Ανακοίνωση του Γραμματέα Εθνικής Άμυνας και υποψήφιου βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης Ηλία Κωστόπουλου: Κατάφωρη αδικία για τους «ευδοκίμως τερματίσαντες» την σταδιοδρομία τους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων μας

 

Αποστρατεύονται χωρίς την θέλησή τους…!

Αποστρατεύονται χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα 40 συντάξιμα έτη για πλήρη σύνταξη…!

Είναι οι μοναδικοί στον δημόσιο τομέα που συνταξιοδοτούνται με απόφαση της υπηρεσίας…!

Μεγάλη η αδικία για ανθρώπους που από μικρή ηλικία έχουν προσφέρει αδιαμαρτύρητα, όλο τον εαυτό τους για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για την Πατρίδα τους…!

Εφαρμογή ετεροχρονισμένου Νόμου για τους παλαιότερους απόστρατους Στρατιωτικούς σε αντίθεση με τα ισχύοντα ….!

Οι Αξιωματικοί και οι Υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτός από αυτούς που υποβάλλουν αίτηση αποστρατείας, είναι οι μοναδικοί στο δημόσιο τομέα που αποστρατεύονται και συνταξιοδοτούνται, χωρίς την θέλησή τους με απόφαση της υπηρεσίας, ως «ευδοκίμως τερματίσαντες» την σταδιοδρομία τους και χωρίς να έχουν συμπληρώσει τις περισσότερες φορές τα απαραίτητα έτη για την πλήρη σύνταξη.

Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε τον Νόμο 4387/2016,γνωστός και ως «νόμος Κατρούγκαλου», με αποτέλεσμα να ορισθεί ως βάση υπολογισμού του ποσού ανταποδοτικής σύνταξης τα 40 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, με αντίστοιχο ποσοστό αναπλήρωσης.

Πριν την ψήφιση και την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016, οι συντάξιμες αποδοχές οι συντάξιμες αποδοχές υπολογίζονταν με βάση τα 35 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας.

Για τις περιπτώσεις όλων των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα των παλαιοτέρων  αποστρατευθέντων, προέκυψε μία μεγάλη αδικία, με την εφαρμογή ενός νομοθετήματος ετεροχρονισμένου, του Νόμου 4387/2016.

Αυτή η κατάφωρη αδικία δεν έχει επιλυθεί εδώ και 6 έτη παρά την ψήφιση πολλών αντίστοιχων Νόμων.(2016-2022)

Η Νέα Δεξιά και η συμμαχία Εθνική Δημιουργία, προτρέπουν και καλούν την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει αυτή την αδικία που υφίσταται σε βάρος των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεών μας με νέο εξορθολογισμό της υπάρχουσας συνταξιοδοτικής νομοθεσίας.

Η Νέα Δεξιά και η συμμαχία Εθνική Δημιουργία, πιστεύουν και θα στηρίξουν έμπρακτα, ότι η λύση για την αποκατάσταση της παραπάνω αδικίας είναι, στις περιπτώσεις αποστρατευθέντων Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 40 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας και εφόσον αποστρατεύονται χωρίς να το επιθυμούν, να προσδιορίζονται μεν οι συντάξιμες αποδοχές που αντιστοιχούν μέχρι το χρόνο αποστρατείας τους, αλλά για τον υπολογισμό του ποσού ανταποδοτικής σύνταξης ως ποσοστό αναπλήρωσης, να λαμβάνεται το ποσοστό που αντιστοιχεί στα 40 έτη. Η μεγάλη αυτή αδικία να αποκατασταθεί σαφώς και για όλους τους απόστρατους Στρατιωτικούς πριν την ψήφιση του Νόμου 4387/2016.

Τέλος απαιτείται να κατανοήσουν καλά όλοι οι πολιτικοί, όλων των πολιτικών κομμάτων, ότι οι Στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων εκτελούν λειτούργημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται και δεν είναι απλά δημόσιοι υπάλληλοι.!!

Προηγούμενο άρθροΡΩΣΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ. Υποψήφιος με την ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στην Κέρκυρα
Επόμενο άρθροΚΑΡΑΛΑΖΟΣ ΠΕΤΡΟΣ. Υποψήφιος με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στη Λάρισα