Δήλωση του Γραμματέα Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Π. Καραλάζου για καθυστέρηση αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες.

Αδικαιολόγητη πλέον η απουσία και η καθυστέρηση των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό Αγρότες της Θεσσαλίας.
Η αδιαφορία του Υπουργείου έχει φέρει πλέον στα όρια τους, όλον τον αγροτικό κόσμο οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την καταστροφή της παραγωγής αλλά και τις ζημιές των δέντρων και διαφόρων άλλων καλλιεργειών όπως αμπελώνες, ροδακινιές, βερικοκιές κ.α.
Το μοναδικό εισόδημα που έχουν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των καλλιεργειών, αλλά και για τον βιοπορισμό τους προέρχεται από αυτές τις καλλιέργειες.
Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να καταβάλει ο ΕΛΓΑ τις αποζημιώσεις χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Μακεδονία με τους ροδάκινο παραγωγούς να αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα έπειτα από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.
Θα πρέπει επίσης να διευκολύνουν τους πληγέντες παραγωγούς σε ότι αφορά δόσεις δανείων σε τράπεζες, απόδοση ΦΠΑ και οποιοδήποτε άλλη φορολογική εκκρεμότητα έχουν με παράταση πληρωμής.

Προηγούμενο άρθροΜε απόφαση του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, ο κ. Πέτρος Καραλάζος ορίζεται Γραμματέας Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας.
Επόμενο άρθροΔήλωση του Γ. Γραμματέα της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Θεοδ. – Ορέστη Σκαπινάκη για το Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας.