Απώλεια γενεών και δημογραφικό à la carte

Με αφορμή την αποκάλυψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Καρέλα, ότι φέτος, περίπου 35.000 παιδιά δεν έχουν θέση σε παιδικούς σταθμούς, ο Γραμματέας Μεταναστευτικού – Δημογραφικού της Νέας Δεξιάς Γιάννης Παγώνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η αποκάλυψη αυτή δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία μιας και την περυσινή χρονιά είχε συμβεί το ίδιο. Ο δε πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν καν αίτηση. Οι βαρύγδουπες εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι ως συνήθως εξαγγελίες μόνον για τα αυτιά των αμετανόητων.
Οι επιπτώσεις στην ελληνική οικογένεια και το δημογραφικό δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Με ποιόν τρόπο στηρίζεται η ελληνική οικογένεια; Πώς να σταματήσει η μετανάστευση των Ελλήνων, όταν δεν δίνονται ούτε τα αυτονόητα εχέγγυα για τη δημιουργία οικογένειας; Η διανομή voucher δεν είναι πολιτική.
Θυμίζουμε εδώ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης των λεγόμενων «προσφύγων και μεταναστών» με το 8% – 10% του προϋπολογισμού της, με τον ευρωπαίο επίτροπο ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων κ. Στυλιανίδη να σημειώνει μόλις τον περασμένο Ιούλιο, πως «έχουμε την ευθύνη να προλάβουμε την απώλεια γενεών και ν’ αποφύγουμε τον κίνδυνο τα παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς εκπαίδευση».

Προηγούμενο άρθροΗ Ύπατη Αρμοστεία εκδίδει φετφά
Επόμενο άρθροΗ Ορθοδοξία δεν θα κάνει χώρο στο Ισλάμ