Δήλωση του Γραμματέα Εθνικής Αμύνης Ηλία Κωστόπουλου για την μη απόδοση πόρων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ).

Σύμφωνα με τον Νόμο 4256 (ΦΕΚ 92 Α-14/4/2014) άρθρο 45,στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (πρώην ΤΑΥΑΠ) και Ελληνικής Χωροφυλακής (πρώην ΕΤΕΧ) του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), περιέρχεται ως πόρος, ποσοστό 5% επί των προστίμων που καταβάλλονται για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα οποία βεβαιώνονται από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπλέον σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, η διαδικασία είσπραξης, κατανομής και απόδοσης των πόρων στους ανωτέρω ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα, απαιτείτο να ρυθμιστεί με κοινή απόφαση των τότε Υπουργών Οικονομικών(κ. Ιωάννη Στουρνάρα), Εθνικής Άμυνας (κ.Δημήτρη Αβραμόπουλου), Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης-Πρόνοιας (κ.Ιωάννη Βρούτση) και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (κ. Νικολάου-Γεωργίου Δένδια).

Ο Νόμος 4256/2014,ψηφίστηκε από την Βουλή(Νομοθετική εξουσία) , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την υπογραφή του νόμου, πιστοποίησε τόσο τη γνησιότητα του νόμου όσο και την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας και η Κυβέρνηση(Πρωθυπουργός και Υπουργοί) είχαν και έχουν την υποχρέωση να εκτελέσουν και να εφαρμόσουν τον Νόμο. Ο Νόμος αυτός όμως , αδικαιολόγητα, ουδέποτε εκτελέστηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το έτος 2014 καθώς και μετέπειτα επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ουδέποτε εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που απαιτούσε το άρθρο 45. Η εκάστοτε Κυβέρνηση-Υπουργοί (Εκτελεστική εξουσία) έχουν την
υποχρέωση και την ευθύνη να εκτελούν πιστά και να εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή(Νομοθετική εξουσία),χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μη εφαρμογής τους.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ καλεί την Κυβέρνηση και τους υπευθύνους Υπουργούς, έστω και τώρα, μετά από 7 χρόνια, να εκτελέσουν το Νόμο και να πράξουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του και μάλιστα με αναδρομική ισχύ και να αποδοθούν τα οφειλόμενα χρήματα στους αντίστοιχους ασφαλιστικούς φορείς  .

Προηγούμενο άρθροΟ αντιαμερικανισμός βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα
Επόμενο άρθροΜε λένε Αρτέμη…