόμενες διαδικασίες πρέπει να εξασφαλίζουν την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα και την διαφάνεια, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης και αδικίας. Όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί την παλαιοκομματική τακτική του διορισμού των ημετέρων, με σκοπό την αιχμαλωσία υγιών νέων ανθρώπων και πατριωτών και την ψηφοθηρική συσπείρωσή τους στο κυβερνών κόμμα.
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ κρίνει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι αδιαφανής, κρύβει αναξιοκρατία και πολιτική «ρουσφετιών», καλεί την Κυβέρνηση να ακυρώσει την διαδικασία και να αφήσει τις
Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν το έργο τους, όπως οι ίδιες γνωρίζουν καλύτερα, με ισοτιμία, αξιοκρατία και διαφάνεια προς τον Ελληνικό λαό.

Προηγούμενο άρθροΙδρώστε, πληβείοι
Επόμενο άρθροΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 108ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (BINTEO)